Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Kultur

Folkesang og hunde i himlen

To dage om året glemmer de studerende på Life deres studier for at feste. I år var vejret også perfekt

Alle kulturer har vist deres egen måde at glemme hverdagen på netop for at kunne holde hverdagen ud. Det Biovidenskabelige Fakultet (Life) holdt deres to årlige stress-af-dage, kaldet Smediefesten, fredag og lørdag den 29. og 30. maj.

Arrangementet er en næsten 40 år gammel tradition arrangeret af de veterinærstuderende. Universitetsavisen var momentvist med, og i år havde man som på enhver festival for 40 år siden med respekt for sig selv, inviteret en folkesanger med en guitar til at skyde festen i gang fredag eftermiddag klokken 15.

Scenen var en grøn plæne fyldt med bænke midt på campus med meget grønne og store og flotte træer omkring et stort, langt rød-hvidt telt under en blå himmel. Og folk sang med på ‘Må man tage hunden med sig ind i himlen?’

Alle studerende på Life var inviteret, og nogle af dem havde taget deres hunde med, en del logrende hunde var i deres syvende hundehimmel. Der var også nogle børn, de var også glade, og så var der vel omkring 250 studerende der drak øl. Men hvorfor var de kommet, de studerende?

»Her på Life er vi de bedste i København til at holde fest,« mente Katrine Lawaentz, der er dyrlægestuderende.

En fyr, Philip Fisker, faktisk ikke studerende på Life, bænket ved siden af Katrine, svarede:
»God musik, godt vejr.«

Katrine Lawaents er kommet til Smediefest i fem år, de første to år også som medhjælper.

Livebands og revy
»Medhjælperne kaldes for Smediekulier,« fortalte smediemester og veterinærstuderende Jonas Nicolaisen der i år har haft 40 kulier under sig og har koordineret alt praktisk arbejde med opstilling, spiritusbevilling og booking, kontakt med brandvæsen og politi, og han bedyrede, måske lidt påvirket af humlen, at »vejret altid er godt til Smediefesten.« Ahem ja, men i år var den god nok.

Smediefestens overskud går til Veterinærmedicinsk Rejseforening, og der blev i år solgt 749 billetter både fredag og lørdag.

Begge aftener var der livemusik med fx Die Herren, Rigtige Mænd, Ida Corr og Carpark North, og Smediefestens egen revy, Smedierevyen, spillede flere gange i Gimle.

Universitetsavisen kiggede med lørdag aften i en proppet sal. Revyen var en god blanding af gedigen politisk revy, hvor både AK-81, en sang om en fyr der hed Perle fra Mellemøsten, Barack Obama og Lars Løkke fik det glatte lag, og så var der også de lidt mere ‘veterinær-agtige’ numre. Godt blandet, slet ikke spor fagligt ensporet. Hverdagen forblev stangen lidt endnu.

anfj@adm.ku.dk

Seneste