Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Her er der ledige studiepladser frem til 6. august kl. 12

Nanoscience, Musikvidenskab, Landskabsarkitektur, Latin eller Grønlandske og Arktiske Studier. Der er noget for enhver smag, hvis du mangler en ledig studieplads. Trenden i år er, at der er ledige pladser på de store fag, der traditionelt har adgangsbegrænsning – men tænk dig alligevel godt om.

Københavns Universitet har i år 32 uddannelser med ledige pladser til dem, der gerne vil i gang med at studere, selv om de ikke kom ind på kvote 1 eller 2 – eller måske bare har ændret studieplaner i løbet af sommeren eller alligevel ikke vil holde et sabbatår.

I år er der en tendens til, at der er mange ledige pladser på større fag som Dansk, Engelsk og Matematik, der ellers traditionelt har haft adgangsbegrænsning.

Det gælder især for uddannelser på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet og på Det Humanistiske Fakultet, og husk: Ansøgningsfristen er onsdag 6. august kl. 12:00

Meget større udbud – også i bredden

Der er altså et større mix i udbuddet, end der plejer at være, og det håber Pernille Kindtler, Sektionschef for Uddannelsesservice, Vejledning & Optagelse, ved Københavns Universitet.

»Så hvis du har søgt ind på en uddannelse inden for de områder uden at kunne komme ind, så er det værd at kaste et blik på vores liste over ledige uddannelser,« siger hun og fortsætter:

»Vi har i år desuden pladser på nogle uddannelser med en ret bred appel, hvad angår hver enkelt uddannelses indhold, så man behøver heller ikke at ende med at skulle vælge noget særlig specielt for at kunne få en ledig uddannelsesplads,« siger Pernille Kindtler.

Husk at stille de kritiske spørgsmål i farten

Pernille Kindtler råder i øvrigt interesserede til at tænke sig godt om og få stillet de kritiske spørgsmål, inden de beslutter sig.

»Alle bliver behandlet på lige fod, hvis de har afleveret deres ansøgningsskema inden tidsfristen. Der gælder ikke først-til-mølle-princippet, så brug fx din tid på at ringe til en af vores studievejledere for at få mere at vide i stedet for at træffe et hurtigt valg. Vores telefoner til vores studievejledere er åbne hver dag frem til 6. august,« siger Pernille Kindtler, der også opfordrer til at bruge ’Interessehjulet for uddannelser’.

LÆS OGSÅ: Optag, afslag, standby: Det skal du gøre, når du modtager din ansøgning

Det vigtige er, at ansøgerne er klar over, at ingen ledige pladser bliver besat før efter 6. august.

Pernille Kindtler, sektionschef, Uddannelsesservice

For ikke at stresse ansøgerne unødigt eller give dem falske forhåbninger, står der med vilje ikke noget om, hvor mange ledige pladser, der er på hver uddannelse, for det ændrer sig løbende fra dag til dag, fra 26. juli og frem til 6. august, fortæller Pernille Kindtler.

»Det vigtige er, at ansøgerne er klar over, at ingen ledige pladser bliver besat før efter 6. august,« siger hun.

Flere, nye uddannelser – og en mindre ungdomsårgang

Om baggrunden for, at der er i år er flere, store uddannelser med ledige pladser samt nogle, der også kan have en meget bred appel som fx Landskabsarkitektur, Musikvidenskab og Naturressourcer, siger Pernille Kindtler:

»Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet har i år udbudt to nye it-uddannelser, og det kan have tiltrukket studerende, der ellers ville have valgt fx Matematik. Desuden er ungdomsårgangene blevet mindre, samtidig med at Københavns Universitet har øget udbuddet på nogle uddannelser.«

LÆS OGSÅ: Københavns Universitet optager 450 flere studerende end sidste år

Det Humanistiske Fakultet har generelt igennem årene haft ledige pladser især på de mindre sprogfag, men optager alligevel flere studerende i år end sidste år – alligevel er der sket noget nyt i år.

»Jeg er overrasket over, at Dansk og Engelsk har ledige pladser i år. Det er mange år siden, de har haft det, men det er svært at udtale sig om, hvad der har gjort det,« siger Pernille Kindtler.

Desuden har Københavns Universitet otte uddannelser, der tilbyder standbyplads – til næste år. Det er selvfølgelig ikke en rigtig ledig plads i år, men for nogle kan de måske også være interessante, og på den måde er der faktisk 40 uddannelser, der har ledige pladser ved Københavns Universitet.

Seneste