Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Her er dit fredagsprogram

FORÅRSFESTIVAL - Pak dit festivalkit. Det er dagen for KU's kæmpe familiefest.

I dag går det løs til årets store KU-begivenhed. De seneste mange uger har arrangørernes drypvise afsløring af artister og events holdt os til ilden, og nu er programmet – som får fredagsrock på Plænen til at ligne en havefest i provinsen – endeligt.

Fredag den 9. maj kl. 15.00 går det løs på tre Roskildestore scener på festivalpladsen i Universitetsparken på Nørre Campus. Rektor Hemmingsen klipper snoren på Totem-scenen og giver den op for elektro-rockbanditterne Ginger Ninja, der går på kl. 15.15.

Kl. 15.30 er der Copenhagen Science Slam på Frekvens-scenen. Her vil KU’ere battle på otte minutters videnskabs-pitch, så her får man sit forskningsfix. Vinderen kommer gratis til Roskildefestival.

Tryl, nørd og spark

Halvanden time senere er det tid til at get lucky. Den akademiske stafet bæres nemlig videre af Science & Cocktails kl. 17.00 på Frekvens-scenen, hvor temaet er held. Britiske Richard Wiseman har et interessant cv: han er tryllekunstner og forsker i heldets psykologi på Hertfordshire University. Der serveres cocktails.

Der er også kræs for de sporty. På idrætspladsen skal vinderen af den fodboldturnering, der har hærget KU’s plæner siden 8. april, findes. Og det er en kamp om fagenes hæder og ære, når KU’s vandrepokal for første gang skal gives ud.

Både bronze- (kl. 15.30) og finalekampen (en time senere) kommenteres af prorektor og boldentusiast Lykke Friis.

Overbevisende musikalsk lineup

Hele dagen vil koncerter blande sig med de faglige indslag. Det fulde program kan ses her, så du på forhånd kan danne dit eget flow chart. Men vi anbefaler, at du holder muligheden for at lade dig overraske stå åben, for tonerne blander sig, når mørket sænker sig.

Den tidlige aften byder på den amerikanske deejay Reeact og genforenede Østkyst Hustlers, Tue Track, Ponyblod, Marvelous Morsell og Musikvidenskabs eget blærede bigband, MIBB.

Den sene aften vil blive båret frem af Den Sorte Skole, Pligten Kalder og Linkoban, og efter midnat skal du vælge imellem Analogik, Spektors og Terkel Nørgaard Trio ft. Løvdal & JKA.

KU-kortet er dit armbånd

»Kan mine venner ikke få adgang til festivalpladsen, når de ikke har KU-kort?« spørger en studerende på forårsfestivalens facebookside.

Svaret er desværre nej, for pladsen kan rumme maks. 12.000 gæster, og hele KU-familien tæller 50.000. Eller, det vil sige, svaret er, at i dag skal du feste med dine – gamle og nye – KU-venner.

Forårsfestivalen er den første af sin slags, og forhåbentlig bliver tilstrømningen så massiv, at det bliver en tradition, at Studenterrådet, Studenterhuset og Københavns Universitet sammen inviterer til kæmpefest hvert år i maj.

De lover godt vejr. Eller regn i stænger. Ligemeget. Vi ses derude!

gbg@adm.ku.dk

Seneste