Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

»Ingen kan forudse fremtiden«

INDRYK - Universitetsavisen var med, da 2.000 nye studerende samledes på KUA og ITU til det officielle rusarrangement og en opfordring til at gå egne studieveje

Idag er dagen, hvor nye universitetsstuderende kan se hinanden an og blive lidt klogere på livet som studerende. Alle 6.500 kommende KU-studerende er blevet inviteret til det årlige rusarrangement, der denne gang finder sted mandag eftermiddag på KUA og IT-Universitetet (ITU).

Det hele er arrangeret af Studenterrådet, der dagen igennem byder på oplæg af den type, der kan ruste en russer til en bedre studiestart. Dagen begynder med taler af studenterrådsformanden og rektor, og afsluttes med en stor fest i KUA’s Café Mødestedet.

FOTOS: Se de nye studerende, som ikke frygter krisen.

Guidet tour

Åbningen foregår på ITU, da ingen af universitetets egne fakulteter kan huse de mange gæster. I pressemeddelelsen til arrangementet anslås det, at der vil komme op mod 2.000 studerende. Det er der vist også nu. De studerende ankommer i stride strømme fra metroen, hvor hjælpsomme vejledere står klar til at føre dem det rigtige sted hen.

Nogle går direkte ind i ITU’s foyer, hvor talerne finder sted, mens andre først skutter sig lidt med en cigaret udenfor. Nogle har allerede mødt venner og bekendte, og behøves ikke stå alene. »Hvad skal hende den kronragede med hornbrillerne mon læse?« synes de at tænke, for ingen kan lade være med at smugkigge på hinanden.

Lyden af halvt desperate »jeg kan ikke finde dig« går igen i menneskemylderet. Folk sluses langsomt ind, og inden længe er foyeren fyldt til bristepunktet.

Den største årgang nogensinde

Efter en kort introduktion af to repræsentanter fra Studenterrådet, går den første taler på podiet. Anne Bie Hansen, formand for Studenterrådet, åbner med et: »I er den største årgang på Københavns Universitet nogensinde«. Ikke just nogen overraskende info.

Siden den skæbnesvangre dag i juli, da tusinder af studieskæbner blev afgjort, har den store årgang og de høje indgangskvotienter været de hårde fakta.

»Der er mange, der gerne vil bestemme over jer«, fortsætter formanden og ridser op, hvad de fleste nye studerende nok også er bekendt med: at regeringen ønsker de dem så hurtigt og effektivt igennem uddannelsessystemet som muligt. Det er ikke en holdning, Studenterrådet deler. Anne Vig Hansen opfordrer i stedet til at gå egne veje og lade være med at tænke for meget over fremtiden.

For den kan man alligevel ikke forudse.

Ralf Hemmingsen: »Fordyb jer«

At fremtiden er langt væk, er flere af de studerende enige i. Da Universitetsavisen spørger en række russere, om de vil forsøge at nå gennem studierne på normeret tid, svarer flere, at det ikke er noget, der bekymrer dem. Det er i stedet indstillingen »jeg tager det stille og roligt« og »jeg vil fordybe mig«, der præger det nye kuld .

Da rektor ved KU, Ralf Hemmingsen, går på, er det med samme fordybelse som nøgleord. Ifølge Hemmingsen handler det også om, at KU skal vise sit værd: De studerende skal mærke, at de læser på et af verdens førende universiteter.

Følg farven

Førende universitet eller ej. Talerne drukner i dårlige lydforhold og snak i krogene, så budskab og gode hensigter svæver lidt i luften, da folk bevæger sig ud ud. Turen går til KUA, hvor de respektable studier samles til relevante oplæg fra Studenterråd og ældre studerende. For at lette processen, står vejlederne klar med skilte og kulørte faner. Stor er morskaben, da de kommende jurister får tildelt den lyserøde farve, og er de første til at gå ud.

Campusområdet omdannes hurtigt til samme menneskemylder som inden, og folk valfarter til alt fra Biokemi til Statskundskab. Der er godt en times fagligt indhold på programmet, hvorefter arrangementet afsluttes med en ordentlig fest i Café Mødestedet.

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste