Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Kom med KU til Pride

LGBTQ+ — Årets Pride er lige om hjørnet. Op mod 30.000 personer forventes at deltage i regnbueparaden lørdag den 18. august, og der er plads til dig i KU's vogn.

Lørdag d. 18. august bliver Københavns gader igen skueplads for tusindvis af regnbueflag, når den årlige Pride Parade stopper trafikken fra Frederiksberg Rådhus til Københavns Rådhusplads i to timer.

Som studerende eller ansat på Københavns Universitet kan du bogstaveligt talt hoppe med på vognen, når KU går med i paraden. I dagens anledning bliver KU til Diversity of Copenhagen, og der står både fest og menneskerettigheder på plakaten.

For enden af regnbuen

Hvert år bliver LGBTQ+-rettigheder fejret i København med en hel uge dedikeret til debatter, talks og shows. Det hele kulminerer med Pride-paraden og en kæmpemæssig lørdagsfest på Pride Square (bedre kendt som Rådhuspladsen). I år står KU bag én af de i alt 123 tilmeldte vogne, der skal slange sig vej gennem næsten 300.000 interesserede tilskuere langs med ruten.

Pride er en festival, som har til formål at skabe opmærksomhed omkring LGBTQ+-rettigheder. Visionen er at skabe en verden, hvor enhver kan elske og leve frit og i tryghed.

Ligestillingsminister Eva Kjer Hansen åbner allerede tirsdag Menneskerettighedsprogrammet, som står på et utal af debatter, workshops og oplæg om køn og seksualitet. Du kan blandt andet komme til Drag for Begyndere. Til debat om femshame, sexkultur og Grindr. Eller til oplæg om fx Chemsex til LGBTQIA-inkluderende miljøer på universiteterne. Senere på ugen kan du også opleve Europas største dragshow, gratis koncerter med blandt andre Anne Linnet og gadefest i sidegaderne til Rådhuspladsen.

Lørdag er ugens største festdag. Så tag din fjerboa på og fejr mangfoldigheden med KU. Du skal bare tilmelde dig her senest den 16. august, så universitetet kan nå at bestille nok merchandise og ansigtsglimmer hjem.

Spørgsmål om dagen og arrangementet kan rettes til Jakob Ørum på jas@studenterhuset.com

Seneste