Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

KU mangler iværksætteri i øjenhøjde

SYNSPUNKT - Hvis KU's iværksætterdrømme for alvor skal realiseres, skal der en grundlæggende mentalitetsændring til.

Iværksætteri er det helt store buzzword inden for uddannelsespolitiken netop nu.

Videnskabsministeren opfordrer de studerende til at blive mere entreprenante, og projekter som Next Generation, Katalyst og Katapult er sat i verden kun for at støtte studerende med iværksætterdrømme.
At der bliver sat tryk på KU’s iværksætterkedler, kan man kun bifalde, men hvis KU’s iværksætterdrømme for alvor skal realiseres, så skal der en grundlæggende mentalitetsændring til.

Det tværfaglige skal i højsædet og lad det være sagt med det samme; tværfagligheden og i særdeleshed det tværfaglige entreprenørskab på KU lader meget tilbage at ønske. Dét er vi en gruppe studerende på KU, der gerne vil lave om på. Derfor har vi skabt det tværfaglige iværksætternetværk University of Copenhagen Entrepreneurial Club (UCEC), der gennem events og workshops skal sørge for, at iværksætteri bliver en naturlig del af de studerendes hverdag.

Det er UCEC’s indstilling, at nøglen til et mere entreprenant universitet ligger i den kultur, der hersker blandt de studerende. Hvis der er tradition og stemning for at iværksætte, så står døren allerede på klem for de studerende, der gerne vil starte selv. På visse universiteter ligger entreprenørskab naturligt i studiets DNA. På DTU og CBS er iværksætteri og drømmen om egen virksomhed en naturlig del af hverdagen og de studerende indpodes løbende med ideen om, at iværksætteri er vejen frem.

Vi kunne godt tænke os at fremskynde den lille mutation, der tillader KU at udvikle nogle iværksættermuskler, og giver KU’s skaberlystne studerende den opbakning, de behøver.

Vi gør os ingen illusioner om at fremelske en tværfaglig entreprenørkultur på KU over natten, men vi har en klar målsætning om at fungere som inspiration og igangsætter for studerende med ideer, og /eller tværfaglige ambitioner. Vi er også godt klar over, at visse fakulteter på KU er naturligt mere entreprenante end andre, men vi synes det er en rigtig ambition at bringe filosoffer, kemikere og økonomer sammen i uskøn forening og skabe det netværk blandt studerende, der åbner skodderne mellem fakulteterne på klem, og forhåbentligt får inspirationen til at flyde (mere) frit.

For vi er ikke særligt gode til at komme hinanden ved på tværs af fakulteterne på KU, og det kan nok så mange iværksætterpuljer ikke lave om på. UCEC er sat i verden for at gøre det sjovt at mødes på tværs af fakulteterne, og vi vil gerne sørge for at de mærkelige ideer, der eksisterer i de lyse hoveder på KU, ikke forsvinder i fakulteternes trange labyrinter, men kommer ud i det fri, og får luft under vingerne. Hvis målsætningen skal opfyldes, så skal der både øl, faglighed og inspiration til, og vi i UCEC håber at levere hele pakken, når vi i foråret går i luften med foredrag, workshops og fester for ALLE KU’s studerende. Vel mødt.

Besøg os på www.ucec.dk

Seneste