Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Minister om 'kornfed' udtalelse: »Det var sagt med glimt i øjet«

CITATTJEK - Uddannelses- og forskningsministeren uddyber for første gang sin kommentar om de kornfede uddannelser. Men holder hans forklaring – eller laver ministeren en vaskeægte Schrödinger’s Douchebag?

Tirsdag var der åbent samråd med uddannelses- og forskningsministeren Esben Lunde Larsen om de bebudede besparelser på uddannelsesområdet. Her kunne offentligheden for første gang høre ministeren følge op på sin kommentar om, at visse uddannelsesinstitutioner var kornfede.

Det var Jacob Mark fra Socialistisk Folkeparti, som i første spørgerunde ville have ministeren til at kaste lidt lys over sagen om de kornfede.

»Nu er der selvfølgelig aldrig nogle af jer, som har udtalt sig, og er blevet taget ud af sammenhæng. Og der er selvfølgelig heller ikke nogle af jer, som har sagt noget, hvor man ikke kunne se, at der var et glimt i øjet, da man sagde det. For mit vedkommende er det sagt med et glimt i øjet«, lød ministerens forklaring.

»Et forsøg på at holde kæft med tilbagevirkende kraft

Men den udlægning kan Jacob Fuglsang ikke nikke genkendende til. Han er uddannelsesredaktør på Politiken og var med til interviewet, hvor Esben Lunde Larsen blev citeret for udtalelsen om kornfede uddannelsesinstitutioner.

»Jeg håber ikke, ministeren forsøger at sige, at hans citat er taget ud af sammenhæng. Det ville være et forsøg på at holde kæft med tilbagevirkende kraft. Og det klæder ingen – heller ikke en minister. Ingen var i tvivl om, hvad der blev sagt«, fortæller Jacob Fuglsang.

En full scale Schrödinger’s Douchebag

Lektor på Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab på KU, Sune Auken, bed også mærke i Esben Lunde Larsens forklaring og kommenterede efterfølgende på Facebook:

»Knib mig venligst hårdt i armen. Esben Lunde Larsen laver en full scale Schrödinger’s Douchebag. Først får vi det absurde udsagn, at universiteter, der allerede HAR været gennem gentagne fyringsrunder, er “kornfede”, og da ministeren så konfronteres med udsagnets absurditet og afkræves en undskyldning, er det pludselig sagt “med et glimt i øjet”.

Om ministeren står ved udtrykket kornfed, blev samrådet ikke klogere på. Men Esben Lunde Larsen havde dog denne kommentar med til de fremmødte:

»Jeg ved, at ingen uddannelsesinstitutioner føler sig polstret eller har lyst til at skære ned«.

Det åbne samråd på Christiansborg 6. oktober kan ses her.

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste