Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Mød rejekongen i Øresundsakvariet i pinsen

NYHEDSOVERBLIK - Rejekongen er nyopdaget dyr i Øresund - Unge er i fare for at uddanne sig til akademikerledighed - Forskerfarcen om Penkowa fortsætter - Økonomer skyder hul i boligmyte om 'formueeffekten'.

Se en rejekonge i Øresundsakvariet i pinsen

En gymnasieklasse var så heldig i sidste uge at være med til at finde et nyopdaget dyr i Øresund. Det skete sammen med havbiologerne på Øresundsakvariet, der hører under Københavns Universitet (KU). Rejekongen er nogle smukke, rødstribede rejer, der skulle være meget delikate at spise, skriver Øresundsakvariet i en pressemeddelelse onsdag. Og lige nu kan besøgende så se rejekongerne i et af museets små temaakvarier. I pinsen er der desuden mulighed for at komme ind i akvariets forundrings- og vådrum og røre ved både søsole, taskekrabber, sandkrabber og fladfisk og meget andre havkryb – hvis man tør.

Unge er i fare for at uddanne sig til akademikerledighed

Søgningen mod lange, videregående uddannelser er så høj, at der er fare for, at vi uddanner for mange akademikere. Vi har ikke brug for dem, lyder advarslen fra flere eksperter på området, som Politiken har talt med.

Forskerfarcen om Penkowa fortsætter

Jyllands-Posten lægger i en artikel flere nye brikker til i sagen om Københavns Politi, der har måttet opgive at føre sag mod den tidligere hjerneforsker ved KU Milena Penkowa på grund af forældede beviser, og KU der overvejer at lægge sag an. Jyllands-Posten har for eksempel forsøgt at spørge advokaturen for økonomisk kriminalitet ved Københavns Politi, hvorfor det har taget 2,5 år at forberede sagen. Avisen kunne imidlertid ikke i går få en kommentar fra advokaturchef Per Justesen.
Jyllands-Posten, 1. sektion, side 9, torsdag 16. maj 2013.

Økonomer skyder hul i boligmyte

Den økonomiske teori om ‘formueeffekten’, der skulle få boligejere til at bruge flere penge som en konsekvens af voksende friværdi, dementeres af økonomer fra både KU og Oxford University. Det sker i en ny undersøgelse, og professor Søren Leth-Petersen, der er professor i økonomi på KU, siger til Jyllands-Posten, at resultatet af undersøgelsen er, at teoriens konklusion ikke har en nævneværdig effekt. Især ikke for husejere over 45 år.

anfj@adm.ku.dk

Seneste