Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Prodekan på SUND: Undersøgelse på tandlægestudiet skal skabe et trygt og inkluderende miljø for alle

Odontologi — Mennesker med de bedste intentioner kan gå galt af hinanden. Det, vi skal i gang med nu, er derfor ikke at eskalere konflikten, men at få støtte til at forstå problemet hele vejen rundt.

Udsagnene om forskelsbehandling på tandlægeuddannelsen gør stort indtryk på både ledelse, undervisere og studerende på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

LÆS OGSÅ: Det er dybt provokerende og arrogant at reducere forskelsbehandlingen på tandlægestudiet til et spørgsmål om nervøsitet og sårbare studerende

Som prodekan for uddannelse har jeg fuld tillid til, at vores ledelse og vores medarbejdere har de bedste intentioner om et trygt og inkluderende studiemiljø, og jeg er sikker på, at de studerende har samme grundlæggende positive indgangsvinkel.

Et andet sted på fakultetet har Forskningscenter for Migration, Etnicitet og Sundhed gennem en årrække arbejdet med diversitetskompetencer, og deres arbejde viser mulighed for at styrke området. Ikke kun af hensyn til studie- og arbejdsmiljø, men også af hensyn til lighed i sundhed mere generelt.

LÆS OGSÅ: Odontologisk Institut vil undersøge det psykiske studiemiljø efter minoritetsetniske studerendes opråb

Det er ikke noget, man klarer med et snuptag eller ved at øge konfrontationen. Tværtimod kan mennesker med de bedste intentioner gå galt af hinanden. Det, vi skal i gang med nu, er derfor ikke at eskalere konflikten, men at få støtte til at forstå problemet hele vejen rundt.

Jeg synes, at det er det helt rigtige og helt i overensstemmelse med KU’s procedurer, at vi har taget initiativ til at opstille en undersøgelse, som vil inddrage alle grupper af studerende og undervisere. Undersøgelsen påbegyndes nu og vil blive præsenteret for Odontologisk Instituts ledelse og dekanatet.

Vi forventer, at undersøgelsen vil kunne give anbefalinger til tiltag, som vil være til gavn for både studerende og undervisere, da formålet er et trygt og inkluderende miljø for alle.

Seneste