Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Prodekan svarer studerende: Du hamrer på en åben dør

Onlineundervisning — Svar til jurastuderende, der kritiserer, at hans hold få dage før undervisningsstart fik besked om, at et af deres fag udelukkende ville bestå af onlineundervisning.

Tak for debatindlægget i universitetsavisen med titlen Københavns Universitet svigter sit ansvar og dropper fysisk undervisning i et fag på Jura. Jeg er, måske til din overraskelse, enig i meget af det du skriver. Det er også grunden til, at Københavns Universitet prioriterer fysisk undervisning, og at Det Juridiske Fakultet – så snart det var sikkert – besluttede at mest mulig undervisning igen skal afvikles fysisk.

LÆS OGSÅ: Københavns Universitet svigter sit ansvar og dropper fysisk undervisning i et fag på Jura

Det har i øvrigt været vores bærende princip igennem hele håndteringen af covid-19-nedlukningen. På Det Juridiske Fakultet betyder det, at ud af de 104 kurser, der afvikles dette semester, er kun det fremhævede eksempel, mig bekendt, fuldt online.

DEBATINDLÆG

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Vi opfordrer alle til at læse debatindlæg til ende, før de kommenterer dem på Facebook, så vi kun får konstruktive bidrag.

Det er godt, når der er uenighed, men husk at holde en god debattone.

Uniavisen forbeholder sig retten til at slette kommentarer, der overskrider vores debatregler.

I mellemtiden har vi igangsat en proces, hvor vi sammen med studerende og undervisere evaluerer, hvad vi lærte af at flytte al undervisning online under nedlukningen. For selv om vi ikke skal lære, at interaktion og nærvær på Søndre Campus kan fungere lige så godt på Zoom, så virker det lige så bombastisk ikke at ville lære noget overhovedet!

LÆS OGSÅ: Sådan skabte hun et godt onlinefællesskab blandt sine førsteårselever på Jura

Der er fx, som du selv fremhæver, måske et potentiale for at forbedre læringsudbyttet ved vores forelæsninger, eller at støtte bedre op om de studerendes læring i Absalon.

Når vi alligevel har set os nødsaget til at afvikle et enkelt kursus online, skyldes det at epidemien, selv om mange fristes til at tro det modsatte, ikke er fuldstændig borte.

I nogle helt ekstraordinære tilfælde har vi derfor måttet tage hensyn til vores underviseres eller deres nærmestes helbred, eller vi har haft undervisere der med kort varsel, begrundet i de trods alt ekstraordinære forhold, har måttet melde forfald.

Det ene kursus, som du fremhæver, og som sagt er fakultetets eneste fuldt ud onlinekursus, er et eksempel på dette. Det pågældende kursus køres heldigvis af en underviser med gode erfaringer i – og betydeligt talent for – onlineundervisning. Alternativet til dette ville have været at aflyse kurset.

Held og lykke med valgkampen!

LÆS OGSÅ: Fjernundervisning er ikke rigtig undervisning

Seneste