Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Prodekan til studerende: »Vi ved godt, at det ikke er optimalt uden borde«

BORDFRI UNDERVISNING — Svar til Catharina, der kritiserer Humaniora for at nedprioritere de studerendes sundhed alene for at undgå fjernundervisning.

Kære Catharina

Jeg vil meget gerne svare på dit indlæg om de manglende borde i efterårets holdundervisning på humaniora. Du får selvfølgelig også et formelt svar på din dispensationsansøgning fra dit studienævn, men jeg vil gerne svare dig – og andre bekymrede studerende – også.

DEBAT

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Vi opfordrer alle til at læse debatindlæg til ende, før de kommenterer dem på Facebook, så vi kun får konstruktive bidrag.

Det er godt, når der er uenighed, men husk at holde en god debattone.

Uniavisen forbeholder sig retten til at slette kommentarer, der overskrider vores debatregler.

I ledelsen på fakultetet overvejede vi forskellige modeller i forsommeren, som kunne sikre, at vi både får et tilfredsstillende fagligt niveau i undervisningen og samtidig overholder sundhedsmyndighedernes krav om en meter fra sæde til sæde. Sagen er, at vi på Humaniora ikke er stillet som i skolen eller på gymnasier – eller på nogle andre fakulteter – da vi ikke har faste hold hele vejen igennem uddannelserne. Vi kan derfor ikke generelt dispensere for afstandskravet i vores undervisning.

LÆS OGSÅ: »Mine lår brænder«: Humaniorastuderende savnede bordene på første undervisningsdag

Vi har taget udgangspunkt i, at så mange studerende som muligt skal have fysisk undervisning på campus. For at imødekomme dette, har vi valgt en løsning, hvor vi har fjernet bordene i undervisningslokalerne. De fleste borde er 130 cm brede, og der vil derfor kun kunne sidde en person, ikke to personer, pr. bord som normalt, hvis bordene blev stående.

Vi arbejder på skræddersyede løsninger

Vi har ikke en masse ledig lokaleplads eller overskydende undervisertimer, så i en krisesituation er vi nødt til at løse det inden for de rammer, vi nu engang har. Vi ved godt, at det ikke er optimalt uden borde, men det kan ikke blive optimalt i denne situation.

LÆS OGSÅ: Ergoterapeuter kritiserer, at studrende skal undvære borde

Vi har talt om løsningen med studenterrepræsentanter og medarbejdere i forskellige fora siden juni, og de har i stort omfang bakket op om campusmodellen som den bedst mulige. Ønsket om at kunne vende fysisk tilbage til Søndre Campus har vejet tungest.

Når det så er sagt, er der enkelte studerende, for hvem undervisning uden et bord ikke er mulig. Det kan være studerende med funktionsnedsættelse eller andre særlige forhold. I de sager arbejder lokalekontoret på skræddersyede løsninger til den enkelte så vidt det overhovedet kan lade sig gøre. Og det lykkes heldigvis i langt de fleste tilfælde.

De bedste hilsener
Jens Erik Mogensen

Seneste