Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Rejs på SU-budget

REJSEGUIDE - Drømmer du om at trække stikket ud, tage på ferie og lade op til forårssemesteret? Universitetsavisen har fundet billige billetter til en række spændende destinationer, hvor du kan fejre din overståede eksamen

At forlade vinterkulden og rejse til varmere himmelstrøg ville være skønt. Eller at rejse til en pulserende storby fyldt med lækker mad, kunst og kultur.

Men det har man jo ikke råd til som fattig studerende. Eller, det har man faktisk. Det er lavsæson for flyselskaberne i øjeblikket, og derfor er det muligt at finde rejser, der holder sig inden for et SU-budget.

Hvis du ikke skal noget fra torsdag og en uge frem, kan du for eksempel tage til Hurghada i Egypten og bade i Det Røde Hav i sol og 27 grader. Fly og hotel får du til den nette sum af 2699 kroner.

Hvis det er for dyrt, kan du tage en uges hotelferie på den spanske ø Tenerife til 1299 kroner. Her viser termometeret 21 grader. Og ud over dejlige strande rummer den kanariske ø både månelandskaber, tropisk grønt og Spaniens højeste bjerg, vulkanen Pico del Teide (3.718 m), der ligger i Teide Nationalpark – som i øvrigt er på UNESCOs Verdensarvsliste.

Find disse tilbud på www.afbudsrejser24.dk, som henter sin information fra de forskellige rejseselskabers afbudsrejselister.

De billigste flybilletter

Der er også billige billetter at hente, hvis du ikke vil have hotel med i prisen. Mange af Europas storbyer kan nås for langt under 1000 kroner for en returbillet:

Amsterdam med Norwegian for 675 kroner.

Barcelona med Cimber Air for 766 kroner.

Berlin med easyJet for 578 kroner.

Dublin med Norwegian for 542 kroner.

London med easyJet for 650 kroner.

Milano med easyJet for 542 kroner.

Prag med Norwegian for 514 kroner.

Rom med Cimber Air for 974 kroner.

Vær dog opmærksom på, at priserne varierer fra dag til dag.

Priserne er fundet via www.momondo.dk. Alle er returbilletter med afgang fra Kastrup i januar, og priserne er inklusive flyskatter og et styk bagage. Et godt alternativ til Momondo er www.travelmarket.dk.

CouchSurfing eller hostel

Med en billig flybillet uden hotel skal du selv finde et sted at sove, og det kan hurtigt blive en pebret affære. Men også her er der hjælp at hente.

Den billigste måde at overnatte i udlandet er ved at CouchSurfe. Hvis du er CouchSurfer, får du mulighed for gratis overnatning i hele verden, hjemme hos lokale. Hvis du vælger at CouchSurfe, skal du dog selv være åben for at have gæster på din egen sofa i ny og næ, eller for at vise din gæstfrihed på anden vis.

Du skal registrere dig på www.couchsurfing.com. I skrivende stund er der 1.613.097 registrerede CouchSurfers fordelt på 233 lande, hovedsageligt unge mennesker.

Hvis du ikke har lyst til at kaste dig ud i sofaernes eventyr, kan du med fordel klikke ind på hjemmesiden www.hostels.com. Det er en søgemaskine, der hjælper dig til at finde et hostel i den by, du skal rejse til. Og hvis du er villig til at bo på sovesal, kan det gøres for omkring en hund eller halvanden per nat, afhængig af landet.

Universitetsavisen ønsker dig en god og billig rejse.

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste