Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Social call: Fem gode råd fra en introvert

SELVUDVIKLING - Forfatteren til årets mest læste artikel på uniavisen.dk, retorikstuderende Camilla Lærke Lærkesen, giver sine bedste tip videre til at komme ud af døren som introvert.

Førsteårsstuderende Camilla Lærke Lærkesen ramte en nerve, da hun sendte sin personlige beretning om studielivet som introvert til Uniavisen.

LÆS: Undskyld, jeg er introvert

Aldrig i webavisens levetid har en artikel fået så stor opmærksomhed. Fire dage efter publiceringen er artiklen blevet læst af 120.000 mennesker. Og 90 kommentarer i tråden under artiklen vidner om, at læsere har følt sig genkendt og anerkendt og oplyst på egne eller deres næres vegne. Det sidste vidner kommentarer af typen ‘Nu forstår jeg pludselig min mand gennem 12 år’ om.

Camilla fortæller, at hun er afsindigt lettet over, at kommentarerne er så positive, og at hun er fuldstændig overvældet over den opmærksomhed, hendes fortælling om et liv som introvert har fået.

»Hvis jeg ser lidt hængt ud, er det fordi jeg har været tidligt oppe og i studiet hos Radio 24syv,« siger den 22-årige retorikstuderende, der også fortæller, at de store tv-kanaler har skændtes om at få fingrene i hende først.

For en indadvendt type må al den hype omkring din person være en blandet oplevelse?

»Da jeg sendte kronikken til jer, havde jeg ingen ide om hvor mange læsere den ville få, men jeg tænkte, at hvis mine erfaringer kunne hjælpe bare et menneske, så ville artiklen have gjort en forskel.«

Og Camillas ord har gjort en forskel for rigtig mange mennesker, det ser man af den både taknemmelige, inderlige og også grådlabile tone i mange kommentarer.

»Jeg havde det på fuldstændig samme måde, da jeg første gang for halvandet år siden læste en artikel, der introducerede begrebet introvert. ‘Gud’, tænkte jeg, ‘så er det ikke mig, der er sær.’ Så befriende!,« siger Camilla.

Camillas fem råd

Vi har bedt Camilla dele ud af sine bedste erfaringer.

»Jeg havde nu aldrig tænkt, at jeg ville være en god talsperson,« siger hun. De kommer alligevel her:

1: Accepter dig selv som du er
Det lyder som noget kling-klang, men det er altid de ekstroverte typer, der owner situationen, og meget ofte skal man som introvert forklare og forsvare sit behov for at lade op alene, selv om det er helt legitimt. Du er introvert, og det er okay.

2: Vælg nogen at betro dig til
Du behøver ikke sige ’jeg er introvert’, men vær åben over for andre, måske bare et par stykker i flokken, om at du ikke har lyst til kædedans på bordene i fredagsbaren. Så slipper du for den dårlige samvittighed, som de hvide løgne giver.

3: Allier dig med nogen
Hvis du har besluttet at tage afsted til et arrangement af en størrelse, der udfordrer dig, så allier dig med en ven eller veninde, så du har nogen at følges med og ikke skal ankomme alene. Gør det personligt.

4: Lav gode aftaler med dig selv
Camilla har en regel om at hun ikke må gå hjem fra større arrangementer på en dårlig oplevelse. Hun må gerne beslutte at gå tidligt hjem, siger hun, men det er afgørende at forlade festen oven på en god samtale, så hun ikke kommer ked af det hjem og føler sig forkert.

5: Lad dig inspirere af litteraturen
Camilla henviser til Anna Skyggebjergs bog Introvert og Susan Cains bog Ro. Begge giver et godt spejl.

Camilla skal gå. TV2 har sat hende stævne på KUA i hendes naturlige habitat:
»De syntes det var en god ide at lave et indslag med mig et sted, hvor der er rigtig mange mennesker,« smiler Camilla skævt.

gbg@adm.ku.dk

# Skriv kommentar
Del

Deltag i debatten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste