Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Students of nedskæringer

Nedskæringer — Studenterrådet opfordrer til at deltage i demonstrationen den 5. oktober mod regeringens uddannelsesnedskæringer.

Siden jeg begyndte at lave studenterpolitik, har efteråret været en mærkelig størrelse.

Man har rygende travlt, men med præcis det samme som man havde travlt med året før; der skal endnu engang arrangeres en demonstration i løbet af den første uge af oktober.

Selvom det er sjovt at male bannere og få logistikken med fem forskellige fordemonstrationer fra KU’s forskellige campi til at gå op, er det også opslidende, og jeg ville ønske, at det ikke var nødvendigt. Jeg ville ønske, at regeringen ville holde op med at spare på vores uddannelse.

Og lad os så – endnu engang – få fortalt de politikere, hvor dumt det er at spare på vores uddannelse.

Jeg har i dag mødt tre nye seje mennesker, der hedder Anna, Asta og Ida. De studerer alle 3 på humaniora og var med da rektor, Henrik Wegener, var på rundtur på KUA med Studenterrådet.

Sammen med studerende fra jura, humaniora og teologi var de med til at vise Henrik, hvordan studielivet ser ud, hvad de studerende går op i, og hvad det der #kualife er.

Der blev talt om vigtigheden af kulturfag, styrkerne ved småfag, hvordan KUA giver samling til juras tidligere fragmenterede studiemiljø, og hvordan den gode studiecafé bliver basen i ens studieliv. Desværre var det også nødvendigt at tale om bibliotekslukninger, faglukninger og mangel på forskerkontakt, for det kan mærkes, når regeringen år efter år sparer på vores uddannelse.

I sidste uge skrev Frederik fra Studenterrådet, hvad de 123 millioner som KU skal spare i 2018, svarer til opgjort i både årsværk, instruktortimer og kvindelige EM-sølvmedaljevindende landsholdsspillere.

Jeg så i dag, hvad det svarer til for de studerende, der frygter, at deres fag eller institutbibliotek bliver det næste, der skal lukkes.

Studenterrådet sætter frem til d. 5. oktober fokus på, hvordan studerende mærker nedskæringerne i deres hverdag. Den 5. oktober tager vi nemlig med til Uddannelsesalliancens demonstration under parolerne hæv kvaliteten, stop nedskæringer på uddannelse og bevar SU’en – og vi håber, at du vil tage med.

Hold øje med vores facebookside og send en besked til os, hvis du har lyst til at fortælle, hvor du mærker nedskæringerne i din hverdag på KU.

Og lad os så – endnu engang – få fortalt de politikere, hvor dumt det er at spare på vores uddannelse.

Ønsker du at deltage i debatten på Uniavisen? Send dit indlæg til uni-avis@adm.ku.dk – og læs mere om vores debatregler her.

Seneste