Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Studerende udvider sofaformidling i år

BOLIGMANGEL - Studenterrådet relancerer sidste års meget omtalte sofaformidling. I år bliver konceptet dog udvidet betragteligt. Faktisk er alle tænkelige former for tag over hovedet i spil.

Studenterrådet på KU førte sammen med andre studenterorganisationer i 2012 kampagne for at gøre opmærksom på nye studerendes enorme problemer med at skaffe sig et sted at bo i København ved at åbne en netbaseret ‘sofaformidling’.

Her kunne folk med en sofa, der var lang nok til at ligge på, tilbyde soveplads til en boligløs studerende i en kortere periode. Det var først og fremmest en stor PR-mæssig succes.

70 studerende fik en opredning i København

»Sidste år fik vi matchet 70 boligsøgende op med sofaer i København, og på landsplan fandt 100 studerende en sofa at sove på. I år vil vi gerne øge kapaciteten,« siger Karl Kristiansen, næstformand for Studenterrådet på KU.

Derfor er sofaformidling.dk i år genåbnet som en generel boligformidling.

»Alle kan oprette en ‘løsning’, fx formanden for en kolonihaveforening på Amager, som står med 22 ledige huse i en periode,« siger Karl Kristiansen. »Vi har lavet en markedsplads, hvor alt kan ske, i stedet for at låse konceptet til en bestemt boligform, altså sofaen. Studenterrådet skal ikke selv stå for at formidle kontakten.«

Bo som klokkeren fra Notre Dame

Hvis boligsøgende og folk, der tilbyder husly, selv skal finde hinanden, hvordan vil I så sikre, at studerende ikke falder i kløerne på alle mulige weirdos?

»Vi screener selvfølgelig indlæggene på sitet,« siger Karl Kristiansen. »Og når der skal gives hånd på en aftale mellem den studerende og udbyderen af boligen, involverer vi os. Også fordi vi håber at kunne fortælle om nogle af de gode historier, der vil opstå.«

Studenterrådet er også i dialog med grupper, der måske kan give et nap med. Teologerne vil forhøre sig hos københavnske menighedsråd, fordi der måske kan være mulighed for at indlogere studerende i en periode i kirkerum og tilhørende lokaler.

»Hvis Uniavisen vil have nogen boende på redaktionen, kan I bare sige til. Har I ikke en drømmeseng et eller andet sted?« siger Karl Kristiansen.

chz@adm.ku.dk

Seneste