Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

HUMrådet til ledelsen: Vi får brug for hver sin mægler

Blokade — Vi kan ikke genkende den historie om vilje til dialog og forhandling, som dekanen turnerer med i medierne, skriver HUMrådet.

Kære Jesper Kallestrup

Vi skriver til dig, fordi vi synes, at det er vigtigt, at vi kommer videre i forhandlingsprocessen. Situationen er den, at vi nu har diskuteret tre forslag til mæglere, men ingen er endnu blevet accepteret af begge parter. Vi studerende er kommet med to af disse tre forslag, Dansk Magisterforening og Knud Foldschack, mens det tredje forslag, Center for Konfliktløsning, var jeres.

Center for Konfliktløsning har mere fokus på relationelle konflikter end politiske konflikter, og er altså ikke en mægler, der er relevant for denne sag. Vi må derfor konkludere, at vi ikke er enige om, hvad en god mægler skal kunne eller gøre.

LÆS OGSÅ: Ledelsen på Humaniora afviser Knud Foldschack som mægler

Det er vi forundrede over, da ledelsen taler så meget om ønsker om dialog i pressen, men dog ikke gør noget ved det, når mikrofonerne er slukket. Vi synes, at jeres afslag på vores forslag til mægler er endnu et uheldigt eksempel på, at I nægter at gå i dialog.

Her er vores forslag

Det er desværre en generel tendens, at ledelsen nedprioriterer dialogen og forhandlinger om en løsning, når man får mulighed for at omsætte ord til handling. Det er nemlig ikke nok at afsætte 1-2 timer til forhandlinger om ugen, hvis man reelt er interesseret i at finde en løsning sammen med os.

Vi har modtaget støtteerklæringer fra over 80 forskellige foreninger og organisationer i hele Danmark.

Derfor vil vi løfte det ansvar, som vores ledelse ikke kan, og vi lægger hermed op til en model for at forhandle en løsning på plads. For at begge parter kan se sig selv i den mægler der skal vælges, foreslår vi derfor at vi finder hver vores professionelle mægler, som kan mægle sammen under de kommende forhandlinger.

Vi ønsker, at der skal findes en løsning, og derfor er vi skuffede over, at der er opstået en tendens til miskommunikation, hvor vi får én ting at vide, mens pressen får en anden version. Vi kunne jo eksempelvis erfare, at der er foregået drøftelser i flere uger mellem blokadens talspersoner og ledelsen – dog uden vi har været inviteret til dem. En oplagt løsning på problemet er, at få etableret et mæglerhold, hvilket også ville sikre, at fremtidige misforståelser kunne undgås.

Det er ikke kun de af os der har vores daglige gang på KUA, der har en interesse i, at vi finder en snarlig løsning, men også alle andre med en interesse i uddannelsessektoren. For gennem de sidste fire uger, hvor vi har blokeret de to ledelsesgange på KUA, har vi modtaget støtteerklæringer fra over 80 forskellige foreninger og organisationer i hele Danmark – og endda fra udlandet. Vores støtter tæller bl.a. (foruden de ca. 8.500 studerende og deres fagråd på Humaniora):

De sender alle det samme budskab til os om, at de støtter os i vores kamp om at få indflydelse på vores uddannelser og for at bevare et højt fagligt niveau, og de deler vores bekymring for Humanioras fremtid. Det er vigtigt, at det ikke trækker i langdrag, fordi vi ikke kan enes om at finde en fælles mægler.

Derfor håber vi, at du vil genoverveje vores forslag om at finde hver vores mægler, der kan føre os gennem de videre forhandlinger mod en løsning.

Vi ser frem til at høre fra dig. Med håb om løsningsorienteret og konstruktiv forhandling.

Seneste