Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Tusmørkejul - afsnit 14

STEM - Stem stem stem stem stem.

Stem.

Stem stem stem.

Stem ved universitetsvalget i dag og i morgen

Stem stem stem stem stem.

Stem stem stem stem stem stem. Stem stem stem stem stem stem. Stem.
Stem stem.

Stem. For der er virkelig ikke ret mange, der stemmer, og det er faktisk pinligt. Selv om man ikke kan bestemme helt utrolig meget, så kan man dog få indflydelse på en del. Og det er et ansvar, man kan leve op til, hvis man lige tager sig sammen i fem minutter.

Læs om valget og hvordan du stemmer her.

Man kan også stemme om natten. Indtil den 15. december klokken 15.00.

Skov og Landskab

Hvilket bringer os frem til billedet ovenfor af et natteuhyggeligt forskerkompleks, som Universitetsavisens fotograf Lizette Kabré forleden rejste til Hørsholm for at besigtige. Det her er Skov og Landskab, hvor nogle af universitetets fremmeste træforskere virker.

Det er en af de afdelinger, der ikke får så meget opmærksomhed i den daglige cirkulation på universitetet; mest fordi den, ligesom Arktisk Station, er placeret langt uden for lands lov og ret.

Træer er det nye store i klimadebatten. De spiser CO2, og det ville være smart, hvis menneskeheden kunne overtales til at lade et par stykker af dem blive stående rundt omkring.

Måske endda plante flere.

Mørklagt julekalender

Universitetsavisens fotograf Lizette Kabré går på opdagelse i tusmørket og i Københavns Universitets mange krinkelkroge. Hun leder efter steder med historier. Eller steder, man får historier i hovedet af.

Lizette Kabré bringer dig en stemning hver morgen inden jul. Du kan ikke spise den. Men du kan måske se noget, du ikke har set før.

I hvert fald ikke noget, du havde forventet at se dén dag.

Eller på den måde.

Galleri

Hver dag føjer vi et nyt billede til Universitetsavisens tusmørkejulekalender. Billedgalleriet findes til højre for artiklen her – eller som link her.

chz@adm.ku.dk

Seneste