Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Uddannelser kæmper med overambitiøse studerende

NYHEDSOVERBLIK TIRSDAG - Uddannelser kæmper med overambitiøse studerende - Undervisere: Studerende er bare for uforberedte - Mette Frederiksen: Brev fra Magistrenes A-kasse er 'besynderligt' - Se de indstillede kandidater til årsfestpriserne.

Uddannelser kæmper med overambitiøse studerende

Flere og flere studerende er så ambitiøse, at de er begyndt at isolere sig. De har ikke længere tid til at være sammen med deres medstuderende, og det skader deres indlæringsevne og er skidt for dem selv, skriver Information. Studieledere har oplevet, at studerende har opsøgt dem, fordi de studerende er begyndt at blive truet af deres egne ambitioner. Jan Molin, dekan for uddannelse på CBS (Copenhagen Business School), siger, at vi ikke ved ret meget om, hvad studielivet betyder for evnen til læring.

Undervisere: Studerende er bare for uforberedte

En artikel »Undervisere: Uforberedte studerende« i Jyllands-Posten skyder på de studerende for dovenskab, efter at en rundspørge, som avisen har fået lavet, viser, at de studerende ofte ikke forbereder sig til undervisningen. 51 undervisere på danske universiteter er blevet spurgt. En lektor fra Aarhus Universitet mener, at det generelt højst er en fjerdedel af de studerende, der er velforberedte. Torben Holm, formand for Danske Studerendes Fællesråd, kan ikke genkende kritikken.
I en anden artikel »Selvstudium er ikke længere en selvfølge« i Jyllands-Posten står, at flere undervisere taler om, at de studerende slet ikke har en opfattelse af, at de skal forberede sig til undervisningen og en af dem siger: ’Man kan godt mærke, de de studerende ikke anser det at studere for et fuldtidsjob’. På KU siger vicedirektør for uddannelse Hanne Harmsen, at man arbejder på at være mere tydelige med forventningerne til de studerende blandt andet i form af vejledning til studerende i, hvor meget de skal læse hjemme, så 12 timers undervisning reelt også bliver til en arbejdsuge på 37 timer.
Jyllands-Posten, 1. sektion, side 8, tirsdag 23. oktober 2012.

Mette Frederiksen: Brev fra Magistrenes A-kasse er ‘besynderligt’

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen er uenig med, at Magistrenes A-kasse har sendt breve ud til medlemmerne om, at A-kassen ikke tror regeringens akut-pakke kommer til at hjælpe de langtidsledige magistre. Mette Frederiksen er blandt andet utilfreds med, at der i brevet står, at ‘jobrotation er administrativt tungt for kommuner og virksomheder, så umiddelbart forventer vi ikke, at der kommer mange jobrotationsjob i spil’. Det, finder ministeren, er et besynderligt udsagn.

Se de indstillede kandidater til årsfestpriserne

Nu har KU’s intranet offentliggjort listen med navnene på indstillede kandidater til KU’s tre årsfest-priser: Innovationsprisen, Den Internationale Studiemiljøpris og Undervisningsprisen. De overrækkes på datoen for årsfesten fredag den 16. november.

anfj@adm.ku.dk

Seneste