Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Universiteter underbetaler studentermedhjælpere

NYHEDSOVERBLIK ONSDAG - Udbytning: Universiteter underbetaler studerende - Unge døve brager ind på universitetet - Paradiset lå måske, hvor æblerne stammer fra - Styrket samarbejde mellem Glostrup Hospital og KU.

Udbytning: Universiteter underbetaler studerende

En ny sag om studentermedhjælpere, der i årevis har fået for lidt i løn, afslører, at universiteterne konsekvent overtræder de studerendes rettigheder. Det mener Foreningen af Danske Lægestuderende (FADL), som vandt en voldgiftssag på vegne af tre medicinstuderende på Syddansk Universitet og Personalestyrelsen i Finansministeriet, skriver Information.

Unge døve brager ind på universitetet

Vejen ud af ringe tilknytning som handicappet til arbejdsmarkedet er uddannelse, mener unge døve, og mange af dem går nu universitetsvejen. De håber, at det kan ændre på det faktum, at det i årevis har været sådan, at kun halvdelen af dem har kunnet få et arbejde. Det skriver Avisen.dk.

Paradiset lå måske, hvor æblerne stammer fra

Verdens ældste æbler stammer fra Kasakhstan, og ifølge Torben Toldam-Andersen, der er lektor på Københavns Universitet (KU) og leder af Pometet på Det Biovidenskabelige Fakultet, kan myten om Paradisets Have meget vel stamme sammesteds fra, skriver Kristeligt Dagblad.

Styrket samarbejde mellem Glostrup Hospital og KU

Forskningsleder på Glostrup Hospital Bente Appel Esbensen, der også leder Forskningsenheden for sygepleje- og sundhedsvidenskab på Glostrup Hospital, bliver ny ekstern lektor ved KU, skriver Dagens Medicin. Udnævnelsen styrker samarbejdet mellem Glostrup Hospital og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet (Sund), hvor Bente Appel Esbensen skal undervise i sundhedsfag og kvalitative metoder samt vejlede de studerende.

Seneste