Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Venstre vil blokere for Østergaards forskningsfusioner

NYHEDSOVERBLIK FREDAG - Venstre vil blokere for Østergaards forskningsfusioner - Privat virksomhed inviterer arbejdsløse akademikere ud i virkeligheden - Hvor længe vil KU lade vandaliseret kunst henstå i det offentlige rum?

Venstre vil blokere for Østergaards forskningsfusioner

Det vil blive svært for uddannelsesminister Morten Østergaard at fusionere Højteknologifonden med Det Strategiske Forskningsråd og Rådet for Teknologi som en del af en ny innovationsstrategi, skriver Berlingske. Venstre er nemlig en del af den nuværende forligskreds omkring Højteknologifonden, og ifølge partiets forskningsordfører Esben Lunde Larsen vil Venstre ikke stemme for en fusion, fordi Højteknologifonden fungerer fint efter hensigten i dag.

Privat virksomhed inviterer arbejdsløse akademikere ud i virkeligheden

Akademikernes A-kasse ønsker at få flere dimittender ind i det private erhvervsliv via en model, som de har udviklet gennem et pilotprojekt i samarbejde med virksomheden Bascon. Projektet Next Step giver med mentorstøtte de unge dimittender deres eget projekt, sådan at de efter et par måneder har et konkret projekt at sælge udadtil, skriver Information. Akademikernes A-kasse ser gerne modellen bredt ud til hele landet.

Hvor længe vil KU lade vandaliseret kunst henstå i det offentlige rum?

Efter at et kunstværk af billedhuggeren Bjørn Nørgaard blev hængt op på Science (Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet) på Københavns Universitet (KU) i marts 2008, blev det udsat for hærværk i juli 2011. I dag er der stadigvæk ikke sket udbedring. Det har fået Bjørn Nørgaard og Morten Jung, formand for kultur- og fritidsudvalget, Frederiksberg Kommune, til – i et fælles læserbrev i Politiken – at spørge, hvor længe KU vil lade værket hænge i vandaliseret form. De ønsker, at KU reagerer, så borgerne igen kan få lov til at nyde kunstværket, sådan som det var tiltænkt. Som værket fremstår nu, er det i høj grad krænkende for Bjørn Nørgaards kunstneriske anseelse.
Politiken, Kultur, side 7, fredag 15. marts 2013

anfj@adm.ku.dk

Seneste