Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Brug din stemme i november

Studenter kommentar — Studenterrådets forkvinder opfordrer til at stemme til kommunal- og univalget.

NOVEMBER ER VALGMÅNED gange to i år – først skal vi alle sammen stemme til kommunalvalget, og samme uge skal vi også sætte kryds til univalget. Begge valg er sjove, fordi valgdeltagelsen ikke er så høj, men begge valg har stor betydning for vores hverdag.

Det er svært at undgå at bemærke kommunalvalget, eftersom alle lygtepæle, lysmaster og andre ledige metalstænger er fyldt med håbefulde kandidater, som alle håber på lige præcis dit kryds. Vi vil ikke fortælle jer, hvem I skal stemme på til kommunalvalget, det er på ingen måde vores bord. Vi vil dog anbefale, at I tjekker op på, hvad kandidaterne mener om København som studieby. Hvordan skal vi sikre en by, hvor studerende ikke bliver spist af bolighajer, og hvor der er plads til mange forskellige typer af studerende?

Du skal stemme, du skal stemme, du skal stemme! Både til kommunal- og univalget.

SAMTIDIG ER DET også værd at spørge, hvem af kandidaterne, der drømmer om en strategi for København som vidensby. Der er så mange mennesker, som er en del af uddannelsessystemet, og der findes ikke en plan for, hvordan byen drager mest gavn af alle de kloge hoveder. Generelt kan man sige, at byrådspolitikerne har en utaknemmelig opgave, fordi de skal finde løsninger på nogle problemer, som ikke er blevet skabt i deres mødelokaler, men på Christiansborg. Alligevel er det værd at spørge dem, hvordan de vil arbejde med, at færre unge bliver ramt af stress, hvordan vi får en by med plads til alle og hvordan vores by generelt skal indrettes.

Efter vores mening er det relevante spørgsmål at stille, inden krydset bliver sat den 21. november.

UNIVERSITETSVALGET ER DET ANDET valg i november. Her skal vi stemme om, hvem der skal repræsentere de studerendes interesser i studienævn, institutråd, akademiske råd og universitetsbestyrelsen fra næste år. Univalget handler om, hvordan de studerendes interesser bedst bliver sikret på hele KU. Det kan være en lille smule svært at få øje på, hvordan univalget påvirker vores hverdag, og det er fordi den påvirkning sker hver eneste dag resten af året. Du kan mærke den, når du har mulighed for at eftertilmelde dig fag, når du ikke skal læse 30 point hvert semester eller når du får feedback på din eksamen.

VI SKAL IKKE DIKTERE hvem I skal stemme på – for os som medlemmer af Studenterrådet er valget åbenlyst. Uanset om valget er åbenlyst for dig, så vil vi bare opfordre dig til at stemme. Du skal stemme, du skal stemme, du skal stemme. Når du stemmer til univalget, så sender du et klart signal om, at du går op i, hvordan KU skal se ud, og hvor vores universitet skal rykke sig hen de næste år. Vi bliver nødt til at slå fast, at vi studerende bekymrer os om KU’s udvikling. Vi skal sende et klart signal om, at det er vigtigt, at studerende sidder med ved bordet, når der skal træffes beslutninger, som påvirker os alle sammen.

Så husk at stemme til det hele i november, og så ses vi nok på dit campusområde mellem den 20. og 24. november.

 

Seneste