Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Studieliv

»Det mest irriterende var, at folk hele tiden sagde, det var synd for os«

Min studiestart — Medicinstuderende Mathilde Damm Andersen formåede at fokusere på det, hun fik i studiestarten, i stedet for det, corona tog fra hende.

»Jeg er en af dem, der har haft det helt fint. Det har været et megafedt år. Det, der har været mest irriterende, har faktisk været, at man hele tiden skulle høre på, at det var synd for os, at vi ikke fik fredagsbar, rustur osv. Det har jeg for eksempel hørt fra studerende på de andre årgange og folk i min familie, der har studeret på universitetet.

Det var særlig træls i ugerne op til introforløbet, at det var de kommentarer, man blev mødt med, når man egentlig bare glædede sig til at starte på studiet.

SKRIV DIG OP TIL UNIAVISENS NYHEDSBREV HER

Omvendt ved jeg jo, at der er mange, der ikke har haft et lige så godt år, som jeg har haft. Også på Medicin, hvor sammenholdet måske ikke har været lige stærkt på alle hold. Og det er selvfølgelig synd.

Der var ofte nogen, der lagde hus til om lørdagen.

Jeg har været enormt heldig med det hold, jeg er kommet på. Vi har været gode til at mødes i mindre grupper til fester, og vi har arrangeret flere sommerhusture i weekenderne.

Der var ofte nogen, der lagde hus til om lørdagen, så man kunne hænge ud og snakke, bare inden for vores hold, hvor vi er 20 studerende i alt. Vi har haft en rigtig god kemi. Og så har vi også mødtes i læsegrupper.

Den værste periode var i november og december, da den anden nedlukning nærmede sig, og man begyndte at tvivle lidt på, om vi kunne blive ved med at se hinanden. December var i det hele taget lidt trist. Vi nåede godt nok at have en lille julefrokost i starten af måneden, men bagefter kom nedlukningen, og så så vi ikke hinanden i halvanden måned.

Det var ret kedeligt, at man ikke kunne ses med nogen, og det var virkelig tiltrængt, da vi fik lov til at mødes på holdet igen i løbet af foråret. Det betyder meget for gejsten, at man kan mødes med sine venner.

LÆS OGSÅ: »Jeg ved ikke, hvor jeg skal gå hen, når vi har pause mellem forelæsningerne« 

Burde få en rustur

Jeg kan godt lide, at forelæsningerne blev optaget. Det har hjulpet mig rigtig meget at se dem flere gange og spole i dem. Holdundervisningen har været lidt mere svingende i kvalitet. Man bliver let distraheret, når man sidder og følger undervisningen på en skærm, og så begynder man at skrive til hinanden for at få den sociale kontakt, man ellers savner til onlineundervisningen. Det har været lidt svært at holde fokus, men det har hjulpet at mødes i læsegrupperne bagefter.

Jeg glæder mig mest til, at jeg kan komme til den fysiske undervisning, sidde til en forelæsning og møde folk på tværs af årgangene. Jeg glæder mig til de dage, der starter med det faglige, men ender i en fredagsbar. Det bliver dejligt, at man ikke skal planlægge så meget for at være sammen, men kan gøre nogle mere spontane ting.

Jeg håber, at vi får en rustur eller noget, der ligner.

Vi ved ikke, om vi får en ny rustur. Det er ikke afgørende for mig, men det er ærgerligt, at vi slet ikke har fået noget at vide om, hvad der skal ske. Der er trods alt mange, der har haft det megasvært i det seneste år, så man kan ikke bare kaste året væk og sige, at nu starter vi på tredje semester som normalt. Så jeg håber, at vi får en rustur eller noget, der ligner.

LÆS OGSÅ: »Man fik følelsen af, at man skulle stå det første år ud«

Jeg glæder mig også til, at maskerne er helt væk. I starten kunne det egentlig være meget rart at gemme sit ansigt, når man er lidt genert, men det er også fedt at se de andre tydeligt og smile til hinanden. Det skaber en bedre kontakt.

Generelt har jeg det bare sådan: Jeg kan ikke sidde og være sur over ikke at få det og det andet. I stedet fokuserer jeg på alt det, jeg faktisk har fået. Jeg har været heldig med mit hold, jeg har det godt med min læsegruppe, og vi har lavet en masse sjovt sammen.

Jeg er begejstret for at gå på et studie og lære en masse nyt. Og det er også derfor, det har været lidt irriterende, at folk hele tiden har mindet en om, at man ikke får alt det, de gjorde. For jeg synes, det har været vildt fedt at starte på studiet – på trods af corona.«

LÆS OGSÅ: »Da sommeren kom, var jeg stadig i tvivl«

Seneste