Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Coronavirus

Ingen penge, men masser af tid? Lav sassy wok af ærgerlige grøntsager med Dak Wichangoen

Kogebog — Nedlukningen har efterladt mange med presset økonomi og/eller alt for meget tid derhjemme. Derfor har vi spurgt nogle af de kokke, vi er fans af, hvordan man får gang i gryderne for småpenge og al tid i verden. Denne gang skal vi peppe en sørgelig grøntsagsskuffe op til en vinder-stir fry med kimchee.

Dak Wichangoen er køkkenchef på Kiin Kiin, en af de få thairestauranter i verden, der har en Michelinstjerne. Hun køber sit kød hos halalslagterne på Nørrebro, hvor »du nærmest får det kastet i nakken«, og bruger det til langtidssimreretter derhjemme. En simreret kan bestå af alt, hvad hjertet (eller maven) begærer, så længe du har en god base og det rette tilbehør til, siger hun.

Den perfekte base til enhver stir fry med kimchee on the side

Nem base til enhver stir fry-ret

Pris: 60-80 kroner (men du kan bruge det mange gange)
Ingredienser: Olie, en flaske soja og en flaske østerssauce og evt. et fed hvidløg.

»Jeg har altid soja og østerssauce derhjemme. Du køber det én gang, og det koster måske lidt, men du har det i lang tid. Det er ikke noget, der dør hen, fordi det er så fermenteret og fyldt med salt.«

SKRIV DIG OP TIL UNIAVISENS NYHEDSBREV HER

CORONA- KØKKENET

Vi har ringet til en række kokke, vi beundrer, og bedt om SU-venlige opskrifter. Dem har vi kogt ned til en lille Reader’s Digest kogebog, hvor vi udgiver ugentlige opskrifter hen over sommeren.

Se alle opskrifterne her:

Umut Sakarya lærer dig at lave langsomme lammeskanke for en slik

Tag ud og fisk med sushikok Mads Battefeld

Pluk dig til en grøn middag med sanker Thomas Laursen

Brug papvin i sovsen til din forlorne hare som denne Michelin-kok

»Stil en wokpande – har du ikke en, kan en almindelig pande også bruges – på blusset og skru op på maks. Når det ligner, at panden er ved at brænde, smider du olie og hvad end du har af grøntsager ned i. Giv det lige et halvt minuts penge, og tilføj soja og østerssauce – and that’s about it. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan putte i en stir fry-ret. Hvis du har nogle grøntsager, der ser lidt ærgerlige ud i dit køleskab, så kan du peppe det op ved at putte dem i en stir fry,« siger Dak Wichangoen.

»Hvidløg kan også være lækkert at tilføje. Her skal du smide olie og hvidløg på en kold pande og varme det op ved svag varme. Karamelliser det, så det lige bliver brunt og smid så resten af grøntsagerne på ved høj varme. Du kan putte alt i en stir fry-ret, så længe du har basen, som er østerssauce og noget soja. The sky is the limit, der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert.«

LÆS OGSÅ: Pluk dig til en grøn middag med sanker Thomas Laursen

Hjemmelavet Kimchee

Pris: 10 kroner
Ingredienser: et kålhoved og to spiseskefulde salt.

»Jeg elsker kål. Jeg synes simpelthen, at det er så undervurderet, for du kan bruge det til alt. Skær kålen i strimler, og masser det med noget salt. Smid det i en bøtte, og lad det stå i stuetemperatur, indtil det begynder at dufte lidt syrligt (regn med, at der kan gå tre-fire uger). Husk at give det lidt luft ved at løfte låget af og på en gang imellem, så der ikke kommer overtryk.«

LÆS OGSÅ: Umut Sakarya lærer dig at lave langsomme lammeskanke for en slik 

Seneste