Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Jesper Kallestrup bliver ny dekan på Det Humanistiske Fakultet

Navne — Kallestrup overtager den 1. august styringen af det folkerige fakultet, der har været ramt af uro i de senere år.

Det bliver Jesper Kallestrup, der skal afløse Ulf Hedetoft som dekan på Det Humanistiske Fakultet.

Kallestrup er uddannet cand.mag. i filosofi ved Aarhus Universitet og har en ph.d. i filosofi fra University of St. Andrews, og han kommer fra en stilling som professor i filosofi på University of Edinburgh i Skotland. Han indleder en femårig periode som dekan på Det Humanistiske Fakultet den 1. august 2018.

Rektor Henrik C. Wegener peger på Jesper Kallestrups internationale ledelseserfaring som en væsentlig grund til ansættelsen:

»Det er med stor glæde, at vi kan ansætte professor Jesper Kallestrup som ny dekan på Det Humanistiske Fakultet. Han går en yderst vigtig og krævende opgave i møde. Jeg er overbevist om, at han med afsæt i sin flotte akademiske karriere, internationale ledelseserfaring samt universitetets nye strategi er den helt rette til at lede og styrke Humaniora. Både på uddannelses- og forskningsområdet,« siger rektor Henrik C. Wegener i en pressemeddelelse.

Kritik af de tidligere dekaner

Når rektor hævder, at Kallestrup kan se frem til en krævende opgave, overdriver han ikke.

Filosofiprofessoren overtager et fakultet, der har været præget af uro i de seneste mange år. Kirsten Refsing gik i 2011 selv af som dekan efter længere tids kritik fra ansatte og studerende, mens meningerne også har været mange om hendes efterfølger, Ulf Hedetoft. Dekanen nød i vidt omfang støtte fra forskerne, mens det tekniske og administrative personale kritiserede hans ledelsesstil og den decentralisering af administrationen, han stod bag

Der venter altså Jesper Kallestrup en større opgave, når han får ansvaret for 11.000 studerende og 1.200 ansatte på et fakultet, der i de seneste år har været udsat for kraftige nedskæringer og dimensionering.

Den nuværende prodekan for uddannelse, Jens Erik Mogensen, vil fungere som konstitueret dekan, indtil Kallestrup tiltræder hvervet den 1. august.

Seneste