Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

KU Festival gør sig umage og arbejder på at blive endnu mere bæredygtig

Er KU Festival grøn nok? Den er i hvert fald på vej til at blive det, skriver projektleder for festivalen, Nija Guldager-Løve, her i et svar på kritik fra festivalgænger.

Kære Charlotte

Tusinde tak for din ros af festivalen og dine forslag til forbedringer.

KU Festival forsøger hele tiden at skrue op for ambitionsniveauet for at indarbejde bæredygtige løsninger. De seneste år har vi haft fokus på blandt andet at finde den bedste affaldssorteringsløsning.

LÆS OGSÅ: Fabelagtig KU Festival, men hvad blev der lige af klima på plænen?

Bygger på erfaringer

Vores erfaringer viser, at affaldssortering skal være let og nem at afkode for gæsterne – også efter et par øl.

Vi gør en indsats for at indarbejde bæredygtige initiativer i KU Festival, men vi kan selvfølgelig gøre endnu mere.

Nija Guldager-Løve, Projektleder for KU Festival

På KU Festival 2021 afprøvede vi sortering af affald i flere fraktioner: Plast, madaffald, pap og restaffald. Men at vi stillede disse fraktioner til rådighed gjorde desværre ikke, at affaldet landede i de rette spande. Festivalgæsterne overså simpelthen sorteringsmulighederne, og affaldet blev blandet.

Derfor valgte vi færre fraktioner i år, hvad i sidste ende har resulteret i langt mere sorteret affald end sidste år. Ud over affaldsspande til pap og restaffald har festivalens gæster i år brugt vores plast-pantbod midt på festivalpladsen. På nuværende tidspunkt viser optællinger, at over halvdelen af alle plastkrus er indsamlet til genanvendelse. Det, synes vi selv, er en kæmpe succes.

Grønnere festivalmad og genbrug

Som festivalarrangør har vi fokus på at gøre alle delelementer i arrangementet grønnere, og vi går efter de største effekter inden for de rammer, vi har til rådighed.

DEBATINDLÆG

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Vi opfordrer alle til at læse debatindlæg til ende, før de kommenterer dem på Facebook, så vi kun får konstruktive bidrag.

Det er godt, når der er uenighed, men husk at holde en god debattone.

Uniavisen forbeholder sig retten til at slette kommentarer, der overskrider vores debatregler.

Det betyder blandt andet langt flere plantebaserede madtilbud på dette års festival, begrænset med oksekød på menuen, og at vores leverandører benytter nedbrydeligt service, når det er muligt. Fra næste år er nedbrydeligt service et krav.

Vores grønne ambitioner for festivalen gælder også investering i udstyr, der kan genbruges på festivalen fra år til år. Vi forsøger også at øge vores forsyning fra el-nettet i stedet for generatorer. Det er vores ambition, at vi helt skal undvære generatorer, men denne omlægning skal hænge sammen med campusplanen for Nørre Campus.

Vi gør en indsats for at indarbejde bæredygtige initiativer i KU Festival, men vi kan selvfølgelig gøre endnu mere. Og skulle der være kræfter i organisationen, som gerne vil drive endnu flere grønne indsatser til festivalen, så er man meget velkommen til at tage fat i mig.

Seneste