Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Se mit studiejob: Charlotte producerer teaterforestillinger hjemme fra sengen

Studiejob — Charlotte Schmidt Frandsen er producent på fynske teaterforestillinger, samtidig med at hun studerer i København. Hun vægter den praktiske erfaring over undervisningen, og det betyder, at hun enten må læse i toget eller "freestyle" sig gennem timerne. Til gengæld kan hun få meget arbejde klaret hjemme fra sengen.

Studiejobbet: Jeg arbejder som producent på udvalgte forestillinger på Odense Teater. Jeg laver beskrivelser af forestillingerne til pressen, laver produktionsplaner, søger fonde, har kontakt til de medvirkende og meget mere.

Fag: Jeg læser Teater- og Performancestudier på 4. semester

Hvor længe har du arbejdet der? Jeg er stadig ny, jeg blev ansat i begyndelsen af året.

Hvordan fik du jobbet? Jeg fik jobbet, fordi jeg havde arbejdet med PR og marketing for Teaterhøjskolen Ryslinge, hvor jeg tidligere har været elev.

Jeg kan tit klare læsningen i toget eller freestyle mig gennem timen
Charlotte Schmidt Frandsen, studerende på Teater- og Performancestudier

Lederen af højskolen kontaktede mig igen, og spurgte om jeg havde lyst til at fungere som producent på tre produktioner for teatret i løbet af 2018.

Hvordan får du et job i Odense og et studie i København til at passe sammen? Jeg læser kun til ét fag i øjeblikket, så jeg kan tit klare læsningen i toget eller freestyle mig gennem timen. Jeg har altid været flittig til at være aktiv uden for studiet, så det med at læse er typisk først noget, jeg gør meget, når jeg skal til eksamen. Jeg tror på, det er vigtigst at skabe sig et netværk og få noget praktisk erfaring.

En dag på studiejobbet

Det fede ved jobbet er, at jeg for det meste kan arbejde fra København. Nogle gange holder jeg det til hverdagene, andre gange er det nødvendigt at sidde med computeren fredag aften. Men jeg kan gøre det fra min seng!

Jeg arbejder typisk om eftermiddagen eller et par timer i weekenden og oftest hjemmefra eller fra en hyggelig café. Jeg har ikke rigtig en typisk arbejdsdag, hvor jeg møder kl. 9.00 og har fri kl. 16.00. I ugerne op til premieren tager jeg til Fyn og assisterer instruktøren, både med de mere praktiske ting, men særligt med kunstneriske indspark samt sørger for at alt kører som smurt.

Jeg fik jobbet, fordi jeg havde arbejdet med PR og marketing for Teaterhøjskolen Ryslinge, hvor jeg tidligere har været elev
Charlotte Schmidt Frandsen, studerende på Teater- og Performancestudier

I hverdagen kan jeg selv passe det ind med studiet. Når der afholdes workshops eller prøver på de produktioner, jeg er tilknyttet, tager jeg til Fyn.

Der kan jeg nogle gange godt gå glip af en forelæsning eller en dag på min praktikplads, men jeg vægter virkelig praktisk erfaring frem for undervisning. Med måde selvfølgelig. Jeg tror langt bedre, det kan betale sig på den lange bane. Derfor er det også meget forskelligt, hvor meget jeg arbejder. Nogle uger arbejder jeg slet ikke – andre uger arbejder jeg 12 timer om dagen.

Vil du gerne fortælle om dit studiejob? Så skriv en mail, hvor du besvarer samme spørgsmål, som bliver stillet i denne artikel – og fortæller om en dag på dit studiejob. Send mailen til uni-avis@adm.ku.dk.

Seneste