Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Se mit studiejob: Mette tager dig på en tresproget tur i Københavns kanaler

Studiejob — Mette Sørensen studerer italiensk sprog og kultur - og snakker både dansk, engelsk og italiensk, når hun fortæller om det historiske København til glade turister.

Studiejobbet: Jeg er italiensk guide hos Canal Tours i Københavns kanalrundfart´.

Fag: Jeg læser italiensk og er ved at afslutte første år af min bachelor.

Hvor længe har du arbejdet i kanalrundfarten?
Jeg blev ansat for et par måneder siden i begyndelsen af februar. Jeg var til audition og havde efterfølgende en oplæringsweekend – så begyndte jeg for alvor et par uger senere.

Hvordan fik du jobbet?
Jeg har et par kusiner, der arbejdede i Canal Tours som henholdsvis guide og billettør. De havde hørt, at firmaet manglede guides, så jeg tog chancen og smed en ansøgning.

En dag på studiejobbet

Jeg møder typisk ind om formiddagen i Nyhavn eller ved Gammel Strand. Først hilser jeg på dem i billethuset og drikker en kop kaffe. Når kaptajnen kommer med båden, vi skal sejle i, hilser jeg lige på ham og begynder derefter at tage de ventende gæster ombord.

Specielt italienerne er meget taknemmelige over at møde nogen der snakker deres sprog

Turen tager en times tid, hvor jeg guider på både dansk, engelsk og italiensk, alt efter hvad der er behov for. Når vi når under Børnehusbroen i Christianshavn holder jeg, som regel, en lille pause, hvor jeg sætter mig op foran sammen med kaptajnen, får en sludder og en bid mad.

Når turen er slut siger jeg farvel til alle gæsterne og byder et nyt hold gæster ombord. Jeg har typisk mellem 5-8 ture på en dag og forlader altid jobbet med et smil på læben. Selvom det er et hårdt job, så er det også meget givende med alle de glade turister – specielt italienerne er meget taknemmelige over at møde nogen der snakker deres sprog. Desuden har jeg en masse søde og glade kollegaer, som også er med til at gøre, at dagene bliver gode!

Vil du gerne fortælle om dit studiejob? Så skriv en mail, hvor du besvarer samme spørgsmål, som bliver stillet i denne artikel – og fortæller om en dag på dit studiejob. Send mailen til uni-avis@adm.ku.dk.

Seneste