Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Tæt kan man se, det er virkeligt: Billeder fra Karen Blixens Plads

Nyt hang out spot — Den nye plads på Søndre Campus kan bedst beskrives som et perfekt, affalds- og graffitiløst lovechild mellem Teletubbyland og en computergenereret arkitekttegning.

Babysolen griner og klukker, når den stiger op over bakkerne i Teletubbyland. Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa og Po løber rundt og krammer, mens en vindmølle spreder lyserødt glimmer ud over de grønne bakker.

Som barn af 90’erne er det svært ikke at blive transporteret direkte tilbage til den psykedeliske børnetvklassiker, når man står på den netop åbnede Karen Blixens Plads på Søndre Campus.

Byggeriet skulle egentlig have stået færdigt 1. december 2018, så blev det udskudt til engang i foråret, måske på Karen Blixens fødselsdag den 14. april, men det blev altså sommer og sommerferien 2019, før pladsen åbnede. Åbnede som i: hegnet er fjernet.

Der er nu 2100 nye cykelparkeringspladser på Søndre Campus, men også stadig rækker af orange kegler iklædt afspærringstape, og der går også en håndværker her og der – de lægger stadig sten og fejer sand, masser af sand, over hele pladsen. Hegnet er væltet, men pladsen er ikke færdig (vi kan heller ikke endnu finde de fancy udendørs stikkontakter, der skal være på pladsen …).

Kupler kupler kupler

Den nye plads består af to dele. Tættest på KUA 2 ligger Universitetstorvet, et kuperet terræn i gullige sten, afbrudt af mindre, grønne cirkler med planter og tynde træer, der ikke helt er vokset til endnu. Der er nedsunken cykelparkering, og tre store, hule kupler ligger midt på pladsen og fungerer både som (næsten) overdækket cykelparkering og steder at sidde og suge sol mellem forelæsningerne.

På kuplernes sider er der bygget trapper, man kan sidde på, i sandfarvede mursten, hvor enkelte studerende allerede sidder og læser.

Kuppelformene går igen i den anden del af pladsen, Grønningen, der strækker sig hen mod Tietgenkollegiet. Mange små kupler beklædt med vild, rodet beplantning ligner en fin homage til Fælleden lidt længere ude på Amager. Imellem kuplerne ligger snoede stier med bænke, der er perfekte til peoplewatching.

Selv om enkelte studerende allerede har taget pladsen i brug, så ligner den stadig et perfekt, affalds- og graffitiløst lovechild mellem Teletubbyland og en computergenereret arkitekttegning – man skal tæt på for at se, at det er virkeligt.

Stockfoto? - Det ser nærmest kunstigt ud, men den er god nok, pladsen findes nu.
billede: Lene Munk
Ægte - Grønt i de grønne cirkler
billede: Lene Munk
Sand - Så meget sand
billede: Lene Munk
Ekko - Det runger rigtig meget i de tomme cykelkupler
billede: Lene Munk

.

Nailed it - Der sidder allerede nogle på »det aktive mødested,« pladsen siges at skulle være.
billede: Lene Munk
Uspoleret - Ikke én streg grafitti, ikke ét stykke skrald.
billede: Lene Munk

.

Homage - Beplantningen minder én om en gåtur på Fælleden
billede: Lene Munk
Bænke - Perfekt til peoplewatching
billede: Lene Munk
Koldt - Ikke alle hjørner af pladsen er lige charmerende
billede: Lene Munk
Skammekrog - Lidt til rygerne...
billede: Lene Munk

Studiestart 2019

Alt du skal vide

Seneste