Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Usædvanligt få studier har ledige pladser. Her er de

Syv ud af ni uddannelser med ledige pladser på Københavns Universitet finder man på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet.

Flere gange i løbet af de seneste måneder har politikerne på Christiansborg opfordret kommende studerende til at søge bredt, og noget tyder på, at mange har lyttet – i hvert fald på Københavns Universitet, som har få ledige studiepladser.

Ikke bare fik universitetet rekordmange ansøgninger i et år, hvor coronakrisen har spoleret sabbatårsplaner landet over, det kunne også tilbyde studiepladser til det største antal studerende nogensinde.

LÆS OGSÅ: Top 10: Her er studierne med de højeste karakterkrav på Københavns Universitet

Hvor 32 studier sidste år havde ledige studiepladser på samme tidspunkt, har kun ni studier endnu ikke fyldt kvote 1 ud i år. Her er der tale om syv uddannelser på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet (SCIENCE) og to på Humaniora, som ellers de to fakulteter, der har oplevet den største fremgang i antal optagne med hver 11 procent.

Her er de studier, der endnu har ledige pladser:

Datalogi
Fysik
Fødevarer og ernæring
Jordbrugsøkonomi
Kemi
Medicinalkemi
Nanoscience
Indianske sprog og kulturer
Moderne Indien og Sydasienstudier

Yderligere 20 uddannelser på Københavns Universitet har ledige standbypladser, herunder Matematik, Teologi og Sundhed og informatik. Ansøgningsfristen er den 4. august klokken 12.00.

Få det fulde overblik over ledige pladser her

SKRIV DIG OP TIL UNIAVISENS NYHEDSBREV HER

Alt du skal vide om studiestart

Læs her

Seneste