Annonce
Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Hvornår er der mad? Se, hvordan kantinerne åbner

Mad på campus — Nu åbner Københavns Universitet post corona-lockdown. Men hvornår kan ansatte og studerende på Københavns Universitet stille sulten i kantinemad? Snart.

Siden den 15. juni har ansatte på Københavns Universitet så småt kunnet finde tilbage til deres hæve-/sænkeborde. Men ikke alt er, som det plejer –  den legendariske kantine Le Cannibale, der normalt fodrer medarbejderne i Nørregade-komplekset, fandt aldrig sin vej til genåbning.

Derfor må ansatte i indre by – hvis de vil købe frokost til samme pris som Le Cannibales overdådige buffet – trækkes med tørre måltidssalater fra Netto eller (varm ret, suppe, smørrebrød, salatbord, ost, danskvand for 34 kroner snuden!) smøre en madpakke à la uddannelsesministeren.

LÆS OGSÅ: Vi bad de kendte og kloge om at smøre os en madpakke

Søger man på universitetets intranet KUnet efter informationer om genåbningen af campus-kantinerne, kan man lede længe efter nyttige svar. På informationssiden om COVID-19 står der blot, at kantinerne vil holde åbent »[…] i det omfang, det er muligt at opretholde afstandskrav«. Tjekker man åbningstider for kantinerne på Søndre Campus, står der »LUKKET« med råbende bogstaver. Uniavisen har derfor undersøgt sagen.

Nogle caféer er allerede åbnet så småt med reviderede åbningstider.

De fleste kantiner på universitetets fire campusser åbner på sædvanlig vis en uge inden semesterstart, hvilket vil sige, at man fra den 24. august kan droppe trekantssandwichen fra Rema 1000 og igen mæske sig i varme retter fra campus-kantinerne.

Det bekræfter campuschef på Søndre Campus og City Campus Søren Höffner og campuschef på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet (SCIENCE) Søren Hassing.

Åbningsdatoen gælder både kantinerne på Center for Sundhed og Samfund og Søndre Campus. Nogle caféer er allerede åbnet så småt, fx har Hav a Java (Café Mødestedet) på Søndre Campus allerede nu åbent med reviderede åbningstider: 9-15 i hverdagene.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Skør persillesovspanini og tynd kaffe på Hav a Java

Ifølge Søren Höffner er den gradvise åbning ikke anderledes end den plejer. Der er dog nogle adfærdsmæssige udfordringer, som skal løses inden åbningen, så alle kan efterleve Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Det er ikke besluttet, hvordan åbningen skal afvikles, eller om åbningstiderne bliver ændret.

Genåbning i tre faser

Kantinerne på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet (som både huses på Nørre og Frederiksberg Campus) er separat inddelt i tre faser for genåbningen, så der sker en gradvis normalisering af kantinernes drift. Åbningstiderne kan derfor også ændre sig, som faserne indtræder.

Ansatte i Fællesadministrationen må vente lidt længere med at spise overdådig fællesfrokost i kantinen.

På Nørre Campus kan studerende og ansatte som udgangspunkt allerede den 17. august spise sig mætte i kantinemad, da Biocenter åbner i sin første fase. Fakultetets andre kantiner, blandt andet Spisehuset Gimle, åbner ligesom Søndre Campus i sin første fase i ugen op til semesterstart.

SKRIV DIG OP TIL UNIAVISENS NYHEDSBREV HER

Først den 1. oktober forventes alle fakultetets kantiner at være tilbage i normal drift – men datoen afhænger af, hvordan smittetrykket ser ud i Danmark til den tid, siger campuschef på SCIENCE Søren Hassing.

Imens må Café Væksthusets stamgæster se sig snydt for en genforening med den grønne kaffeoase på Frederiksberg Campus. Café Væksthuset holder nemlig lukket året ud, da caféen normalt kun har sommeråbent (og sæsonen grundet COVID-19 er blevet forkortet).

Kannibalen sendt i udbud

Ansatte i universitetets centrale dele, Fællesadministrationen, må vente lidt længere med spise buffet i kantinen, da Le Cannibale er blevet sendt i udbud.

Sidste gang kantinen var i udbud var i 2014, da Eurest, der i dag er en del af Compass Group, vandt og derfor fik lov til at fortsætte driften af kantinen. Selskabet har i alt drevet Le Cannibale i 14 år.

Der er endnu ikke fundet en vinder af udbuddet, og det vides ikke, hvornår kantinen igen kan åbne for sultne frokostgæster – eller om der er helt nye tider i vente for kannibal-kantinen.

FØLG UNIAVISEN PÅ FACEBOOK HER

Seneste