Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Uddannelse

Uddannelse

Forfatter: Jeg ville arbejde for Roskilde Festival. Det kommer jeg jo ikke til

Tidligere humaniorastuderende Laurids Gissel følte, han skulle genopfinde sig selv, da han forlod Københavns Universitet og trådte ind i arbejdsløshedskøen. Det har han skrevet en hæsblæsende roman om.

1
Arbejdsmiljø

»Kampgejsten skal ikke fejle det mindste«

Hun arvede Det Humanistiske Fakultet, da forgængeren løb af pladsen. Med den ene hånd skal hun genskabe tilliden internt på fakultetet, med den anden skal hun nedlægge 300 studiepladser. Hvad har dekan Kirsten Busch Nielsen egentlig tænkt sig?

1
Kultur

»Jeg savner, at voksne satter sig ind i, hvordan det er at være ung«

Sofie Riis Endahl er studerende på Machine Learning og Datavidenskab, men kan allerede skrive seks ungdomsbøger på forfatter-CV’et. Hun vil gerne skrive om det, de voksne ikke kender til og bevise, at ungdomsbøger sagtens kan være god litteratur.

1
Debat

Reformtræt og kvalitetssulten

1
Uddannelse

Fysikstuderende fik matematikstuderendes eksamenssæt: »Jeg tænkte bare, at det var mig, der var dum«

En eksamen i videnskabsteori på Fysik udviklede sig kaotisk, da de fik det forkerte eksamenssæt udleveret. Efter et forvirrende forløb blev eksamen aflyst, og nu står de studerende tilbage og savner afklaring på, hvornår de kan afslutte faget.

1
Arbejdsmiljø

Hvorfor kan politikerne ikke holde snitterne fra Humaniora?

1
Politik

Reformkommissionens anbefalinger er fyldt med gode intentioner – og dårlige løsninger

1
Uddannelse

Studerende med hjernerystelse savner støtte: »Vi gør det ekstra svært for nogen, der i forvejen har det svært«

Mistillid og strenge dokumentationskrav har ifølge tre studerende på Københavns Universitet forværret deres senfølger fra hjernerystelser. Det er helt uoverskueligt, hvad de studerende skal igennem for at få hjælp, siger psykolog.

1
Studieliv

»Jeg ser også jobbet som et virkelig fedt springbræt«

73 procent af alle studerende har et job ved siden af studiet. Idil Abdiaziz Nor studerer statskundskab og er studentermedhjælper i Finansministeriet.

1
Alumnerne

Alex Vanopslagh: »Jeg kom kun på universitetet, når jeg skulle til eksamen«

Liberal Alliances formand kom til at tage den forkerte bus og kom for sent til en prøve på Journalisthøjskolen. I stedet endte han på Statskundskab, hvor han brugte tiden på politik og arbejde i stedet for at komme til timerne.

1