Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Uddannelse

Politik

Det kan være svært at ytre sig som borgerlig på knaldrødt fakultet

80 procent af de studerende på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet stemmer til venstre for midten. Forskning tyder på, at det kan gøre det svært for studerende at stå ved borgerlige holdninger.

1
Uddannelse

Forstander til studerende, der kræver mere klima: »Det kan vi godt se på«

Studerende kritiserer Skovskolen for at lefle for industrien og have for lidt klima på pensum. Thomas Færgeman svarer på kritikken.

1
Uddannelse

Nyuddannet kulturformidler: »Virksomhederne tør ikke ansætte mig«

27-årige Katrine Fugl blev færdig som cand.mag. i moderne kultur og kulturformidling fra Institut for Kunst og Kultur i sommer. Det har overrasket hende, hvor hårdt det er at søge job, og hvor svært det er at bevise, hvad man kan, når man er uddannet kulturformidler.

1
Uddannelse

Studerende på grønne uddannelser: »I uddanner os til en verden, der ikke findes om ti år«

Studerende på universitetets uddannelser i skov, park og natur kræver klima og bæredygtighed skrevet ind i studieordningerne.

1
Uddannelse

Hun vandt sexchikanesag mod Københavns Universitet

Hun bliver kaldt en »kvabset nobody« i de jurastuderendes facebookgruppe, fordi hun hev Københavns Universitet i Ligebehandlingsnævnet. Selv siger hun: Jeg er ikke sippet, det her er faktisk ulovligt.

1
Uddannelse

»Jeg bruger stadig tid på at lære ting, jeg gerne ville have lært på studiet«

Mikael Valsted gik målrettet efter at få et job lige efter studiet på Statskundskab. Og det virkede. Men han kunne godt have brugt, at Københavns Universitet havde klædt ham bedre på til den private sektor.

1
Navne

Han havde svært ved at skrive i skolen indtil han fik en computer. Nu leder han Center for Digital Uddannelse

Professor Morten Misfeldt, Institut for Naturfagenes Didaktik og Datalogisk Institut, holder tiltrædelsesforelæsning om pædagogik og digital dannelse fredag den 10. januar.

1
Campus

Skal du skrive speciale i år? Kan du lide bling? Så læs med her

På Københavns Universitet findes faktisk noget, der er finere end 12-tallet. Se her de prisopgaver, der venter på at blive skrevet (og som kan sikre dig intet mindre end guldet).

1
Uddannelse

Der er ros til ny karakterskala, men kun hvis den gør op med fejlfinderiet i trinbeskrivelserne

»Hvis det er opfattelsen, at man går ind ad døren med et 12-tal, hvorefter underviserne så finder fejl og trækker fra, så gør det ikke ligefrem, at man tør at tænke innovativt,« siger Dansk Industri.

1
Uddannelse

Studerende opfinder tyggegummi, der kan afløse ægløsningstesten

En gruppe studerende har vundet flere internationale priser for deres tyggegummi, som de stadig bakser lidt med i laboratoriet.

1