Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Uddannelse

Debat

Bæredygtighed skal skrives ind i Universitetsloven

1
Uddannelse

Studerende kan hæve onlineundervisningen til et højere niveau

Da Henriette Langstrups undervisning rykkede online, havde hun svært ved at få den til at glide. Nu hjælper studerende med at afvikle undervisningen i de nye digitale rammer. Det har virket.

1
Videnskab

Medicinstuderende finder landets hidtil mest smittede befolkningsgruppe – dem selv

Hver tredje medicinstuderende på Københavns Universitet har været smittet med corona. Det er den opsigtsvækkende konklusion i et omfattende studie, som to bachelorstuderende står bag.

1
Politik

Ny studenter-forperson vil have studerende tilbage før barerne åbner

Danske Studerendes Fællesråd har fået ny forperson. Mike Gudbergsen vil have flere penge til uddannelse, færre dispensationsansøgninger, og så vil han have universiteterne åbnet før barer og caféer.

1
Studieliv

Musikstuderende fik aflyst deres eksamen på dagen: »Jeg troede, det var en joke«

Studerende på Musikvidenskab kritiserer institutledelsen for først i sidste øjeblik at reagere på smitterisikoen ved en stor orkestereksamen med over tyve mennesker. Institutleder erkender, at de skulle have handlet tidligere.

1
Uddannelse

Wikipedia er en mand – og han er lidt snæversynet

Et nyt kandidatspeciale viser, at opslagsværket ikke er helt så demokratisk og objektivt, som man kan tro. Kvinder og personer af andre køn drukner i et hav af biografier om mænd.

1
Uddannelse

Filip laver podcasts om pensum i psykiatri for sine medstuderende

For ikke at gå kold under nedlukningen, men holde fokus på en kommende eksamen begyndte Filip Søskov Davidovski at formidle pensum som podcast for sine medstuderende. Flere og flere lytter med, også psykiatriske patienter og deres behandlere.

1
Politik

Kritik af behandling af kinesisk udvekslingsstuderende: »Det er meget sørgeligt«

Det var ude af proportioner, da en kinesisk udvekslingsstuderende blev smidt i fængsel, på udrejsecenter og hjemsendt, da hun ikke nåede at forny sin opholdstilladelse, lyder det fra retsordfører. »Jeg synes ikke, man generelt kan sige, at Ellebæk ikke er til for studerende,« siger udlændingeminister, som dog har bedt embedsfolk undersøge sagen.

1
Videnskab

Ved at tage noter bliver vi efterhånden ét med vores fag

Hvorfor tager vi noter? Er det for at huske, at forstå eller at blive ét med stoffet? Alle tre, siger lektor i uddannelsesvidenskab. Og så kan vores noteteknikker endda spores helt tilbage til antikken, fortæller forsker i håndskrift.

1
Uddannelse

Her er 5 gode råd om at tage noter

Din skribent er en flittig noteskriver – et af hans råd er at tage noter, fordi de allerede virker, mens du skriver dem.

1
Annonce
Annonce