Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Uddannelse

Campus

Valg-lingo: Ordene, du skal kende for at forstå valget på Københavns Universitet

Kandidatanmeldelse, stiller og valgområde. Der er mange ord og begreber at holde styr på, når man skal sætte sig ind i, hvad universitetsvalget på Københavns Universitet er for en størrelse. Uniavisen har din ryg: Her er din helt egen univalg-ordbog.

1
Politik

Det har dine medstuderende fikset for dig i studienævnet

Hvad laver de så, de studerende i studienævnene? En har sørget for, at hans medstuderende kan holde juleferie, og en anden har sat miljø og bæredygtighed på skemaet. Vi har talt med fire, der har repræsenteret deres medstuderende i et studienævn.

1
Debat

Svar til Frit Forum: Vi larmer ikke for larmens skyld, men for uddannelsernes

1
Uddannelse

Studerende tog imod dronningen med protestbannere og begravelsesstemning

Et særsyn mødte dronningen og de øvrige gæster til Københavns Universitets årsfest. Her lavede en række HUM-studerende en symbolsk begravelse for de fag, der kan blive ofre for de planlagte fagsammenlægninger på Det Humanistiske Fakultet.

1
Debat

Studenteraktivister kuppede årsfesten: »Vores '68 er nu, i dag«

1
Uddannelse

HUM-studerende vil fortsætte blokade, indtil de får deres vilje

Situationen spidser til på Det Humanistiske Fakultet. Fredag besluttede HUMrådet at fortsætte blokaden af ledelsesgangen, indtil dekanen har droppet planerne om bredere kurser og fagsammenlægninger.

1
Uddannelse

Prorektor om nye stress-tal: »Vi har et problem som universitet«

Københavns Universitet nedsætter nu en tænketank for at gøre op med studerendes hjertebanken, ondt i maven, nedtrykthed, koncentrations- og søvnbesvær.

1
Uddannelse

Studerende kritiserer nye specialefrister: »Vi kan ikke nå at lave forsøg og samle data på fire måneder«

Kortere specialefrister kan gøre det svært at samarbejde med erhvervslivet, siger studerende på Institut for Fødevarevidenskab. Dansk Erhverv siger, at de nye regler giver studerende en arbejdsuge på over 50 timer.

1
Uddannelse

Cécile har lavet en film om sin afdøde mor: »Jeg havde mistet en del af mig selv«

Da Cécile Desaint mistede sin mor, opstod et hul i hendes liv. I dokumentarfilmen 'You Before Me' rejser hun i morens fodspor for at få bugt med tomheden – og for at få os andre til at se sorgen i øjnene.

1
Campus

SAMF-ansatte kritiserer ledelsens planer: »Jeg forventer, at mange vil sige op«

Medarbejdere på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet frygter, at en planlagt centralisering vil skade både kulturen og kvaliteten af deres arbejde. Prodekan forsvarer planen: »Det er meget nemt at pege på fordelene«.

1