Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Uddannelse

Uddannelse

Debatten kører igen: »De studerende er ikke dumme og dovne«

En lang række undervisere stempler de studerende som uegnede og ugidelige i en ny undersøgelse. Prodekan Jens Erik Mogensen afviser kritikken og peger på, at universiteterne skal blive bedre til at forstå, hvad de studerende kan. Men en garvet underviser køber ikke hans forklaring.

1
Uddannelse

Sprogdøden fortsætter: So long, farewell, auf wiedersehen, adieu

Siden 2005 er en lang række sprogfag blevet nedlagt på landets universiteter. I efteråret kom regeringens længe ventede sprogstrategi. Men den løser ikke problemerne, siger forskere.

1
Uddannelse

KU overtager fødevareuddannelse fra Aalborg Universitet

Cirka 90 studerende fra kandidatuddannelsen i integrerede fødevarestudier flytter den 1. september ind på Københavns Universitet.

1
Uddannelse

KU præsenterer ny optagelsesprøve på kvote 2

Københavns Universitet har sat ord på den optagelsesprøve, der skal forny kvote 2-systemet i 2020. Prøven vil erstatte minimumskravet på 6,0 i snit – men kun hvis uddannelsesministeriet tillader det.

1
Uddannelse

Op med halen, Humaniora

Tro på det. Drop komplekserne. Et er at være belejret, noget andet er at internalisere omverdenens ringeagt og uforstand. For humaniora kan godt. Det er humanioras tid, det her. Det er kritikerne, der tager fejl.

1
Uddannelse

Nu kan du læse datalogi og jura på deltid

Jura og Datalogi på Københavns Universitet er med i ny forsøgsordning, hvor bachelorer med fast arbejde kan læse kandidaten på fire år. På Datalogi håber man at kunne sætte de første deltidsstuderende i gang allerede til efteråret.

1
Uddannelse

Tre succesfulde studerende: Vi ville ikke komme ind på KU i dag

Københavns Universitet lukker døren for adskillige ansøgere med det nye minimumskrav på 6,0 i snit. Her fortæller tre KU-studerende om, hvordan de vekslede dårlige præstationer i gymnasiet til topkarakterer på universitetet.

1
Uddannelse

KU fastholder karakterkrav på kvote 2

Stik imod tidligere udtalelser har KU valgt at holde fast i karakterkravet på 6,0 for kvote 2-ansøgere. Studenterrådet frygter, at det får en social slagside.

1
Uddannelse

Helligdage kom bag på Jura - må flytte eksamen 5 uger

Det Juridiske Fakultet havde glemt at medregne forårets helligdage og har derfor lagt undervisning og eksamen samtidig. Løsningen – at rykke eksamenerne med op til 5 uger - har skabt et nyt problem: Eksamener ligger nu oven i hinanden, og de studerende frygter, at det vil gå ud over deres karakterer.

1
Uddannelse

Tandlægemangel truer: Odontologi klar til at uddanne flere

Uddannelsesministeren overvejer at øge optaget af tandlægestuderende. Men det kræver flere undervisere på Odontologisk Institut.

1