Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Uddannelse

Videnskab

Næsten 200 på Biologisk Institut har underskrevet kritisk brev til bestyrelsen

De ansatte på Biologisk Institut har i snart mange måneder tordnet mod en nu aflyst fusionsproces, der skulle smelte instituttet sammen med Statens Naturhistoriske Museum. Nu har de sendt et fælles brev til bestyrelsen, hvor de kritiserer KU’s ledelse for at forbigå de ansatte – og denne gang kræver de klare svar.

1
Uddannelse

Guide: Sådan bliver du ph.d.

Hvad er ph.d.-skolen, og hvilke krav er der til en ph.d.-ansøgning? Vi har lavet en guide til dig, der overvejer at skrive en ph.d, men ikke ved, hvor du skal begynde.

1
Politik

»Jeg tør ikke tænke længere end mit nuværende semester«

Sedra Al-Yousef flygtede fra Syrien for fire år siden. I dag er medicinstudiet hendes personlige helle, men hun frygter at blive sendt tilbage på grund af folketingsflertallets udlændingepolitik.

1
Uddannelse

Bortvist for at give alle sine studerende 12

Afskediget underviser siger, at de studerende havde brug for at fokusere på at lære og fordybe sig i stedet for at gå så meget op i tal. Ledelsen på Aalborg Universitet var ikke enig og bortviste ham.

1
Uddannelse

Danske universiteters prioritering af kønsstudier er »håbløst bagud« og »pinlig«

Store gamle universiteter, som Københavns Universitet elsker at sammenligne sig med, tilbyder hele uddannelser i køn. Nedskæringer og danskernes forfejlede opfattelse af ligestilling holder kønsforskningen tilbage, men det handler også om ledelsens prioritering, siger forskere.

1
Debat

Humaniora overholder reglerne for projektorienteret forløb

1
Debat

KU’s fyringer er aktiv dødshjælp til klassisk græsk og latin

1
Uddannelse

Humaniorastuderende pitchede innovationsprodukter blandt kørestole og blindestokke

Humaniorastuderende på innovationsfaget 'Fra problem til løsning' præsenterede koncepter, der skal skabe bedre forhold for personer med funktionsnedsættelser. Med besøg fra dem, det hele handlede om.

1
Debat

Administrerer Humaniora de projekt-orienterede forløb efter reglerne?

1
Uddannelse

Retorik-studerende: Giv os stemmen tilbage

To studerende i retorik mener, at det mundtlige sprog fylder for lidt på deres uddannelse. Derfor har de lavet deres eget velbesøgte fag i stemmetræning – inspireret af Harry Potter.

1