Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Uddannelse

Uddannelse

Top 10: De højeste adgangskvotienter på KU

Psykologi rykker op i toppen med den højeste adgangskvotient på KU. Andre højdespringere er Statskundskab og Samfundsfag.

1
Uddannelse

KU afviser stadig mange trods fald i ansøgertal

KU tilbyder pladser til 7.270 nye studerende. Naturvidenskaberne tiltrækker flere, mens de humanistiske fag tager et lille dyk. Se hvilket fag, der er sværest at komme ind på - og læs, hvorfor KU vil have afskaffet karakterbonus.

1
Uddannelse

Ansøgninger til humaniora styrtdykker

Det Humanistiske Fakultet har modtaget 16,2% færre ansøgninger end sidste år. Flere store HUM-fag har laveste søgning siden 2008. Dimensionering og humanist-bashing i pressen er del af forklaringen, mener Studenterrådet og prodekan.

1
Uddannelse

Småfag hængt ud på baggrund af forkerte ledighedstal

Tre kandidatfag på Københavns Universitet er med på Uddannelsesministeriets top 15 over uddannelser med en tårnhøj ledighed, men det viser sig nu, at tallene for Assyriologi er forkerte.

1
Uddannelse

Dobbeltuddannet: Anna Smith er lærer og historiker

Hvis Anna Smith var startet på KU i dag, var hun blevet ramt af uddannelsesloftet. Hun er skolelærer og nyuddannet kandidat i historie. Det tog ni år, men hun har også fået to børn undervejs og er fastansat inden sidste eksamen.

1
Uddannelse

Ledighed blandt nyuddannede: 3 KU-uddannelser i top 5

Kandidater fra Ægyptologi, Assyriologi og Nærorientalsk arkæologi har svært ved at finde deres første job, viser tal fra Uddannelseszoom.

1
Uddannelse

»Jeg føler mig som kemiker igen«

I 2014 flygtede Mohannad Aloula alene fra Syrien til Danmark for at undgå Assads styrker. Nu er han i virksomhedspraktik på Kemisk Institut, mens han læser på VUC. I sit hjemland læste han kemi, og planen er at starte på Biokemi.

1
Campus

Studerende, der ikke drikker, falder fra

Dit alkoholforbrug under studiestarten påvirker din trivsel på studiet. En ny undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut viser, at studerende, der enten drikker meget eller slet ikke under studiestarten, har en større risiko for frafald.

1
Campus

En lang og social studiestart giver mindre frafald

Studerende er mindre tilbøjelige til at droppe ud, hvis de har haft en lang studieintro med et stærkt socialt fokus. Det viser ny undersøgelse fra EVA.

1
Uddannelse

Kolera dræber i Afrika – Gildas gør noget ved det i København

27-årige Gildas Hounmanou arbejder med sin ph.d. på Københavns Universitet for at kunne vende tilbage til sit hjemland Benin og bekæmpe de mange udbrud af kolera i hele Afrika.

1