Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Uddannelse

Campus

Skovskolen - hvor en håndværker er chef for en professor

En del af Københavns Universitet ligger i Nødebo ved Esrum Sø og har den kæmpestore Gribskov som udvidet campus. Det er et smukt sted. Og helt atypisk på uni.

1
Uddannelse

»Jeg ville bytte min sportsvogn, elbil og villa for at være der, hvor de studerende er. I har det fantastisk«

Uddannelsespolitikken var et af de mest debatterede emner på årets folkemøde. Vi har håndplukket 16 af de skarpeste citater med relevans for Københavns Universitet.

1
Uddannelse

KU-debattører blæste til kamp mod karaktererne på Folkemødet

I Allinge inviterede Studenterrådet til debat om stressede studerende – og det kom hurtigt til at handle om karakterer. Forperson Amanda Büchert slog efter debatten fast, at hun ønsker et karakterfrit første semester på alle KU’s uddannelser – og afviste, at de studerende taler sig ned i en offerrolle.

1
Udland

Voldsom uro på franske universiteter

Fransk politi har rektorernes tilladelse til at bruge tåregas, når de studerende demonstrerer. Dansk lektor, der underviser på Sorbonne Universitet i Paris er oprørt over situationen.

1
Uddannelse

Talentfuld tysker er årets underviser på SCIENCE

Han har kun været ansat på Københavns Universitet i to år. Men tyske Jonas Peters er så god til at inspirere de studerende på sit kursus om årsagssammenhænge og matematiske modeller, at han er årets underviser på SCIENCE.

1
Uddannelse

Nu-laver-vi-lige-et-bachelorarbejdsmarked

1
Uddannelse

Efter specialet: »Pludselig er jeg der, hvor mine forældre altid har været«

Når specialet er forsvaret, er 20 år på skolebænken pludselig ovre. Forude venter arbejdslivet. Vi har snakket med fem studerende, der står ved skillevejen.

1
Uddannelse

10 KU-arrangementer, du skal fange på Folkemødet

KU investerer en lille million i årets Folkemøde på Bornholm. Vicedirektøren for kommunikation forklarer hvorfor, og vi guider til de mest lovende arrangementer – fra landskampsnedtakt a la Lykke Friis til ophedet diskussion om universitetets fremtid.

1
Uddannelse

Studenterpræst: Unge skal leve op til sindssygt mange idealer

De sidste fire år har studenterpræst Inger Lundager talt med studerende på Det Humanistiske Fakultet om alt det, der gør ondt i livet – fra kærestesorg til stress og præstationsangst. Hun mener, at der ligger et kæmpe pres på nutidens unge.

1
Uddannelse

»Jeg ville selv have ønsket, at jeg havde snakket med sådan en som mig, da jeg læste«

En kikset eksamen er ikke karrierens undergang, siger Karen Riskær Jørgensen, der hjælper præstationspressede jurastuderende videre til den næste eksamen - og fra universitet til job.

1