Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Uddannelse

Uddannelse

KU vil fremme den sociale mobilitet med kvote 2, men forsker betvivler prorektors forklaring

Københavns Universitet har ingen data for, at optag gennem kvote 2 øger den sociale mobilitet, som prorektor for uddannelse, Kristian C. Lauta, ellers sagde til Uniavisen 18. marts. Nu ønsker han ikke at stille op til interview.

1
Uddannelse

De studerendes trivsel bliver en kerneopgave for universiteterne

Nu skal trivselsindsatser helt ind i undervisningen. Københavns Universitet og fem andre universiteter indgår et fælles løfte om at forbedre studerendes trivsel.

1
Uddannelse

Uddannelsesforsker: »Vi har glemt, at tvivl er en forudsætning for læring og kritisk tænkning«

Adjunkt Marie Larsen Ryberg har observeret kurser, hvor studerende smed sig på gulvet i afmagt. Hun fandt, at det netop var her, de studerende lærte allermest. Her giver hun sine råd til, hvordan undervisningen giver bedre plads til tvivlen.

1
Uddannelse

Stor stigning i kvote 2-ansøgninger til KU

Flotte ansøgertal og et mere diverst studieoptag får prorektor til at varsle øget brug af kvote 2 på Københavns Universitet fremover. Dyk selv ned i de netop offentliggjorte ansøgertal her.

1
Uddannelse

Jødisk studerende frygter antisemitisme

Studerende på Mellemøststudier Jonathan Keren-Klaris tier ofte om sin israelske herkomst, men han opfordrer studerende til at tale sammen på tværs af ophav, for vi kan ikke nøjes med den offentlige debat i den igangværende konflikt.

1
Uddannelse

Alternativ markedsføring: Nanoscience reklamerede på TikTok og boostede ansøgertallet med over hundrede procent

»Hvis man skal række ud til de unge, bliver man nødt til at være der, hvor de er. Og det er sociale medier som TikTok,« lyder det fra professor i kemi Thomas Just Sørensen om uddannelsens alternative valg af rekrutteringsmetode.

1
Uddannelse

Studerende med palæstinensiske rødder oplever en »larmende tavshed« på universitetet

Dalia Kababo læser statskundskab på tredje semester og er aktiv i Studerende mod Besættelsen. Her fortæller hun, hvordan krigen påvirker hendes hverdag, og så kommer hun med en opsang til universitetet, dets ansatte og studerende.

1
Uddannelse

Årets underviser henter inspiration fra skuespillere: »Jeg improviserer ofte«

Årets undervisningspris på Københavns Universitet går til lektor i antropologi Cecilie Rubow. Hun underviser gerne iført strikhue, der er trukket helt ned over ørerne, og de studerende er vilde med hendes faglige aktivisme. Personligt har hun svært ved at identificere sig som særlig ideologisk.

1
Uddannelse

Dimittender fra Københavns Universitet kommer hurtigere i job

Dimittender fra videregående uddannelser er blevet hurtigere til at lande deres første job. Det gælder også på Københavns Universitet, hvor æren for den positive udvikling kan tilskrives lokale indsatser på de forskellige fakulteter ifølge vicedirektør for uddannelse.

1
Uddannelse

Hvordan lyder en arbejdsuge på 46 timer? Velkommen til fjerde semester på Jura

De studerende bruger ikke nok tid på forberedelse, svarede faglederen, da over 1.000 studerende havde underskrevet en klage over omstridt jurafag med tårnhøje dumpeprocenter. Men er det de studerendes eller ledelsens fejl, hvis arbejdsbyrden er 46 timer om ugen?

1