Uniavisen
Uafhængig af ledelsen

Sektion

Uddannelse

Uddannelse

Top-10: her er de mest populære fag på kvote 2

Selv om antallet af ansøgere er faldet en smule, er kvote 2 fortsat et nåleøje at knibe sig igennem på Københavns Universitet. Og den mest populære uddannelse er blevet endnu vanskeligere at komme ind på.

1
Politik

Flere unge venter med at søge ind på universiteterne som følge af uddannelses-loftet

Ifølge en nyligt afsluttet studievalgsundersøgelse fra studentum.dk har uddannelsesloftet allerede resulteret i en stærk stigning af unge, der vælger at udskyde deres valg af uddannelse.

1
Uddannelse

Her er KUs nye studenterambassadør

1. april starter Bo Gad Køhlert som ny studenterambassadør. Han har 15 års erfaring fra studieadministrationen på RUC og ITU. På KU skal han være med til at vejlede og rådgive de studerende i mødet med universitetets forvaltning.

1
Debat

Eliteforskere, der elsker at undervise

1
Politik

»Tyngdekraftens eksistens burde ikke være op til politisk debat«

On 22 April, scientists all over the globe will march in co-ordinated protests in 394 cities. Ian Bearden, a physicist and professor at UCPH, is organising the march in Copenhagen because he wants his children to inherit a liveable planet.

1
Uddannelse

Snyd på Jura: »Skriv min eksamensopgave for 5.000 kroner«

Nogle jurastuderende betaler andre for at skrive deres opgaver ved hjemmeeksamener. Sådan lyder det fra flere kilder, som Universitetsavisen har talt med. Nu vil fakultetet have lavet en undersøgelse, der skal belyse problemet med brugen af 'skyggeforfattere' til eksamensopgaver.

1
Uddannelse

Danske ph.d.’er er blevet bedre – trods eksplosiv stigning i optaget

Det går en lille smule fremad med kvaliteten af danske ph.d.'er. Det siger ph.d-vejledere og udenlandske bedømmere i en stor undersøgelse af ph.d-udannelsernes kvalitet og relevans.

1
Uddannelse

Sådan klarer KU den store kvalitets-måling

120.000 studerende og nyuddannede fra hele landet har bedømt kvaliteten af deres uddannelse. Underviserne på Københavns Universitet får topkarakter, men andre steder ligger KU i midterfeltet.

1
Uddannelse

Sofie fik en depression og tog sygeorlov. Nu kan hun hverken få SU eller kontanthjælp

Det kom som et chok for en kandidatstuderende, at hun hverken kunne modtage SU eller kontanthjælp, da hun gik på sygeorlov. Patientforening kritiserer KU's vejledning.

1
Uddannelse

Flere ordblinde studerende får chancen på KU

Den største gruppe af studerende på Københavns Universitet med en funktionsnedsættelse har ordblindhed, og gruppen vokser. Det kan der være en god forklaring på.

1