University Post
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Uddannelse

Uddannelse

Her er studierne med flest kvinder

Københavns Universitet har optaget 6.873 nye studerende denne sommer. 63 procent af dem er kvinder - men hvad læser de? Se listen over hvilke fag, der domineres af kvinder - og af mænd - på KU.

1
Uddannelse

Undervisere er mænd - studerende er kvinder

Mens de fleste videnskabelige ansatte på KU er mænd, er der en overvægt af kvindelige studerende. Er det overhovedet et problem, og er den ene ubalance værre end den anden?

1
Campus

Guide: How to KUnet

KU’s intranet er vanskeligere at finde hoved og hale i end selv den mest komplekse videnskabelige teori. Her er en guide - både til nye studerende og gamle, der ellers lige havde fået styr på genvejstasterne.

1
Uddannelse

Efterlysning: 8.400 studie-boliger i København

Ifølge Dansk Byggeri er der akut behov for mere end 22.000 boliger til studerende på landsplan og 8.400 boliger i hovedstaden. Radikale foreslår at stifte en almen fond, der skal bygge 20.000 nye studieboliger.

1
Uddannelse

Her er KU's ældste og yngste studerende

Årsunge eller grånende? Der er store aldersforskelle blandt det nye kuld studerende, der til september begynder på KU.

1
Uddannelse

Hvis du vil låne et speciale, skal du ikke gå på biblioteket

Det Kongelige Bibliotek har stoppet for udlån af specialer i kølvandet på den nye persondataforordning. De afventer svar fra Datatilsynet – og derefter følger sandsynligvis et stort praktisk arbejde, før alle specialer bliver tilgængelige på ny.

1
Uddannelse

Optag 2018: Her er der ledige pladser på Københavns Universitet

Kom du ikke ind på drømmestudiet? Fortvivl ej! KU har lang række uddannelser med ledige pladser, som du kan søge inden 6. august.

1
Uddannelse

KU optager 400 færre studerende end sidste år

OPTAG 2018 – Både Det Humanistiske og Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet optager markant færre studerende i år end i 2017. Det nye minimumskrav på 6,0 i karaktersnit er en afgørende del af forklaringen. Allersværest er det at komme ind på Psykologi.

1
Uddannelse

Top 10: De højeste adgangskvotienter på KU i 2018

Psykologi topper igen listen med de højeste adgangskvotienter på Københavns Universitet. Generelt er karakterkravene på top 10-uddannelserne kravlet opad.

1
Uddannelse

Ansøgninger til Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet falder drastisk

I år er ikke kun humaniora, men også de natur- og biovidenskabelige fag på Københavns Universitet ramt af faldende ansøgertal. Prodekan peger på nyt karakterkrav som forklaring, men tror også på, at de nye studerende er bedre kvalificerede til livet på KU.

1