Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Sektion

Uddannelse

Uddannelse

9 onde KU-eksamener

Komplicerede algoritmer, mikroøkonomi, filmhistoriens A-Z eller arabisk grammatik. Vi har samlet ni eksaminer, der får sveden til at springe fra panden på KU’s studerende.

1
Uddannelse

Slut med svedige håndflader: 8 gode råd til din eksamenslæsning

Eksamenslæsningen kan være hård og virke både ubønhørlig og inhuman - især hvis man ikke ved hvordan man skal gribe det an. Vi har spurgt en erfaren rådgiver, læst alle listerne med gode råd igennem og samlet nogle af de bedste tip til din læsning.

1
Uddannelse

Det fik jeg ud af at være på udveksling

I år fylder Erasmus 30 år. Vi har spurgt fem tidligere udvekslingsstuderende om, hvorfor de tog ud, og hvad de fik ud af at bo et semester i et fremmed land.

1
Uddannelse

Nye million-besparelser på Humaniora - der skal skæres 20 årsværk

Færre ansatte, mindre censur, kortere tid til vejledning af studerende og til bedømmelse af opgaver, færre valgfrie kurser og nedlæggelse af betjeningssteder på bibliotekerne. Det er nogle af elementerne i en ny spareplan på Det Humanistiske Fakultet.

1
Uddannelse

Den alt andet end lige vej

Hvordan kommer en matematisk student og aspirerende retsgenetiker til at arbejde med torturofre? Ahlam Chemlali, kandidat fra KU, har både famlet, skiftet kurs og stolet på sin mavefornemmelse. Undervejs har det også reddet hendes liv.

1
Uddannelse

Rekordmange tager et semester i udlandet

Udlængslen trækker i de studerende, der i stigende grad tager til udlandet for at læse et semester. Siden 2011 er antallet af danske studerede, der tager på udvekslingsophold næsten fordoblet fra knap 6.000 studerende til 11.600 fire år efter.

1
Uddannelse

KU skal prioritere forsker-kontakten i ny strategi

1
Uddannelse

»Der er ikke så meget plads til at være menneske«

Studenterrådets næstformand Marie Thomsen er ikke imponeret af det nye bevillingssystem, hvor universiteternes økonomi skal afhænge af, hvor hurtigt de studerende gennemfører studiet, og hvorvidt de kommer hurtigt i job.

1
Uddannelse

Pind giver flere fremdriftspisk i ny reform

Regeringen vil gøre ti procent af bevillingerne til universiteterne afhængig af, om de studerende gennemfører til tiden, og hvor hurtigt de kommer i job.

1
Uddannelse

HKH Kronprinsesse Mary uddeler legater til studerende

HKH Kronprinsesse Mary uddelte onsdag den 3. maj The Crown Princess Mary Scholarship til de australske udvekslingsstuderende Avril Francis og Thomas Lynch.

1