Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Uddannelse

Studieliv

Da Theis var rus sidste år, var han allerede rustursveteran

»Der er nogle, der bliver fanget i en forestilling om, at de skal prioritere deres studie over alt, også over at have det godt. Det skal man ikke. Man når det, man når, det er en af de ting, jeg har lært af at gøre det her flere gange.«

1
Uddannelse

Uddannelses- og forskningsministeriet stifter ny pris til »fremragende undervisere«

En halv million kroner følger med hver af de i alt syv priser, hvoraf to går til undervisere på universitetet. Det handler om at give undervisning samme status som forskning, siger ministeren.

1
Studieliv

Nu skal Københavns Universitet have en LGBT+-politik, spørgsmålet er bare hvilken

Over 700 personer repræsenterer Københavns Universitet ved årets Pride Parade, men universitetet har endnu ikke en LGBT+-politik. Det skal laves om, sagde prorektor Bente Stallknecht til et debatmøde for studerende og ansatte.

1
Uddannelse

Hun har papir på sin viden om naturbaseret terapi

Winnie Lund er uddannet fra en ny masteruddannelse på Københavns Universitet, der bruger naturen til at hjælpe udvalgte patientgrupper med demens, stress, ptsd, hjernerystelse – eller psykisk sårbare unge.

1
Uddannelse

Her er der ledige studiepladser frem til 6. august kl. 12

Nanoscience, Musikvidenskab eller Landskabsarkitektur. Der er mange ledige studiepladser i år, også på flere af de store fag, men tænk dig alligevel godt om, før du beslutter dig.

1
Uddannelse

10 gode råd: Sådan læser du en bog

Det er let at miste modet, når man står ansigt til ansigt med videnskabelige bøger, læsset med snørklede paragraffer, de færreste forstår. Her giver to professorer – og faglitterære forfattere – gode råd til at læse på universitetet.

1
Uddannelse

Københavns Universitet optager 450 flere studerende end sidste år

Alle fakulteter har fremgang i optaget, men alligevel er der flere studier med ledige pladser end sidste år. Psykologi er stadig det sværeste studie at komme ind på.

1
Uddannelse

Top 10: Her er de højeste karakterkrav på Københavns Universitet

Psykologi overgår sidste års adgangskvotient og topper listen. Forsikringsmatematik går frem og lander på andenpladsen, mens Medicin dumper et par pladser tilbage – muligvis på grund af et øget optag.

1
Uddannelse

Optag, afslag, standby: Det skal du gøre, når du får svar på din ansøgning

Den 26. juli får et væld af ansøgere et svar, der kan få stor betydning for deres liv: Om de er kommet ind på deres foretrukne studie. Vi har spurgt en centerleder i Studievalg Danmark, hvordan ansøgerne skal forholde sig til de mulige udfald. Det vigtigste råd? »Gå ikke i panik.«

1
Uddannelse

Top og bund: Her er de mest og mindst søgte studier på Københavns Universitet

Medicin topper endnu engang listen, Odontologi og Statskundskab kravler opad, og igen i år har langt flere kvinder end mænd søgt ind.

1