Uniavisen
Uafhængig af ledelsen

Sektion

Uddannelse

Uddannelse

Jura dropper forhadt printerkrav

De studerende på Jura slipper for at medbringe deres egen printer til eksamen.

1
Uddannelse

Akademikerne: Nyt censorsystem kan ende som spareøvelse

Det såkaldte Censorudvalg foreslår i ny rapport at fjerne grænsen for, hvor lidt uddannelsesinstitutionerne må bruge eksterne censorer. Det er Akademikerne meget imod.

1
Uddannelse

Studievejleder kæmper for østeuropæiske studier

Studie- og karrierevejleder Thomas Rasmussen ser et stort uudnyttet potentiale i områdestudier på Københavns Universitet. Hans forsvar for småfagene kommer i kølvandet på nyheden om, at Polsk og Balkanstudier skal gentænkes i en ny og samlet bachelor på Institut for Øst- og Sydøst-europæiske studier.

1
Uddannelse

Polsk og Balkanstudier får en ny livline

1
Uddannelse

Læste græsk: Sådan blev jeg spindoktor

En klassisk sproguddannelse fra Københavns Universitet kan føre mange steder hen. For Søren Poul Nielsen har den ført til Christiansborg. Han er nyansat særlig rådgiver for undervisningsminister Merete Riisager. Her fortæller han om studietiden, og om hvordan man ender i magtens centrum.

1
Uddannelse

Redningsaktion: Sprogfag skal samles i København og Aarhus

SPROG - Rektorerne vil redde trængte sprogfag ved at samle dem på to ud af otte universiteter. Planen er, at de store universiteter nu skal være kraftcentre for sprogundervisning på tværs af fag og op igennem hele uddannelsessystemet.

1
Uddannelse

Censor dukkede aldrig op – studerende gik forgæves til eksamen

EKSAMENSKIKS – En gruppe studerende på Statskundskab ventede forgæves på at blive eksamineret. Censor havde taget fejl af datoerne.

1
Uddannelse

Dead students walking

FAGLUKNINGER - Hvordan er det at gå på et studie der snart lukker og slukker? Vi har spurgt to studerende fra Humaniora.

1
Uddannelse

Nu er uddannelsesloftet vedtaget – Ikrafttræden bliver ikke udskudt et år

DOBBELTUDDANNELSE – Forslag om at udskyde uddannelsesloftet et år blev nedstemt ved 2. behandlingen af lovforslaget i Folketinget. En gruppe KU-studerende overnattede foran Christiansborg i protest.

1
Uddannelse

Tanja tog kursus for at dygtiggøre sig - Nu kan hun ikke komme ind på kandidaten

UDDANNELSESLIMBO - Tanja Andersen afsluttede i sommers sin bachelor i Japanstudier og brugte derefter et semester på at dygtiggøre sig udenfor universitetet. Hendes ansøgning til kandidaten blev afvist, og nu sidder hun tilbage uden mulighed for at læse videre og blive færdig med sin uddannelse.

1