Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Uddannelse

Uddannelse

Humaniora fusionerer - studerende og ansatte savner svar

To institutter slås sammen på Det Humanistiske Fakultet, og samtidig skal der spares på lønningerne. Studerende og ansatte udtrykker uro.

1
Uddannelse

Færdiguddannede kandidater fra KU må formentlig tilbage på skolebænken grundet ECTS-pointfejl

På grund af en administrativ fejl kan færdiguddannede fra Københavns Universitet risikere at skulle tilbage til studiet, hvis de vil kunne kalde sig gymnasielærere.

1
Uddannelse

Max er 17 år og bachelor

Det tog kun Max Fischer halvandet år at blive bachelor i Matematik ved Københavns Universitet, efter en studiestart som blot 16-årig. Nu er han videre på kandidaten. Han siger, at han er kommet et vigtigt skridt nærmere det, han virkelig brænder for: at forske i matematik.

1
Uddannelse

»Opfattelsen af køn på Biologi er gammeldags«

Biologistuderende føler sig misforstået i en ny krænkelsessag på Københavns Universitet. Uniavisen har talt med den studerende, som er blevet omtalt i alle landets medier, men som ingen har snakket med.

1
Uddannelse

Så ramt er Københavns Universitet af karakterinflation

Flere studerende får 12 i dag, end da 7-trinsskalaen var ny. Også på Københavns Universitet. Men for høje karakterer er ikke problemet, hvis man spørger Studenterrådet, det er karakterræset og stress derimod.

1
Uddannelse

Københavns Universitet takker nej til 13-tal

Det vil være ressourcetungt og bøvlet at indføre en ny karakterskala, siger prorektor for Københavns Universitet, Bente Stallknecht. Evaluering viser, at 7-skalaen overordnet fungerer internationalt, men at den kræver en forklaring.

1
Uddannelse

Privat virksomhed tjener penge på, at kvote 2 er et nåleøje for studerende

Virksomhed sælger kvote 2-ansøgninger og lover optagelsesgaranti. En ansøgning koster 1.200 kroner, men så er der også 88 procent chance for at komme ind. Studenterrådet siger, at det skævvrider optagelsessystemet.

1
Uddannelse

Svagsynet studerende måtte kæmpe et år for hjælpeprogram til eksamen

En stædig medicinstuderende med et synshandicap har måske banet vejen for, at andre efter hende må bruge et nødvendigt forstørrelsesprogram på computeren til digital eksamen – og KU undgik måske i sidste øjeblik en sag om diskrimination.

1
Uddannelse

Er du til big data? Så kan du snart uddanne dig i social datavidenskab

Vores adfærd på nettet og telefoner kan sige noget om vores sociale relationer, og det handler en ny uddannelse på Københavns Universitet om.

1
Politik

På KU stiger udgifterne, mens indtægterne falder

Københavns Universitets omsætning vil runde 9 milliarder kroner næste år, men der er usikkerhed om en stor del af både indtægterne og udgifterne, blandt andet på grund af nybyggerierne. Direktøren siger, at egenkapitalen er stor nok til 2-3 års økonomisk ro.

1