Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Sektion

Uddannelse

Uddannelse

Pinds ministerium: Studerendes engagement er »relativt lavt«

Studerende på de videregående uddannelser har vurderet deres medstuderendes engagement i ny undersøgelse. Resultatet er »relativt lavt« ifølge Uddannelses- og Forskningsministeriet – og minister Søren Pind mener, at de studerende »skal tage fat og tage ansvar«.

1
Uddannelse

Studerende skal stille forskerne de frække spørgsmål

KU’s nye bestyrelsesformand Mads Krogsgaard Thomsen, koncerndirektør i Novo Nordisk, vil arbejde for, at de studerende får bedre kontakt til universitetets forskere.

1
Politik

Pind ændrer planen for styringen af landets universiteter

Efter massiv kritik har uddannelses- og forskningsminister Søren Pind ændret sin plan for styringen af landets universiter. Studerende og ansatte får alligevel en plads i det udvalg, der udpeger bestyrelsesformanden og de eksterne bestyrelsesmedlemmer. Men aftalen er stadig et indgreb i universiteternes selvstyre, siger kritikere.

1
Politik

Protester mod uddannelsesloftet fortsætter

Initiativet ”Nej til begrænsning af dobbeltuddannelse” arrangerede, sammen med en række andre ungdomsorganisationer, endnu en demonstration mod uddannelsesloftet.

1
Uddannelse

Når studielivet gør ondt

1
Uddannelse

DF: Erkendtligheder kan forvandle uddannelsesforløb til noget, der ligner et job

Studerende bør slet ikke modtage erkendtligheder i praktik, siger DF-ordfører i Folketinget. De løn-lignende vilkår risikerer at skævvride relationen mellem studerende i praktik og ansat medarbejder, sådan at det ikke er uddannelsesforløbet men arbejdsgivers behov, der kommer i centrum.

Uniavisen
Uddannelse

Studerende i job skal kunne tage kandidaten på deltid

Uddannelsesminister Søren Pind vil indføre en fire-årig erhvervskandidat, der skal give studerende bedre mulighed for at kombinere studier og arbejde.

Uniavisen
Uddannelse

Pind vil have færre udenlandske studerende

Udenlandske studerende på professionshøjskolerne rejser hjem, når de har færdiggjort deres uddannelse, viser en ny analyse. Nu vil uddannelsesministeren tjekke, hvor mange af de udenlandske universitetsstuderende, der bliver i Danmark.

1
Uddannelse

Slut med at plagiere specialet

Specialeskrivere får sværere ved at slippe godt fra at snyde med deres speciale. Københavns Universitet har fået et nyt it-system, der kan sammenligne tekster bedre, og fremover skal alle specialer kontrolleres.

1
Politik

Lovforslag: studerende i praktik kan få 3.000 om måneden, men ...

Universitetsstuderende i praktik må ikke få løn. Men regeringen vil med ny lov give praktiksteder lov til at give deres praktikanter en erkendtlighed på højst 3.000 kroner om måneden. Den studerende og arbejdsstedet må bare ikke have aftalt noget om penge i forvejen. Djøf siger, »de studerende står med præcis den samme usikkerhed som før.«

1