Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Uddannelse

Uddannelse

Efter blokadetrussel: Ledelsen lover nye tiltag på Psykologi

På nyt stormøde roste prodekan de psykologistuderende, der har fremsat 11 krav og truet med en blokade. Hun mener dog ikke, at fagmiljøet er ensporet.

1
Uddannelse

Onlineundervisning storhitter på Anatomi

I et berygtet fag på tredje semester har de medicinstuderende ikke længere store fysiske forelæsninger. I stedet bliver de ført dybt ned i menneskekroppen via skærmen.

1
Uddannelse

Psykologistuderende har sendt 11 krav til institutledelsen. Læs dem her

De studerende vil blandt andet have mere humanistisk og samfundsvidenskabelig undervisning og mere indflydelse på ledelsens beslutninger.

1
Uddannelse

Psykologistuderende truer med blokade

Over 200 psykologistuderende stimlede sammen til stormøde og krævede større faglig bredde på studiet. De vedtog 11 krav, og hvis de ikke bliver hørt, vil de blokere instituttet.

1
Politik

HUM vil have nedskæringsrabat: »Vi har så mange sprogfag, der ikke tilbydes andre steder«

Ledelsen på Humaniora vil forhandle sig til en ’sprograbat’ på de 640 studiepladser, fakultetet skal nedlægge. Sådan lød det, da de ansatte var til stormøde.

1
Uddannelse

Studerende om Stidsens plagiatsag: »Undervisere skal overholde de samme regler som os«

Tre danskstuderende reagerer på lektor Marianne Stidsens opsigelse, der kommer i kølvandet på beskyldninger om plagiat i to bøger.

1
Studieliv

Danmarks bedste tutorer er nok engang fra Københavns Universitet

Holdet på Molekylær Biomedicin strøg DM's Tutorpris for et inkluderende og sjovt introforløb i kølvandet på nedlukningen.

1
Politik

Politikere besøgte undervisning: »Det var lidt uhyggeligt at høre deres svar«

Otte prominente kommunalpolitikere svarede på spørgsmål fra religionsstuderende på første semester. Det kom hurtigt til at handle om islam.

1
Uddannelse

Kameraerne kommer … vist ikke lige nu

Hvorfor er underviserne holdt op med at optage deres forelæsninger? Skal de ikke bare trykke på en knap? En studerende kritiserer universitetet for at nøle.

1
Politik

5 ting vi lærte af rektors udflytnings-chat

Rektor og prorektor inviterede universitetets borgere til digital spørgetime. Det skulle handle om nedskæringer og udflytning, og hvis du ikke lige fik set med, giver Uniavisen dig her fem ting, vi lærte af chatten.

1