Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Uddannelse

Uddannelse

Studerende med handicap skal have hjælp til at komme i job

Det tager meget længere tid for studerende med en funktionsnedsættelse at finde arbejde efter endt uddannelse. Det skal Københavns Universitet blive bedre til at rådgive om.

1
Uddannelse

Forsinkelser på Refshaleøen: 150 studerende venter stadig på containerboligerne

Alle beboere skulle være flyttet ind i nye containerboliger i starten af marts, men langt de fleste må vente uger eller måneder endnu. Det har efterladt mange studerende i et boligløst limbo. CPH Village og entreprenøren er uenige om, hvem der bærer skylden.

1
Campus

De studerende er historisk dumme og dovne

For mange studerende er helt uegnede til at gå på universitetet, skrev aviserne i vinter og pustede nyt liv i debatten om ungdommens manglende akademiske parathed. Men den klagesang er lige så gammel som universitetet selv, viste det sig, da vi sendte en universitetshistoriker i arkivet.

1
Uddannelse

Trods støtte til KU-ansatte: HUMrådet kritiserer Studenterrådet

Studenterrådet har udsendt en støtteerklæring til de ansatte på KU i forbindelse med de aktuelle overenskomstforhandlinger. Men HUMrådet finder tilgangen for defensiv.

1
Uddannelse

Over halvdelen af frafaldne studerende savner praktisk indhold

En ny rapport fra Uddannelses- og Forskningsministeriet viser, at over halvdelen af de studerende, der afbryder studierne, savner fokus på det praktiske. Det er begrænset, hvad universiteterne kan gøre, mener ekspert.

1
Uddannelse

Husk ansøgningsfristerne eller kom på ufrivillig orlov

Hvis man overskrider fristen for at søge videre på KU’s kandidatuddannelser, må man vente et halvt eller helt år på at søge igen. Punktum. To studerende på IKK sidder i saksen, men Det Humanistiske Fakultet afviser at ændre linjen.

1
Uddannelse

Jesper Kallestrup bliver ny dekan på Det Humanistiske Fakultet

Kallestrup overtager den 1. august styringen af det folkerige fakultet, der har været ramt af uro i de senere år.

1
Politik

Første borgerforslag stemt ned i Folketinget: Uddannelsesloftet består

53.764 havde skrevet under på borgerforslaget om at afskaffe det udskældte uddannelsesloft – men det hjalp ikke. Ved førstebehandlingen i Folketinget blev forslaget afvist af regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

1
Uddannelse

Økonomistuderende løser knuder for erhvervslivet

35 hold økonomistuderende. En case fra Haldor Topsoe. 8 timer. Tre finalister. En uenig jury. Der var spænding til det sidste ved Polit Case Competition 2018.

1
Uddannelse

»Det går bedre. Jeg er faldet mere til ro på studiet«

Sidste år talte Uniavisen med Michelle, der lider af borderline personlighedsforstyrrelse og derfor har svært ved at klare studiet. Fem måneder senere ser tingene lysere ud - selv om hun stadig slås med praktiske problemer.

1