Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Uddannelse

Uddannelse

Årets underviser henter inspiration fra skuespillere: »Jeg improviserer ofte«

Årets undervisningspris på Københavns Universitet går til lektor i antropologi Cecilie Rubow. Hun underviser gerne iført strikhue, der er trukket helt ned over ørerne, og de studerende er vilde med hendes faglige aktivisme. Personligt har hun svært ved at identificere sig som særlig ideologisk.

1
Uddannelse

Dimittender fra Københavns Universitet kommer hurtigere i job

Dimittender fra videregående uddannelser er blevet hurtigere til at lande deres første job. Det gælder også på Københavns Universitet, hvor æren for den positive udvikling kan tilskrives lokale indsatser på de forskellige fakulteter ifølge vicedirektør for uddannelse.

1
Uddannelse

Hvordan lyder en arbejdsuge på 46 timer? Velkommen til fjerde semester på Jura

De studerende bruger ikke nok tid på forberedelse, svarede faglederen, da over 1.000 studerende havde underskrevet en klage over omstridt jurafag med tårnhøje dumpeprocenter. Men er det de studerendes eller ledelsens fejl, hvis arbejdsbyrden er 46 timer om ugen?

1
Uddannelse

Hun var en ud af seks kvinder på sin årgang. I dag arbejder hun med inklusion på sit gamle institut

Jenny-Margrethe Vej skrev speciale om usynlige kvinder på Datalogi. Under arbejdet gik det op for hende, hvordan hun som kvinde med autisme og adhd selv blev usynliggjort på flere parametre. Hun brændte ud og droppede ud. I dag er hun tilbage på Datalogi.

1
Uddannelse

En gruppe studerende forlod forelæsningen i protest. Kort efter blev studielederen bombarderet med mails

En gruppe studerende rejser sig og går. Resten bliver og forsvarer deres underviser, der lige har brugt N-ordet. Det kan være svært for både studerende og undervisere, når fortidens spøgelser hjemsøger nutidens forelæsningssale. Er der ord, vi ikke længere må sige højt? Og er nogle emner så følsomme, at de skal helt ud af pensum? Vi ser på universitetets takt og tone anno 2023.

1
Uddannelse

75 nyslåede kandidater præsenterer deres speciale, og du er inviteret

De fleste specialer lever et kort liv, men det vil en specialefestival lave om på. Vi har mødt to dimittender, der har hevet deres specialer op af skrivebordsskuffen og ud i virkeligheden.

1
Uddannelse

Folk græd og rystede til reeksamenerne. Nu har over 1.000 skrevet under på klage over bachelorfag på Jura

Er det faget eller de studerende, den er gal med, når 27,3 procent dumper et fag?

1
Uddannelse

Han fik arbejde efter kandidaten, men blev overrumplet af hverdagsensomhed

I studietiden får mange studerende dækket de fleste sociale behov på universitetet. Men hvad gør man efter kandidaten? Mikkel Schmidt fortæller om, hvordan han skulle lære at få nye interesser og venner og at holde fast i de gamle.

1
Uddannelse

New York, Tokyo eller Berlin? I fremtiden kan du studere i udlandet uden at forlade Danmark

Kan man studere på et udenlandsk universitet uden et gyldigt pas? Ja, mener regeringen, der stiller nyt lovforslag om virtuel udveksling. Københavns Universitet bakker op.

1
Uddannelse

93 sager om eksamenssnyd på KU: »Det er nede i småtingsafdelingen«

Selv om der har været en stigning i antallet af sager om eksamenssnyd, ligger det ifølge vicedirektør på »et acceptabelt niveau«. Men det bekymrer en forsker, som kalder det for »toppen af et større isbjerg af forskellige variationer af brud på god videnskabelig praksis«.

1