Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Uddannelse

Uddannelse

Eksperter: Eliteadministrationen handler om magt og frygt for at fejle

Tre eksperter kritiserer, at eliteadministrationen er vokset på Københavns Universitet og hos konkurrenterne. De tvivler på, om det har givet et bedre universitet.

1
Uddannelse

Innovation med empati og blindebriller

En håndfuld humaniorastuderende vil skabe en digital platform, hvor blinde og svagsynede kan matches med ledsagere til kulturarrangementer. De starter med at slukke for deres eget syn.

1
Uddannelse

Døve studerende og deres tegnsprogstolke føler sig overset

Vi har mødt en studerende, som er døv, og en tegnsprogstolk til en snak om, hvordan det rent praktisk foregår, når man skal klare et akademisk studium uden høresansen. For den enkelte døve studerende er det en stor opgave, som ikke alle magter - ikke mindst fordi tolkene er pressede.

1
Uddannelse

Københavns Universitet forbereder sig på et hårdt Brexit

Hårdt Brexit truer Københavns Universitets 41 udvekslingsaftaler i Storbritannien.

1
Politik

Ansatte på Humaniora er skuffede over manglende inddragelse

Peter Birkelund Andersen, fællestillidsrepræsentant på Det Humanistiske Fakultet, mener ikke, at medarbejderne er blevet informeret grundigt nok om den kommende sparerunde. De har ikke haft mulighed for at drøfte strategien med ledelsen, siger han.

1
Uddannelse

Ny fyringsrunde på vej på Humaniora

Det Humanistiske Fakultet på Københavns Universitet skal igennem en ny fyringsrunde i april. 31 millioner skal spares alene på lønomkostninger.

1
Uddannelse

Se hvad tre jurastuderende fik ud af at studere deres medstuderende fra Humaniora

På Jura bliver de studerende sendt på antropologisk feltarbejde hos ’de ædle vilde’ for at se verden med andre øjne. Vi tog med.

1
Uddannelse

Studerende med dårligt helbred har større risiko for at droppe ud

En kortlægning af studerendes helbred fra Danmarks Evalueringsinstitut viser, at studerende med et dårligt helbred i højere grad møder barrierer i studielivet, end studerende med et godt helbred.

1
Udland

Alex Holtz kæmper for gratis uddannelse i Sydafrika

I år er det 24 år siden, apartheid blev afskaffet i Sydafrika. Alligevel er det stadig den hvide minoritet, der optager størstedelen af pladserne på universiteterne. Uniavisen har talt med aktivist Alex Holtz, der studerer jura på universitetet i Cape Town.

1
Uddannelse

Video: De studerende strejkede for klimaet – med stjernebesøg, klimagryde og genbrugstøj

Fredag den 15. marts stod mange undervisningslokaler halvtomme på CSS. I stedet klimastrejkede de studerende ved at tage til alternativ undervisning med oplægsholdere som økonomiprofessor Peter Birch Sørensen og klimaaktivist Anders Morgenthaler. Uniavisen var med.

1