Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Uddannelse

Uddannelse

Fylder studiejob for meget eller for lidt på universitetet? Borgmester og studerende er uenige

Mange studerende får ikke et godt studiejob og risikerer derfor at blive arbejdsløse, siger Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester. Ifølge Danske Studerendes Fællesråd fylder studiejobbene dog allerede så meget, at det er skadeligt.

1
Campus

»Mine lår brænder«: Humaniorastuderende savnede bordene på første undervisningsdag

Håndsprit, brok og urolige siddestillinger prægede den første undervisningsdag på Det Humanistiske Fakultet efter sommerferien. Der var nemlig ingen borde.

1
Uddannelse

»Vi har forsøgt at sende et klart signal om, at fester lige nu er no go«

Tutor frygter, at coronarestriktionerne kan gå ud over de mest usikre studerende. Prorektor på Københavns Universitet håber på den modsatte effekt.

1
Uddannelse

Her er et studie, der har gjort noget ved sin store kønsubalance

For 10 år siden optog it-uddannelsen Softwareudvikling næsten ingen kvindelige studerende. I år var 27 procent af de nye studerende kvinder. Det skyldes ifølge IT-Universitetet en målrettet indsats med it-camps ekslusivt for piger og udrensning af tekniske ord på hjemmesiden.

1
Coronavirus

Studerende om virtuel immatrikulation: »Det kan godt blive lidt akavet, det her«

For første gang nogensinde fik de nye studerende på Københavns Universitet en digital velkomst. Fire studerende fulgte med fra en sofa i Rødovre.

1
Uddannelse

Hvor blev regeringens ekstra studiepladser af? Se listen

Regeringens 5.000 ekstra studiepladser er primært gået til Københavns Universitets STEM-uddannelser.

1
Uddannelse

Corona halverer optaget af udvekslingsstuderende på Københavns Universitet

Mange internationale studerende trak deres ansøgninger til Københavns Universitet tilbage under pandemien. »Vi har stadig en god internationalisering af vores studier,« lyder det fra universitetet.

1
Uddannelse

Er kvinder og mænd født med forskellige interesser, siden de vælger forskellige uddannelser?

En omdiskuteret teori hævder, at kvinder i progressive og velstående lande som Danmark fravælger it, matematik og ingeniørfag, fordi de fra naturens side er mindre interesserede i de ting end mænd. Professor i kognitiv neurovidenskab siger, at forskningen ikke kan bære så bastant en konklusion.

1
Uddannelse

Veterinærstuderende: Mændene på studiet får mere opmærksomhed

Den skæve kønsfordeling på Veterinærmedicin har skabt et stærkt sammenhold blandt de mænd, der er i undertal. Ifølge to studerende har ubalancen også givet dem en række fordele, ikke mindst i kampen om job.

1
Uddannelse

Færre er dumpet sommerens eksamener

Trods forårets fjernundervisning og omlagte prøver er færre studerende på Københavns Universitet dumpet sommerens eksamener.

1