Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Uddannelse

Uddannelse

Flere studerende tager studiejobs

Fremdriftsreformen har ikke haft indflydelse på antallet af studerende, der tager studiejobs. Derimod har flere studerende studiejobs nu end for tre år siden, viser nye tal fra Dansk Magisterforening.

1
Uddannelse

På KU er adgangen til specialer hermetisk lukket – I Aalborg ligger de åbent fremme

Københavns Universitetsbibliotek har lukket for adgangen til at låne specialer. Ikke engang ved at søge aktindsigt har jura-studerende Peter Huggler kunnet få udleveret to om maritim erstatningsret. Han kalder det urkomisk, da Aalborg Universitet har deres specialer liggende åbent fremme. og i Aarhus har studerende og ansatte fri adgang på campus.

1
Uddannelse

Hvis det var nødvendigt, stod Margrethe Vestager op kl. 04.00 og læste

Lørdag den 6. oktober 2018 udnævnes Margrethe Vestager på æresalumne på Københavns Universitet. Her fortæller hun om tiden som økonomistuderende. Om at læse, når andre gik på Sommersko. Om at ændre studiet indefra. Og om, hvad hun tog med videre.

1
Uddannelse

Fagforeninger købte sig til positiv omtale hos KU-studerende

Rektor Henrik Wegener har sat en stopper, at fagforeninger får eksklusiv adgang til at hverve nye medlemmer til gengæld for økonomisk støtte til rusarrangementer.

1
Uddannelse

Sådan sænkede Humaniora frafaldet på første år

De sidste par år har humaniora kæmpet med et højt frafald på første år. Men siden 2016 har fakultetet sænket frafaldet fra 25 til 19 procent. Vi spurgte prodekan for uddannelse Jens Erik Mogensen, hvad de har gjort.

1
Uddannelse

SAMF vil uddanne fremtidens kandidater i 'big data science'

En ny KU-uddannelse skal lære økonomer, statskundskabere, antropologer, sociologer og psykologer at behandle og analysere big data.

1
Uddannelse

Her er henvendelserne som stoppede mexicaner-udklædningen

Det var to e-mails og et telefonopkald, som fik Det Juridiske Fakultet til at stoppe udklædningstemaer, som ledelsen mente kunne virke krænkende. Det viser dokumenter, som juristen Leif Donbæk har fået aktindsigt i.

Uniavisen
Uddannelse

My law story. Ombudsmanden talte fra hjertet om jura

En ny forening på Jura vil hjælpe de studerende med at vælge karriereretning via dialog med juridiske rollemodeller. Ombudsmanden lagde vejen forbi Søndre Campus som den første.

1
Uddannelse

KU falder syv pladser til nr. 116 på Times Higher Education-ranking

Københavns Universitet falder fra nummer 109 til 116 på Times Higher Educations liste over verdens bedste universiteter. KU er dog stadig Danmarks bedste universitet.

1
Uddannelse

Studerende iværksætter avler økoblomster

Karoline Schnorr dyrker økologiske blomster i egen virksomhed ved siden af studierne i naturressourcer på KU.

1