Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Uddannelse

Coronavirus

Københavns Universitet: »Vi ønsker ikke, at der opstår coronaårgange«

Mens alle eksamener rykker online indtil sommerferien, består bachelorfristerne. Universitetet vil dog gøre det mere enkelt for udfordrede studerende at søge dispensation.

1
Coronavirus

Københavns Universitet aflyser ny kvote 2-optagelsesprøve på grund af coronakrisen

Kvote 2-ansøgere skulle for første gang have taget en kognitiv test, men på grund af COVID-19-smittefare, har man ændret optagelsesproceduren. Ansøgere til Københavns Universitet på kvote 2 vil stadig skulle igennem et interview.

1
Coronavirus

Alle eksamener på Københavns Universitet rykker online indtil sommerferien

Studienævn får mulighed for at udskyde specialefrister med en måned, men kun på uddannelser, der er særligt hårdt ramt af coronakrisen.

1
Coronavirus

En hær af lægestuderende tager kampen op mod corona: »Det kan blive voldsomt«

Medicinstuderende på Københavns Universitet er blandt dem, der er trådt til på landets hospitaler under den største sundhedskrise i nyere tid. Tre af dem fortæller her om mødet med coronavirus.

1
Coronavirus

KU vil undgå »dispensationshelvede« og beder studerende vente med at søge

Studerende hungrer efter svar fra Københavns Universitet om eksamener, så de kan komme videre fra »den sump af usikkerhed, som de vader rundt i for tiden.« Universitetet venter på svar fra ministeriet.

1
Uddannelse

Eksplosion i antallet af kvote 2-ansøgere til Københavns Universitet

»Vi har aldrig haft flere ansøgere til kvote 2,« siger sektionschef. Nåleøjet er dermed blevet mindre på landets største universitet.

1
Coronavirus

Vi skal passe ekstra godt på de studerende lige nu, siger denne lektor

Det er vigtigt, at underviserne viser de studerende, at de er der for dem og bekymrer sig om dem, siger studieleder på Institut for Matematiske Fag på Københavns Universitet.

1
Coronavirus

Flere vil ind på kvote 2 – Københavns Universitet skal finde ud af at teste dem under coronakrisen

Københavns Universitet har fra i år indført en test af ansøgere til studiepladser på kvote 2. Men COVID-19 betyder, at det kan blive nødvendigt at flytte det personlige fremmøde for at undgå direkte kontakt og risiko for smitte.

1
Coronavirus

Han fik en weekend til at stable et fjernundervisningsprogram på benene til 600 studerende

Corona-nedlukningen er – på en trist baggrund – en virkelig interessant test af fjernundervisning, hvis man spørger lektor i retsfilosofi Jakob v. H. Holtermann. Studerende siger, at det fungerer okay, så længe det er midlertidigt.

1
Coronavirus

På udveksling i en coronatid: »Jeg tror stadig, man kan få noget spændende ud af sit ophold«

Mange studerende har afbrudt deres udveksling og er vendt hjem til Danmark. Mød to af dem, der er blevet i udlandet. Fordi de stadig håber på gode oplevelser – og fordi de ikke ved, hvad de ellers skulle gøre.

1