Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Videnskab

Videnskab

Han har set døden i øjnene, men sjældent oplevet stress som i forskningsverden

Bjergbestigning har ikke kun været en flugt for geologen Kristoffer Szilas. Det har også gjort ham i stand til at håndtere det »ubeskriveligt hårde miljø«, som unge forskere må leve i.

1
Videnskab

Forsker kritiserer sammenligninger af dødstal: »Det blev lidt et OL i covid-kontrol«

Professor Flemming Konradsen blev undervejs i coronadebatten bedre til at finde sin rolle som ekspert. Og til at håndtere de hadefulde breve og telefonopkald, han fik, når han udtalte sig kritisk om Danmarks globale indsats.

1
Videnskab

En geograf er »en stærk mand med stort skæg, istapper i håret og sin isøkse i hånden«

To forskere mistænker, at kønnede forestillinger om ekstreme ekspeditioner er med til at skræmme kvinderne væk fra geofagene. Der mangler i hvert fald kvinder i toppen. De har sat sig for at undersøge, præcis hvor skævt det står til.

1
Videnskab

Ny undersøgelse: Læsere finder mandlige og kvindelige eksperter lige kompetente

Et lyspunkt i ligestillingsdebatten: To tidligere KU-studerende står bag undersøgelse, der viser, at medieforbrugere stoler lige meget på mandlige og kvindelige eksperter – i hvert fald på skrift.

1
Videnskab

Et internationalt forskerteam vil genopfinde familien

I fremtiden vil vi måske erstatte graviditet med kunstige livmodere uden for maven. Og hvad betyder så egentlig mor og far? Det har et forskerteam sat sig for at undersøge. I samme omgang håber de at udfordre idéen om den ideelle kernefamilie.

1
Videnskab

»Mine studerende kan læse, at deres underviser er totalitær og pseudovidenskabelig«

Folkevalgte politikere har beskyldt dem for at være uredelige, utroværdige og aktivistiske. Her forholder tre forskere sig til kritikken – selv om de risikerer flere hademails i indbakken.

1
Debat

Den notorisk enøjede

1
Navne

Det Teologiske Fakultets ny dekan vil værne om KU’s bedste studiemiljø

Carsten Selch Jensen overtager et veldrevet fakultet efter forgængeren, Kirsten Busch Nielsen, og det forpligter, siger han.

1
Politik

Hvad i alverden lavede den amerikanske udenrigsminister på Københavns Universitet?

Anthony Blinken aflyste aftaler med topfolk i det danske erhvervsliv, men besøgte overraskende Niels Bohr Institutet. Det hele handlede om næste generation af computerteknologi.

1
Navne

Ny bestyrelsesformand for Danmarks Frie Forskningsfond: Min ambition er at skaffe flere midler

Professor Maja Horst fortæller om sine ønsker for en af Danmarks vigtigste fonde, når det gælder om at finansiere den frie forskning.

1