Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Videnskab

Videnskab

Morten Rievers Heiberg får Dronningens egen pris

Professor i Spaniens Historie Morten Rievers Heiberg modtager Dronning Margrethe II's Videnskabspris den 18. april. Vi fangede ham inden ceremonien efter frisøren til en Q&A.

1
Videnskab

Minik Rosing får Rungstedlundprisen

Geologiprofessoren fra Københavns Universitet er årets modtager af Rungstedlundprisen, der uddeles af fonden bag Karen Blixen Museet.

1
Videnskab

Seks SUND-forskere får 60 millioner kroner

Seks ambitiøse forskningsledere fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på KU og deres betydningsfulde forskningsprojekter har hver modtaget 10 millioner kroner, der skal understøtte dem i deres arbejde.

1
Videnskab

Kvinde, hvor mange æg har du i banken?

Britiske, amerikanske og svenske kvinder kan nemt få deres æg frosset ned. Er du kvinde i Danmark, er det til gengæld knap så let. Hvorfor halter Danmark efter?

1
Videnskab

KU-forsker modtager ’den lille nobelpris’

Assyriolog Mogens Trolle Larsen fra Københavns Universitet modtager 20. marts Det Svenske Akademis prestigefulde Gad Rausings Pris på 1,5 millioner svenske kroner.

1
Videnskab

»Hold dig fra Allan, eller du skal dø«

»... Allan er min og kun min. Fat det.« Et nyt forskningsprojekt på KU skal gøre os klogere på trusselsbeskeden som genre og på de sproglige særtræk, der kendetegner forskellige typer trusler.

1
Videnskab

Fedmeforsker: Vi tænker hele tiden på det næste måltid

Mellem patenter, publikationer og piller insisterer lektor og forskningsgruppeleder Christoffer Clemmensen på at forske som et legebarn.

1
Campus

Mærsk Tårnet er et af verdens mest bæredygtige laboratoriebyggerier

Laboratorierne fylder godt op i 12 ud af Mærsk Tårnets 15 etager, og de gør det til en stor energisluger. Til gengæld er det lykkedes at gennemføre de tiltag, der sparer på energien og ressourcerne.

1
Videnskab

Ny forskning: Børn betyder stor lønnedgang. For kvinder altså

Et nyt forskningsprojekt viser, at kvinder går 30 procent ned i løn, når de får børn. Imens er mændenes løn stort set upåvirket. KU-forskeren bag projektet graver nu efter årsager.

1
Videnskab

»Her er det moderne universitets forretningsmodel«

Det er ikke pengene, der styrer forskningen på Københavns Universitet, siger Thomas Bjørnholm i afskedsinterview med Uniavisen. Han har også en besked til de unge forskere og forskerstuderende - de skal indstille sig på at skulle ... ud.

1