Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Videnskab

Arbejdsmiljø

Marianne Stidsen trækker sig fra den offentlige debat

Marianne Stidsen er færdig som debattør. Det siger hun i stort afskedsinterview med Uniavisen.

1
Videnskab

Få guld – og mere endnu – for at skrive en af årets bedste opgaver

Deltag i den hundrede år gamle tradition på Københavns Universitet ved at skrive en af årets prisopgaver. Hvis du vinder, får du en guldmedalje og et rejselegat på 5.000 kroner.

1
Politik

Rektors tale til årsfesten: Det er urimeligt og malplaceret at hænge enkeltforskere ud

Rektor på Københavns Universitet, Henrik C. Wegener, hyldede forskernes indsats under corona og kritiserede Folketingets erklæring om aktivistisk forskning i sin tale til årsfesten. Læs hele talen her.

1
Uddannelse

Studerende om Stidsens plagiatsag: »Undervisere skal overholde de samme regler som os«

Tre danskstuderende reagerer på lektor Marianne Stidsens opsigelse, der kommer i kølvandet på beskyldninger om plagiat i to bøger.

1
Videnskab

Marianne Stidsen siger op efter plagiatanklager

Den kontroversielle lektor og debattør Marianne Stidsen forlader nu Københavns Universitet efter et par uger i stormvejr. Hendes disputats bliver gransket for plagiat, efter et par debatbøger har vist sig at låne længere passager fra andre tekster.

1
Videnskab

Forskere diskuterede krænkelseskultur og ligestilling - og var rygende uenige om det meste

»Man bliver ikke klogere af at klappe hinanden på ryggen,« sagde arrangøren af et debatarrangement, der bevidst gav rum til sprængfarlige synspunkter. Ofte var forskerne så uenige, at debatten ikke kom videre fra udgangspunktet.

1
Videnskab

To geologistuderende traller, når de laver podcast om sten

Geoland er en podcast, der på pædagogisk vis sætter fokus på den svære geologi. To studerende står for at producere den, og de bruger alle tricks til at gøre geologien bredt forståelig.

1
Kultur

Kunst og videnskab fusionerer i en kropsformet bakterieformation og smagen af mors hænder

Udstillingen ’Verden er i dig’ undersøger vores kroppes forbindelse til verden og omvendt. Beskueren får en totaloplevelse, der helt overlagt rejser flere spørgsmål end den besvarer, idet den trækker lige meget på videnskaben og kunsten. Det er godt gjort.

1
Politik

5 ting vi lærte af rektors udflytnings-chat

Rektor og prorektor inviterede universitetets borgere til digital spørgetime. Det skulle handle om nedskæringer og udflytning, og hvis du ikke lige fik set med, giver Uniavisen dig her fem ting, vi lærte af chatten.

1
Uddannelse

Tidslinje 2011-2021: 13 nedslag i rundbarberingen af humaniora

Københavns Universitet står til at lukke en fjerdedel af de nye studiepladser på Det Humanistiske Fakultet som følge af regeringens udflytningsplan. Men det er kun den seneste kæberasler i et grumt årti for humaniora. Se tidslinjen her.

1