Annonce
Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Videnskab

Coronavirus

Morten Andersen tager del i sprængfarlig vaccinedebat: »Jeg mærker bestemt presset«

Professor Morten Andersen siger, at det er hans pligt at føje nuancer til de hårrejsende historier om mulige vaccinebivirkninger. Han vejer sine ord nøje, fordi alt, han siger, kan blive brugt og misbrugt – og fordi han sjældent har haft så få klare svar.

1
Kultur

Hvorfor poster Norge penge i humaniora, når Danmark sparer?

I Danmark er humaniora ramt af besparelser og diskussioner om nytte og relevans. I Norge har man lige sat 100 millioner af til at styrke humaniora. Uniavisen har spurgt en uddannelsesekspert, hvorfor.

1
Navne

Løsningen af migrænens gåder udløser pris på 10 millioner kroner

To forskere fra Københavns Universitet har fået verdens største hjerneforskningspris, The Brain Prize. Deres forskning har givet os næsten bivirkningsfri migrænemedicin.

1
Studieliv

Hun formidler retshistorien i små film med Ditlev Tamm

Postdoc og entreprenør Sabba Mirza laver videoer om juridiske spørgsmål til undervisningen på Det Juridiske Fakultet. Hun håber, at de også kan hjælpe på de studerendes trivsel.

1
Politik

Forskere må ikke 'bedrive aktivisme' – men hvad betyder det? Vi spurgte Ane Halsboe-Jørgensen

Uddannelses- og forskningsministeren vil ikke gøre sig til dommer, men siger samtidig, at forskere skal undgå at bedrive aktivisme med deres forskning, hvis politikerne ikke skal blande sig. Uniavisen har spurgt ministeren, hvornår forskning bliver aktivisme.

1
Politik

Forskere: Den politiske offensiv mod »pseudoforskning« er fordomsfuld og farlig

Morten Messerschmidt vil have uddannelses- og forskningsministeren til at gøre op med ensidig, aktivistisk forskning inden for fx kønsstudier og postkoloniale studier. Flere forskere ser det som et »skræmmende« brud på armslængdeprincippet.

1
Politik

For få midler, for meget kontrol. Anja C. Andersen hudfletter den danske forskningspolitik

Grundforskningen er længe blevet underprioriteret og underfinansieret – og det kan ende med at koste Danmark dyrt, siger Anja C. Andersen. Men måske kan forskerne bruge coronakrisen til at genvinde den frihed og tillid, de har tabt.

1
Videnskab

Nu får hele verden adgang til Danmarks naturhistoriske samlinger

1
Videnskab

Medicinstuderende finder landets hidtil mest smittede befolkningsgruppe – dem selv

Hver tredje medicinstuderende på Københavns Universitet har været smittet med corona. Det er den opsigtsvækkende konklusion i et omfattende studie, som to bachelorstuderende står bag.

1
Uddannelse

Wikipedia er en mand – og han er lidt snæversynet

Et nyt kandidatspeciale viser, at opslagsværket ikke er helt så demokratisk og objektivt, som man kan tro. Kvinder og personer af andre køn drukner i et hav af biografier om mænd.

1