Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Videnskab

Videnskab

15 KU-profiler der ændrede verden

Du kender Kierkegaard, Ørsted og Grundtvig. Men hvad med Halfdan Mahler, Corinna Cortes og Rasmus Rask? Her er 15 KU’ere, der har sat deres mærke på verden, samt et minimum af Trivial Pursuit-viden, du bør have om dem.

1
Videnskab

Skattereform rammer forskere, der rejser ud

Det såkaldte opholdskrav i regeringens nye skatteaftale betyder, at akademikere skal have opholdt sig i Danmark i syv år for at bevare dagpengeretten. Og det får konsekvenser for forskernes mobilitet, mener Dansk Magisterforening.

1
Videnskab

SCIENCE får stor EU-bevilling til 74 udenlandske ph.d.'er

Særligt talentfulde studerende fra lande uden for Danmark kan få ansættelse som ph.d.-studerende ved Københavns Universitet med EU-støtte.

1
Videnskab

Danske forskere er blandt verdens mest citerede

Ny rapport fra Uddannelses- og Forskningsministeriet viser, at dansk forskning hører til i verdenstoppen målt på videnskabelig gennemslagskraft. Det er bare ikke gået op for danskerne.

1
Uddannelse

KU overtager fødevareuddannelse fra Aalborg Universitet

Cirka 90 studerende fra kandidatuddannelsen i integrerede fødevarestudier flytter den 1. september ind på Københavns Universitet.

1
Videnskab

Dekanen i frafaldsstatistikken

Kirsten Busch Nielsen fandt sin vej ind i teologien efter en ’produktiv studiemæssig krise’ og blev sit fakultets første kvindelige dekan. Hun kunne godt unde næste generation samme frihed til at smage på et fag, før man skal binde sig, for man kan ikke forventningsafstemme sig til alt.

1
Videnskab

Frustreret forsker: Lang leveringstid på ny computer forsinker forskningen

Peter Brodersen bestilte en ny computer via KU-IT og fik besked om, at leveringstiden var 5 ½ uge. Ikke godt nok, da forskere arbejder under tidspres, mener han. Ifølge KU's it-vicedirektør kan det ikke gøres hurtigere, da KU har valgt ikke at have Apple-computere på lager.

1
Videnskab

Forskere vil bekæmpe fejlmedicinering med spiselige QR-koder

En række forskere fra Institut for Farmaci på KU står i spidsen for et nyt opgør med fejlmedicinering. Løsningen? QR-koder, der kan spises.

1
Videnskab

Naturvidenskab var længe et kristent projekt

I dag spiller religiøse overvejelser kun en meget perifer rolle i naturvidenskaben. Men under den naturvidenskabelige revolution i 1500- og 1600-tallet var den nye form for videnskab intimt knyttet sammen med den kristne tro.

1
Videnskab

Thomas Bjørnholm forlader KU efter 32 år

Københavns Universitets prorektor Thomas Bjørnholm forlader sin arbejdsplads igennem 32 år. Fremover skal han lede arbejdet med at uddele Villum Fondens forskerbevillinger.

1