Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Videnskab

Videnskab

Ole Wæver vil have ret på sine kritikeres præmisser, og det er vildt interessant

1
Coronavirus

Ny undersøgelse skal afdække, om kvindelige forskere er hårdere ramt af corona

Vanessa Jane Hall og Claire Francesca skal skrive det danske bidrag til en stor undersøgelse af, om coronakrisen kradser hårdere hos et af kønnene.

1
Kultur

Tidligere studerende blev verdensberømt sundhedsapostel

Før han blev international bestsellerforfatter og fortaler for en ny kropskultur var Jørgen Peter Müller studerende på Københavns Universitet. Her forenede han en kristen livsopfattelse med en ny tids sanselige holdning til kroppen og seksualiteten, og dét sammenstød af idéer – og måder at være studerende på – kan man læse mere om i dette alumneportræt skrevet af professor Hans Bonde.

1
Udland

Langdistanceforhold og svære valg som akademiker

Selv om Duncan Ng er klar til at rykke teltpælene op i København for at etablere karriere og dagligdag et andet sted, så foretrækker hans partner Pete at blive hjemme i Edinburgh.

1
Videnskab

Ny prorektor tjener sin løn hjem på kort tid, siger forsker og bestyrelsesmedlem

En kommende prorektor skal medvirke til, at Københavns Universitet identificerer og ansætter de bedste internationale videnskabsfolk både i forsker- og i lederstillinger, siger professor og bestyrelsesmedlem Jesper Grodal. Han kalder det en central stilling for universitetet.

1
Udland

Han sagde: »Der, hvor du får en ph.d., rejser vi hen«

Chilenske Javiera Aravena-Calvo og hendes mand fulgte samme akademiske bane, indtil han pludselig speedede op, og hun gik i stå som frivillig i et israelsk laboratorium. I dag forsker de begge i København.

1
Videnskab

Verdenskendt fredsforsker anklaget for racisme: »Jeg har aldrig haft det så dårligt med mit liv som akademiker«

Professor Ole Wævers teori er blevet anklaget for at være så racistisk, at den aldrig bør bruges igen. Men kritikken er dårlig videnskab, svarer Wæver, der siger, at han er fanget i en catch-22-situation, hvor det er svært at forsvare sig.

1
Videnskab

Forskere blev »plimmelim« af pingvinlort, der er smækfuld af lattergas

Lattergaspatronerne, der flyder i rendestenen, er det rene vand ved siden af pingvinlort, siger professor, der haft snuden i sidstnævnte – og »det er stærk tobak«.

1
Coronavirus

Min søsters alger

Pandemien har lagt store dele af universitetet brak, men på Statens Naturhistoriske Museum summer det stadig fra akvarierne. Ph.d.-studerende Anna Olesen havde nær skræmt livet af en vagt, da hun var inde for at holde liv i algesamlingen.

1
Coronavirus

Overblik: Sådan genåbner universiteterne

Forskere kan sandsynligvis vende tilbage til laboratorierne på fuld kraft i juni, mens alle uddannelser åbner i august.

1