Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Videnskab

Politik

»Det har ikke noget med krudt og kugler at gøre«

Nyheden om samarbejde med NATO har skabt blandede følelser blandt medarbejderne på NBI. Institutleder Jan W. Thomsen fortæller, at det nye center skal styrke teknologiske forspring på kvanteområdet.

1
Kultur

Neandertalerne havde både klima-issues og høj selvbevidsthed

En ny udstilling præsenterer neandertalerne og deres liv på en måde, der er i tråd med nutidige forsøg på at give alle mennesker – og arter – en mulighed for at blive set uden fordomme.

1
Udland

Yevgeniy Golovchenko er ekspert i desinformation, men kan ikke overbevise familien om, at Kyiv bliver bombet

Tiden, siden Rusland invaderede Ukraine, har været hektisk for dansk-ukrainske Yevgeniy Golovchenko, der forsker i russisk desinformation. Ud over at følge krigen og udtale sig som ekspert har han måttet forholde sig til desinformerede familiemedlemmer og venner i Kyiv, der er klar til at gribe til våben.

1
Arbejdsmiljø

»Kampgejsten skal ikke fejle det mindste«

Hun arvede Det Humanistiske Fakultet, da forgængeren løb af pladsen. Med den ene hånd skal hun genskabe tilliden internt på fakultetet, med den anden skal hun nedlægge 300 studiepladser. Hvad har dekan Kirsten Busch Nielsen egentlig tænkt sig?

1
Udland

CNBC, Time Magazine og France24: Pludselig ville alle høre om Yevgeniy Golovchenkos forskning

Yevgeniy Golovchenkos har forsket i russiske trolde og falske nyheder, siden han startede sin ph.d. i 2017. Da Rusland invaderede Ukraine blev der for alvor bud efter hans viden.

1
Arbejdsmiljø

Hvorfor kan politikerne ikke holde snitterne fra Humaniora?

1
Videnskab

#Pleasedontstealmywork: »Det vælter ind med vidnesbyrd«

På få dage har kampagnen mod forskningstyveri modtaget over 50 historier om stjålne idéer og uberettigede medforfatterskaber. Når tallet kommer op på 100, vil de blive offentliggjort.

1
Videnskab

»En professor fra mit institut er kendt for at omskrive specialer uden at kreditere de studerende«

På få dage har kampagne modtaget over 50 anonyme historier om forskningstyveri. Uniavisen har fået lov til at offentliggøre fire af de modtagne historier med initiativtagernes tilladelse.

Uniavisen
Videnskab

Nu vil forskerne vide, om dyrene er glade

Hvordan kan vi vide, hvad dyr oplever af følelser? Forskere ved Københavns Universitet nærmer sig svarene i et stort studie med grise.

1
Uddannelse

Udflytningsaftalen er faldet på plads

Regeringen og en række partier er klar med den endelige plan for udflytning af uddannelsespladser.

1