Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Sektion

Videnskab

Videnskab

En opfinders triumf og frustration

Et nyt behandlingskoncept, der anvender pulserende elektromagnetiske felter, kan helbrede patienter med kroniske depressioner. For opfinderen står det dog som et åbent spørgsmål, om Danmark bare er for konservativt et land til, at noget nyt kan få lov til at vinde frem i sundhedssystemet

1
Videnskab

Når kvantefysikeren tror på bjergånder

En kontroversiel antropologisk bevægelse, der insisterer på at tage shamaner, ånder og andre mærkværdigheder helt alvorligt, har vakt stor polemik i forskerkredse. Professor Morten Axel Pedersen fortæller, hvorfor det ikke er så langt ude, som det lyder.

1
Videnskab

På mandag afslører de Inge

Der står en mystisk blå monolit på Frue Plads. På mandag klokken 11.15 bliver plastikindpakningen fjernet.

1
Videnskab

Crowdfunding: 10 gode råd til at tage kontrollen og gøre det selv

Al begyndelse er svær. Sådan kan det også være, når man forsøger sig med crowdfunding. Her får du 10 gode råd, der kan sørge for, at lige netop dit projekt får luft unger vingerne.

1
Videnskab

Ph.d. Cup-vinder fra HUM vil styrke lærer-elev-relationen i folkeskolen

1
Videnskab

KU-forsker med dårlig klimanyhed har leveret Årets Danske Forskningsresultat

Gary Shaffer, professor emeritus på Niels Bohr Institutet, og Jens Olaf Pepke Pedersen fra DTU har ifølge brugerne af Videnskab.dk gjort årets vigtigste videnskabelige opdagelse.

1
Videnskab

Top 10: KU-forskere med flest artikler i Nature og Science

KU har offentliggjort en liste over, hvilke af universitetets forskere, som har udgivet flest artikler i tidskrifterne Nature og Science. Eske Willerslev er med. Men han har langt op til førstepladsen.

1
Videnskab

Nordisk rekord: KU publicerer mest i prestigefyldte tidskrifter

Forskere fra Københavns Universitet får trykt flere artikler i de to mest toneangivende videnskabelige tidskrifter Nature og Science end deres nordiske kolleger. Betyder det, at KU er det bedste universitet i Norden?

1
Videnskab

KU-studerendes billeder af døende koralrev går verden rundt

Verdens største koralrev, the Great Barrier Reef, er døende, og en studerende fra Københavns Universitet er med til at dokumentere udviklingen, mens han er på udveksling ved James Cook University i Australien.

1
Videnskab

March for Science: »Go fact yourself«

5.000 mennesker demonstrerede for videnskaben i København, da March for Science tog sine første skridt i 500 byer verden over den 22. april.

1