Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Videnskab

Videnskab

Astmaforsker Hans Bisgaard modtager Novo Nordisk Prisen 2019

Professor og overlæge Hans Bisgaard modtager Novo Nordisk Prisen 2019 på 3 millioner kroner for 35 års forskning i astma hos børn.

1
Videnskab

Speed til kvante-computeren

Fremtidens kvanteinternet vil blive afhængigt af mange nye teknologier. I en kælder under Niels Bohr Institutet arbejder to unge forskere på, at kvantecomputere kan forbindes sikkert over store afstande.

1
Videnskab

Tidligere KU-forskere forsvinder fra annalerne

Hvis man som forsker på Københavns Universitet bliver fyret, går på pension eller afgår ved døden, kan man samtidig vinke farvel til sin profil på KU’s hjemmeside.

1
Videnskab

Peanutorme og ballonpigge: Annas unikke bachelorprojekt bliver videnskabelig artikel

Geologistuderende Anna Øhlenschlæger har banet vej for forskning inden for såkaldte sporfossiler, der er over 70 millioner år gamle. Nu skal hun skrive en videnskabelig artikel om emnet.

1
Videnskab

Erhvervslivet ansætter flest forskere

Langt de fleste forskere bliver nu ansat uden for universiteterne, viser rapport. Dårlige arbejdsforhold på universiteterne får forskerne til at søge væk, siger virksomhedsstifter og tidligere forsker på Københavns Universitet.

1
Videnskab

Et kinesisk professorat og 2,4 millioner kroner til Hans Thybo

Forhenværende professor ved Københavns Universitet Hans Thybo er 1. januar 2019 tiltrådt et professorat ved Kinas Universitet for Geovidenskab og har fået en kinesisk 'Tusind Talenters Pris'.

1
Uddannelse

Max er 17 år og bachelor

Det tog kun Max Fischer halvandet år at blive bachelor i Matematik ved Københavns Universitet, efter en studiestart som blot 16-årig. Nu er han videre på kandidaten. Han siger, at han er kommet et vigtigt skridt nærmere det, han virkelig brænder for: at forske i matematik.

1
Videnskab

Stressforskere svarer regeringen igen med deres eget stresspanel

Flere og flere lider af stress. Derfor har regeringen nedsat et stresspanel, der skal komme med bud på, hvordan man kan forbygge stress i samfundet. Der er dog ingen stressforskere iblandt, hvilket har resulteret i, at en gruppe forskere er gået sammen og har lavet et alternativt 'stresspanel'.

1
Videnskab

Forskere vil finde opskriften på den gode fest

Antropologer kombinerer big data og feltnoter for at kortlægge den gode fest. I fremtiden håber de på at kunne teste klassiske teorier inden for samfundsvidenskaben ved hjælp af metoden.

1
Videnskab

Tre forskere får 180 millioner til at løse verdensomspændende sundhedsproblemer

Tre forskere fra Københavns Universitet har tilsammen modtaget 180 millioner kroner fra Novo Nordisk til at løse nogle af verdens største sundhedsproblemer og forske i henholdsvis proteinkemi og fedme.

1