Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Videnskab

Campus

Renners boksekamp – og hvad han lærte af den

John Renner Hansen fortæller om en usædvanlig akademisk karriere, hvor han har haft brug for både plan A og B, ikke mindst i ledelsen af det videnskabelige personale som dekan for Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet.

1
Videnskab

Niels Bohr skal flytte

Mens forskerne på Niels Bohr Institutet er tæt på revolutionere verden for anden gang, skal de forlade de historiske lokaler på Blegdamsvej til fordel for et skandaleramt nybyggeri i stål og glas. Vil flytningen smadre et unikt forskningsmiljø? Kan Niels Bohrs ånd overleve transporten til en glaskasse på Jagtvej?

1
Videnskab

Sapere Aude-bevillinger til 15 unge KU-forskere

29 fremragende unge forskere kan realisere original forskning for i alt 165 millioner kroner. Af dem kommer de 15 - halvdelen - fra Københavns Universitet.

1
Campus

Attention Economics and Fake News

1
Videnskab

Studier i udlandet fører til højere løn

Et kandidatspeciale fra Københavns Universitet har ført bevis for, at det kan betale sig i kroner og øre, når en gruppe af studerende tager til et universitet i udlandet for at studere i en periode. Der er dog nogle betingelser, den studerende skal huske at overholde.

1
Videnskab

Lundbeckfonden giver forskerpris til KU-professor - og 10 millioner til KU-lektor

Godt nyt til to KU-forskere: Professor og cancerbiolog Janine Erler har modtaget Lundbeckfondens Yngre Forskerpris. Og lektor Christoffer Clemmensen har fået et forskningsstipendium af fonden på 10 millioner kroner.

1
Videnskab

13 KU-forskere på liste over verdens mest indflydelsesrige videnskabsfolk

Forskeres referencer til hinandens arbejde kan give et fingerpeg om, hvem der skriver de videnskabelige artikler, som har størst betydning og nytte. En ny analyse af over 3.000 meget citerede forskere rummer adskillige navne fra KU's sundhedsvidenskabelige og naturvidenskabelige fakulteter.

1
Videnskab

Hvordan støtter du bedst dit angste barn?

1
Uddannelse

Tandlægestuderende skal forske i sjælden, smertefuld sygdom

Michelle Bornemann Honoré har modtaget 147.000 kroner til at forske i sygdommen EDS i muskler og kæbeled. Hun håber, det kan bidrage til, at tandlægerne kan opdage sygdommen tidligere hos patienterne end i dag.

1
Videnskab

Forskning i italiensk opera i 1700-tallet gav Carlsbergfondets pris

Musikhistoriker Christine Jeanneret har, efter at være blevet ’opdaget’ af Det Danske Institut i Rom, modtaget en pris for enestående forskning i migration af italienske musikere og operasangere til København for 250 år siden.

1