Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Videnskab

Uddannelse

Kolera dræber i Afrika – Gildas gør noget ved det i København

27-årige Gildas Hounmanou arbejder med sin ph.d. på Københavns Universitet for at kunne vende tilbage til sit hjemland Benin og bekæmpe de mange udbrud af kolera i hele Afrika.

1
Videnskab

KU’er skrev årets bedste matematiske speciale

Helene Rytgaards matematikspeciale var det bedste, der blev til på et dansk universitet i 2016, det har hun papir på.

1
Videnskab

Styrelse: Juraforskere kender ikke forskel på formidling og videnskab

Jurister har svært ved at leve op til reglerne i statens pointsystem for forskning. Ifølge kritikere et det systemet, ikke videnskabeligheden den er gal med.

1
Videnskab

KU-forskere hyldet af dansk-svensk forskningsfond

To KU-forskere skal dele fire priser fra Einar Hansens Forskningsfond med to kollegaer ved Lunds Universitet, fordi fonden arbejder for at fremme kontakten imellem de to universiteter.

1
Videnskab

Universiteterne bærer medansvar for stigende mistillid til forskerne

Stor konference for videnskabsjournalister, der afholdes i København, sætter blandt andet fokus på etik i videnskabelig formidling.

1
Uddannelse

Andreas de Neergaard ny prodekan for uddannelse på SAMF

Det Samfundsvidenskabelige Fakultet henter ny prodekan for uddannelse fra SCIENCE og sætter fokus på globalisering, digitalisering og data science.

1
Videnskab

En opfinders triumf og frustration

Et nyt behandlingskoncept, der anvender pulserende elektromagnetiske felter, kan helbrede patienter med kroniske depressioner. For opfinderen står det dog som et åbent spørgsmål, om Danmark bare er for konservativt et land til, at noget nyt kan få lov til at vinde frem i sundhedssystemet

1
Videnskab

Når kvantefysikeren tror på bjergånder

En kontroversiel antropologisk bevægelse, der insisterer på at tage shamaner, ånder og andre mærkværdigheder helt alvorligt, har vakt stor polemik i forskerkredse. Professor Morten Axel Pedersen fortæller, hvorfor det ikke er så langt ude, som det lyder.

1
Videnskab

På mandag afslører de Inge

Der står en mystisk blå monolit på Frue Plads. På mandag klokken 11.15 bliver plastikindpakningen fjernet.

1
Videnskab

Crowdfunding: 10 gode råd til at tage kontrollen og gøre det selv

Al begyndelse er svær. Sådan kan det også være, når man forsøger sig med crowdfunding. Her får du 10 gode råd, der kan sørge for, at lige netop dit projekt får luft unger vingerne.

1