University Post
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Videnskab

Videnskab

Europæisk planteforskning kraftigt svækket af ny EU-dom

1
Videnskab

Elitegrupper skal forske i børne-astma og kræft

Fire nye samarbejder mellem Københavns Universitet og Region Hovedstaden skal bringe den nyeste forskning inden for børneastma, kræft, slidgigt og børneinfektioner ud til behandlere og patienter.

1
Videnskab

Kørende insektnet er borgervidenskab

1
Videnskab

KU overvejer etiske retningslinjer for, hvem forskerne må samarbejde med

Forskerne på Københavns Universitet må i dag modtage midler til deres forskning fra hvem som helst, så længe de ikke begrænser deres forskningsfrihed.

Uniavisen
Videnskab

Fra amerikansk hær til Danske Juletræer: 14 bemærkelsesværdige bidragydere til KU’s økonomi

Forskerne på Københavns Universitet har samlet modtaget cirka 15 milliarder kroner til 5.092 forskellige igangværende forskningsprojekter. Redaktionen har plukket 14 projekter, der fik os til at tænke: Hvad? Giver de også penge til KU?

1
Videnskab

Her er alle, der giver penge til KU

839 forskellige bevillingsgivere har givet penge til igangværende forskningsprojekter på Københavns Universitet. Her er listen.

1
Videnskab

To KU-forskere får prestigefuld pris på halvanden million

Anne Tybjærg-Hansen og Kristian Helin modtager priser fra Kirsten og Freddy Johansens Fond for deres banebrydende forskning inden for hjertekarsygdomme og epigenetik.

1
Videnskab

Hvad gør forskningen, når vi ikke tror på den?

I en velbesøgt debat på Folkemødet forsøgte to KU-professorer at finde løsninger på det, man kalder faktaresistens: afvisningen af alt fra klimaforandringer til HPV-vacciner. Vi fangede en af debattørerne, Klemens Kappel, efter debatten og bad ham uddybe forslagene.

1
Videnskab

Tusind år gamle pergamenter sladrer om de dyr, der lagde hud til dem

Professor i bioarkæologi Matthew Collins står i spidsen for et nyt forskningsprojekt, der skal undersøge tusindvis af gamle pergamenter for at få ny viden om fortidens husdyrbrug og håndværk. Ved at analysere tusind år gamle proteiner kan Collins udlede data om, hvordan datidens mennesker levede.

1
Videnskab

Mænd der elsker snegle

Det er vigtigt at udvikle et sprog for, hvad naturen er, før vi mennesker skal bruge den til noget, siger Mickey Gjerris og Johan Olsen, der er aktuelle med en ny bog.

1