Annonce
Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Videnskab

Kultur

Den eksperimenterende emeritus

Tania Ørum oprettede et kritisk universitet, et center for kvindestudier og kortlagde Nordens vilde avantgardebevægelser. Men den 77-årige feminist tror ikke på identitetspolitikken, for hun vil have brede alliancer. Ny serie om KU's emeritusser.

1
Videnskab

Ole Wæver efter 45 tweets: »Enhver der ser det, vil jo tænke sikke en narrehat«

I seks måneder er Ole Wæver blevet konfronteret med sine fejlvurderinger af krigen i Ukraine. Men søndag aften blev det for meget for topforskeren, som svarede igen med en monolog på 45 tweets.

1
Videnskab

Marie-Louise Bech Nosch: »Vi skal væk fra kun at tænke på enkeltstående genier«

Der er stadig væsentligt færre kvinder i toppen af dansk forskning, end der er mænd. Og går vi tilbage i forskningshistorien, er der endnu færre kvinder. Men de findes. Og har stor betydning for nutidens stjerneforskere. Mød Marie-Louise Bech Nosch der fortæller om den poetiske matematiker Ada Lovelace.

1
Videnskab

Anja C. Andersen: »Jeg samler på folk, som inspirerer mig«

Der er stadig væsentligt færre kvinder i toppen af dansk forskning, end der er mænd. Historisk set er uligheden endnu mere markant. Alligevel rummer videnskabshistorien kvinder, der måske kan ændre fremtiden, hvis vi lærer dem at kende. Anja C. Andersen fortæller, hvordan Jocelyn Bell Burnell banede en vej ind i astrofysikken.

1
Videnskab

Trine Dahl-Jensen vil have flere kvinder i forskning

Der er stadig væsentligt færre kvinder i toppen af dansk forskning, end der er mænd. Og går vi tilbage i forskningshistorien, er der endnu færre kvinder. Men de findes. Og har stor betydning for nutidens stjerneforskere. Mød seismolog Trine Dahl-Jensen, der her fortæller om sit store forbillede Inge Lehmann.

1
Debat

Hvad har Kaare Dybvad Bek imod forskning?

1
Politik

Evaluering af Universitetsloven på vej

I det kommende år vil den kritiserede universitetslov fra 2003 blive evalueret. Det fortæller forsker Maria Toft efter et møde med forsknings- og uddannelsesminister Jesper Petersen.

1
Arbejdsmiljø

41 procent af ansatte på SAMF har ikke tillid til dekanen

Ny arbejdspladsvurdering viser stort fald i tillid til dekanatet på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Ansatte fortæller om dårligt samarbejdsklima, og flere forskere har forladt Institut for Statskundskab på grund af det, de kalder dårlig ledelse.

1
Videnskab

»Jeg skal ofte deale med, at folk ser mig lidt som en gakkelak person«

Læge og aldringsforsker Morten Scheibye-Knudsen støder ofte på skepsis, når han fortæller, at han forsker i, hvordan mennesker kan opnå et evigt liv. Men der er masser af videnskab i aldersforskning, og jagten på den perfekte metode til at måle biologisk alder vil måske i fremtiden kunne give os give os mulighed for at skrue på aldringshastigheden hos mennesker.

1
Debat

Ida Auken: Forskernes opråb skal tages alvorligt

1
Annonce