Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Videnskab

Videnskab

»Mine studerende kan læse, at deres underviser er totalitær og pseudovidenskabelig«

Folkevalgte politikere har beskyldt dem for at være uredelige, utroværdige og aktivistiske. Her forholder tre forskere sig til kritikken – selv om de risikerer flere hademails i indbakken.

1
Debat

Den notorisk enøjede

1
Navne

Det Teologiske Fakultets ny dekan vil værne om KU’s bedste studiemiljø

Carsten Selch Jensen overtager et veldrevet fakultet efter forgængeren, Kirsten Busch Nielsen, og det forpligter, siger han.

1
Politik

Hvad i alverden lavede den amerikanske udenrigsminister på Københavns Universitet?

Anthony Blinken aflyste aftaler med topfolk i det danske erhvervsliv, men besøgte overraskende Niels Bohr Institutet. Det hele handlede om næste generation af computerteknologi.

1
Navne

Ny bestyrelsesformand for Danmarks Frie Forskningsfond: Min ambition er at skaffe flere midler

Professor Maja Horst fortæller om sine ønsker for en af Danmarks vigtigste fonde, når det gælder om at finansiere den frie forskning.

1
Coronavirus

Morten Andersen tager del i sprængfarlig vaccinedebat: »Jeg mærker bestemt presset«

Professor Morten Andersen siger, at det er hans pligt at føje nuancer til de hårrejsende historier om mulige vaccinebivirkninger. Han vejer sine ord nøje, fordi alt, han siger, kan blive brugt og misbrugt – og fordi han sjældent har haft så få klare svar.

1
Kultur

Hvorfor poster Norge penge i humaniora, når Danmark sparer?

I Danmark er humaniora ramt af besparelser og diskussioner om nytte og relevans. I Norge har man lige sat 100 millioner af til at styrke humaniora. Uniavisen har spurgt en uddannelsesekspert, hvorfor.

1
Navne

Løsningen af migrænens gåder udløser pris på 10 millioner kroner

To forskere fra Københavns Universitet har fået verdens største hjerneforskningspris, The Brain Prize. Deres forskning har givet os næsten bivirkningsfri migrænemedicin.

1
Studieliv

Hun formidler retshistorien i små film med Ditlev Tamm

Postdoc og entreprenør Sabba Mirza laver videoer om juridiske spørgsmål til undervisningen på Det Juridiske Fakultet. Hun håber, at de også kan hjælpe på de studerendes trivsel.

1
Politik

Forskere må ikke 'bedrive aktivisme' – men hvad betyder det? Vi spurgte Ane Halsboe-Jørgensen

Uddannelses- og forskningsministeren vil ikke gøre sig til dommer, men siger samtidig, at forskere skal undgå at bedrive aktivisme med deres forskning, hvis politikerne ikke skal blande sig. Uniavisen har spurgt ministeren, hvornår forskning bliver aktivisme.

1