Uniavisen
Uafhængig af ledelsen

Sektion

Videnskab

Videnskab

Topforsker er på konstant pengejagt

Janine Terra Erler har succes som cancerforsker, men succesen har konsekvenser. I dag er hun mere leder, fundraiser og koordinator.

1
Videnskab

Forskere har IKKE tid til at forske

Professorer og lektorer bruger kun cirka en tredjedel af tiden på at forske. Administration og jagten på den næste bevilling æder en stigende del af deres arbejdstid.

1
Videnskab

Banebrydende forskning giver KU-forskere 120 millioner

3 forskere fra Københavns Universitet har hver modtaget tæt på 40 mio. kr. til teknisk og naturvidenskabelig forskning.

1
Politik

»Tyngdekraftens eksistens burde ikke være op til politisk debat«

On 22 April, scientists all over the globe will march in co-ordinated protests in 394 cities. Ian Bearden, a physicist and professor at UCPH, is organising the march in Copenhagen because he wants his children to inherit a liveable planet.

1
Videnskab

Filosofi på KU hopper ind i verdenseliten

Filosofi på Købehavns Universitet springer 17 pladser frem til en 29.-plads på QS World University Rankings 2017. En langsigtet strategisk satsning har gjort instituttet mere synligt i internationale forskningsmiljøer, mener afdelingsleder.

1
Campus

Mød Tandsundhed Uden Grænser på Panum

Tandsundheden er elendig i de mest sårbare dele af verden. Kom og se, hvad Tandsundhed Uden Grænser gør ved det - på Panum den 20. marts.

1
Videnskab

Et fælles KU Makerspace på vej

To professorer vil starte et kreativt værksted for folk med interesse i computere, teknologi og videnskab. Der var opstartsmøde 13. marts for KU-Makerspace for både forskere, studerende og TAP'er.

1
Videnskab

På KU er hackere og cyberspionage hverdagskost

Dansk forskning er et let mål for hackere, konkluderer Center for Cybersikkerhed.

1
Videnskab

Nonnernes diplomer

Skrifttyper fra et nonnekloster i middelalderen får nu en tur igennem digitaliseringsmaskinen, så flere kan få glæde af dem og alt det, de kan fortælle os om livet dengang – i og uden for et kloster.

1
Videnskab

Tre KU-forskere får EliteForsk-prisen 2017

Tre af de fem professorer, der i dag modtager Uddannelses- og Forskningsministeriets pris til Danmarks dygtigste unge forskere, kommer fra Københavns Universitet.

1