Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Videnskab

Videnskab

Førende forsker: Lykkeriddere og charlataner har spændt ben for forskning i stamceller

Nullernes store hype om stamceller betød, at forskningen i en periode var ekstremt ringe, siger Henrik Semb. På hans center er stamcelleforskning et langt, sejt træk.

1
Videnskab

Økonomisk Institut på Københavns Universitet har 22 professorer. Én af dem er kvinde

Problemet stikker dybt, siger professor: »Kvindelige økonomer, der tør at sige deres meninger højt, får oftere mærkater som intimiderende hæftet på sig.«

1
Videnskab

Københavns Universitet støvsuger EU for forskningspenge

Forskere på Københavns Universitet får målrettet hjælp til at søge midler fra EU, og det virker. »Andre universiteter er interesserede i at finde ud af, hvad vi gør,« siger vicedirektør.

1
Politik

Efter forskerflugt og fusionskollaps: Statens Naturhistoriske Museum er igen et selvstændigt institut

Kort inden jul kunne man længst nede i et nyhedsbrev finde en kort nyhed om Statens Naturhistoriske Museum. Nyheden var et beskedent punktum for en kolossal konflikt på Københavns Universitet.

1
Navne

Ung forsker får halv million til at bekæmpe udbredt sygdom, der stjæler synet

Postdoc Rupali Vohra modtog i december en pris fra Jorcks Fond til sin forskning i grøn stær. Pengene vil hun bruge på at udvikle nye behandlinger af den alvorlige øjenlidelse, hvis årsager stadig er en gåde.

1
Campus

Københavns Universitet skriver sin historie om: Blev grundlagt af en kvinde

Når du træder ind i festsalen på Københavns Universitet, hænger en løgn på væggen, og selv om vi har kendt sandheden siden år 1900, stod samme løgn stadig på universitetets hjemmeside i år 2019.

1
Videnskab

Klimaforskerne løser klimakrisen: Kig på en sky, kram et træ, og tænk på planternes rettigheder i din by

Verden braser sammen om ørerne på os. Vi har Verdensmålene, og vi har Parisaftalen. Men vi har især universitetet. To lektorer, Mickey Gjerris og Natalie Marie Gulsrud, deler her deres radikale tanker om os og klimaet i fremtiden.

1
Politik

Fagforeninger vil af med midlertidige forskerjob

Ny stillingsstruktur for videnskabeligt personale skal gøre det nemmere at stige i graderne på universitetet. Akademikerne vil have lovgivning til at begrænse antallet af midlertidige postdoc- og ph.d.-job.

1
Uddannelse

Studerende opfinder tyggegummi, der kan afløse ægløsningstesten

En gruppe studerende har vundet flere internationale priser for deres tyggegummi, som de stadig bakser lidt med i laboratoriet.

1
Videnskab

Klimaforskerne løser klimakrisen: Erklær undtagelsestilstand på universitetet

Verden braser sammen om ørerne på os. Vi har Verdensmålene, og vi har Parisaftalen. Men vi har især universitetet. Professor Katherine Richardson og lektor Mette Haubjerg Nicolaisen deler her deres radikale tanker om os og klimaet i fremtiden.

1