Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Velkommen tilbage til Danmarks mest privilegerede

Klumme — Der florerer et fortegnet billede af studerende. Vi har kæmpet under nedlukningen, og det er på tide, at studerende anerkendes som andet end en gruppe overprivilegerede børn, som aldrig har haft det svært eller oplever modstand i livet.

Efter næsten et års Zoom-undervisning, som har resulteret i at to tredjedele af de studerende på de videregående uddannelser er ensomme, kan vi endelig vende tilbage til vores campus. Dog først efter barerne åbnede, som om vi går mere op i at drikke kolde øller end at få god kvalitetsundervisning.

LÆS OGSÅ: Han må sidde på et værtshus, men ikke på en læsesal

Vi har kæmpet under nedlukningen og ydet en ekstra indsats. Og vi har brug for hjælp til at genoprette det sociale og faglige samvær, som er totalt smadret på grund af det samfundssind, vi har vist.

Det er skønt, at politikerne endelig lytter, og vi kan begynde at modtage undervisning, om end det sker lige op til eksamensperioden, som primært foregår online.

Men ikke nok med det, vi erfarer også, at flere politikere synes, at vi får for meget i SU, selv om vi i gennemsnit bruger 78 procent af den på at have tag over hovedet. Selv under corona blev det eneste mulige tilskud vi kunne få, et forhøjet SU-lån, som er med til at gældsætte og skævvride vores generation, selv om EVA (Danmarks Evalueringsinstitut) påpeger, at SU-systemet gavner den sociale mobilitet.

LÆS OGSÅ: For og imod at omdanne SU’en til et lån på kandidaten

Fra fagforeningen 3F skal vi høre, at studerendes sommerferie for lang, og nogen kan få det til at lyde som om vi ligger på den flade på den flade hele sommeren. Men en kortere sommerferie vil resultere i, at vi ikke kan komme på udveksling og øge vores faglige og kulturelle horisont eller tjene penge på sommerjobbet, så vi kan leve et nogenlunde ungdomsliv og passe studierne resten af året.

LÆS OGSÅ: Tag en måned af min sommerferie, og giv mig mere kvalitet til gengæld

Senest kan vi læse, at vi studerende ifølge uddannelsesministeren helst ikke skal studere i storbyerne, men daffe ud i provinsen, hvortil flere populære uddannelser bør flytte. Selv om storbyerne er meget mere end uddannelse, nemlig arbejdsmarked, god offentlig transport, godt studiemiljø og et liv med mange andre unge, hvor diversiteten fremmes, og ikke alle ligner hinanden.

Nu er det Christoffers tur

Når ensomheden buldrer blandt de studerende, når vi må komme tilbage på campus, efter semestret reelt er omme, og når SU’en lige knap dækker boligomkostningerne, hvem varetager så vores interesser på Borgen?

DEBATINDLÆG

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribenternes egen holdning.

Vi opfordrer alle til at læse debatindlæg til ende, før de kommenterer dem på Facebook, så vi kun får konstruktive bidrag.

Det er godt, når der er uenighed, men husk at holde en god debattone.

Uniavisen forbeholder sig retten til at slette kommentarer, der overskrider vores debatregler.

LÆS OGSÅ: Sløj genåbning

Hvilke politikere er faktisk på de studerendes side i stedet for aktivt at bekæmpe os? De ældre har Dansk Folkeparti, de nedslidte har Socialdemokratiet, de studerende har … ingen.

Hvornår bliver det Christoffers tur? Christoffer som elsker at træne fodbold med sine medstuderende, som deltager aktivt i sin fredagsbar, sidder mange timer på læsesalen og deler op- og nedture med sine studiekammerater. Det kan ikke være rigtigt, at studerende altid står for skud, når der skal findes besparelser, og når vi argumenterer for vores sag, omtales vi som en meget privilegeret gruppe, helt uafhængigt af vores forskellige sociale baggrunde, mentale sundhed og evner.

Det er på tide, at studerende anerkendes som andet end en gruppe overprivilegerede børn, som aldrig har haft det svært eller oplever modstand i livet. Vi har kæmpet under nedlukningen og ydet en ekstra indsats. Og vi har brug for hjælp til at genoprette det sociale og faglige samvær, som er totalt smadret på grund af det samfundssind, vi har vist.

Nu er det Christoffers tur!

Seneste