Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

54 Jura-tutorer glæder sig helt vildt: »August kan nærmest kun gå for langsomt!«

Studiestart — Nogle har været i gang siden før jul, og de glæder sig til at byde de nye studerende velkommen. Vi har spurgt en række tutorer fra forskellige egne af Københavns Universitet, hvordan de forbereder sig. Her skal du møde Louise Heidtmann, der er koordinator for introforløbet på Jura.

På Det Juridiske Fakultet er det blot Jura, der holder til, og her er der i år 54 tutorer og tre koordinatorer. Studiestartskoordinatorerne været i gang nærmest siden det sene efterår. På Jura er selve tutorarbejdet fordelt over to forløb, der udspiller sig i henholdsvis foråret og august. Og apropos vigtigheden af et stærkt socialt tutorfællesskab, så består forårsforløbet typisk i at udsætte Jura-tutorerne for de samme sociale aktiviteter, russerne skal igennem, når de starter i august.

Vores filosofi er, at et godt socialt bånd styrker fagligheden og lysten til at begive sig i kast med jura

Louise Heidtmann, koordinator

»Forårsforløbet består af tre uddannelsesaftener, hvor vi gennemgår alt, som tutorerne skal vide i lidt grovere træk, og de mærker lidt på egen krop det, som de nye studerende også kommer til, navnlig at skulle opbygge nye relationer til andre gennem opgaver og teambuilding,« siger Louise Heidtmann, der er koordinator for introforløbet i år. Hun har selv været tutor to gange.

LÆS OGSÅ: Tutor på SUND: »De nye studerendes forhold til tights bliver helt anderledes efter rusturen«

I august, som typisk er en travl måned i tutorland, skal de elementer, som er blevet gennemgået i foråret, konkret anvendes til at forberede introugen.

På Jura mener tutorerne, at et socialt studieliv styrker fagligheden, og derfor gør tutorerne en dyd ud af at ryste de nye studerende sammen. Fællesskabet hos tutorerne skal gerne afspejle, det studieliv, russerne har i vente:

»Det absolut bedste ved at være tutor er følelsen af, at man har givet en god oplevelse af, hvordan det er at starte på det juridiske fakultet, og måske har aflivet nogle fordomme om studiet på samme tid. Vores filosofi er, at et godt socialt bånd styrker fagligheden og lysten til at begive sig i kast med jura, og det er vores fornemmeste opgave at sørge for, at de nye studerende er godt rustet til begge,« siger Louise.

Leg - I forårsforløbet skulle et mindre tutorhold af 6-11 tutorer finde på og afprøve en leg, der kan bruges i studiestarten. Hvad legen går ud på, kan man selv få lov at gætte sig til...
billede: Instagramkonto Juratutor
Møde - 6. marts havde Juras 54 tutorer deres første møde, hvor de blev inddelt i teams.
billede: Instagramkonto Juratutor

Har I nogle bestemte traditioner på dit fag, som tutorerne sørger for at viderebringe hvert år?

»Den klassiske tradition er introsangen, som tutorerne står for at lave, men mange af elementerne fra studiestarten ser vi igen i ny og forbedret version,« siger Louise.

Det er svært kun at vælge én ting, siger Louise, der dog fortæller, at Jura-tutorerne har haft et godt samarbejde med diverse studieorganisationer. Og så glæder alle 54 tutorer sig utroligt meget til at byde de nye velkommen.

»August kan nærmest kun gå for langsomt!«

LÆS OGSÅ: På Humaniora skal de nye russer grave i jord og lave revy

OG: På Institut for Statskundskab byder 120 tutorer 350 nye studerende velkommen

Seneste