Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

På Institut for Statskundskab byder 120 tutorer 350 nye studerende velkommen

Studiestart — Nogle har været i gang siden før jul, og de glæder sig til at byde de nye studerende velkommen. Vi har spurgt en række tutorer fra forskellige egne af Københavns Universitet, hvordan de forbereder sig. Her skal du møde Ida Holm Sørensen, der er tutor på Statskundskab og Samfundsfag.

Institut for Statskundskab dækker over både Statskundskab og Samfundsfag, og de nye studerende på begge fag har introforløb sammen. Og her vinder Statskundskab og Samfundsfag altså prisen for største tutorgruppe: 120 tutorer (!) tager imod cirka 350 nye studerende i slut august.

I ægte Mads og Monopolet-stil diskuterede vi, hvilke dilemmaer man kan møde som tutor, og vi blev derfor klædt rigtig godt på til tutorrollen og arbejdet

Ida Holm Sørensen, tutor

Den store tutorgruppe mødtes allerede første gang i februar og var på ryste-sammen-hyttetur i Gørløse i marts. Her lå en del af forberedelserne til studiestartsforløbet i at reflektere over ens egen studiestart som en del af en ‘tutorworkshop’ arrangeret af Studievejledningen på instituttet:

»Vi skulle reflektere over de gode ting ved vores studiestart, hvad der var svært ved at starte, og så blev det sat i relation til, hvordan vi som tutorer kan gøre vores allerbedste for at støtte de nye studerende i deres studiestart. I ægte Mads og Monopolet-stil diskuterede vi, hvilke dilemmaer man kan møde som tutor, og vi blev derfor klædt rigtig godt på til tutorrollen og arbejdet,« fortæller Ida Holm Sørensen, der i år er tutor for anden gang.

LÆS OGSÅ: Tutor på SUND: »De nye studerendes forhold til tights bliver helt anderledes efter rusturen«

Introforløbene og tutorarbejdet er struktureret forskelligt alt afhængigt af institut og fakultet. På Institut for Statskundskab er en lille gruppe koordinatorer for introforløbet, og deres arbejde begyndte allerede december 2018. Her mødtes de med instituttets ledelse for at sætte rammerne for introforløbet.

Hvordan er arbejdsbyrden fordelt?

»De nye studerende inddeles på otte stamhold, og hvert stamhold bliver så tilknyttet et tutorhold bestående af cirka 15 tutorer. På stamholdene står tutorerne for at pynte de nye studerendes klasselokaler, hvor de holder til i introugen, og de forbereder nogle af alle de sjove aktiviteter, som de nye studerende skal opleve,« siger Ida Holm Sørensen. Hun er også koordinator.

Fest - Martin, Signe, Valdemar og Ida (yderst til venstre) til overdragelsesmiddag med Full Moon Party-tema, hvor Kontaktudvalget for 2018 gav stafetten videre til det nye Kontaktudvalg, som planlægger introforløbet i 2019.
billede: Privat
Galla - Til julegalla på Statskundskab og Samfundsfag. Julegalla er en gammel tradition som runder efterårssemesteret af, og hvor alle stamhold spiser sammen, danser lanciers og fester, inden man går på juleferie.
billede: Privat

Hver tutor er desuden med i to-tre underudvalg, som står for rigtig meget af planlægningen. Der er eksempelvis et madudvalg, som sørger for at bestille frokost til introugen, og et udvalg, der planlægger aktiviteterne til det traditionsrige Politiske Spil, som de nye studerende skal dyste i under introugen.

Ida Holm Sørensen vil dog ikke afsløre særlig meget af det, man som ny statskundskabsstuderende kan opleve i sin studiestart – der er mange traditioner, som er hemmelige, så det er sjovest for de nye.

LÆS OGSÅ: 54 Jura-tutorer glæder sig helt vildt: »August kan nærmest kun gå for langsomt!«

»Jeg kan dog godt løfte sløret for, at vi har nogle sange, som vi er glade for at synge, har nogle sagnomspundne historier om de første stud.scient.pol’er og introducerer de nye til CSS’ mysterier og hemmelige gange,« siger Ida Holm Sørensen.

Hvad er det fede ved at være tutor?

»Det er mega fedt at lære nogle andre studerende at kende på tværs af stamhold og årgange. Derudover er det en rigtig fed og stor oplevelse at være med til at stable et projekt på benene. Det kræver rigtig meget tid og energi, men når man ser alt det hårde arbejde kulminere med en fantastisk introuge og en masse glade nye studerende, så er det, som om at tingene går op i en højere enhed.«

LÆS OGSÅ: På Humaniora skal de nye russer grave i jord og lave revy

Seneste