Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Den store guide til City Campus

Overblik — Københavns Universitet har fire campusser. Her kan du læse om City Campus - fredagsbarer, kantiner, gemmesteder, kaniner(!) – kort sagt alt det, du skal bruge for at få overblik over studielivet på campusset i Indre By.

Denne artikel blev første gang udgivet 4. september 2018. Vi har opdateret den 30. juni 2019.

Velkommen til verdens centrum – eller i hvert fald Københavns – hvor nogle ungersvende- og svendinder starter klatreturen mod magtens tinder (eller et skrivebord i kommunen), mens andre prøver at redde verden.

campusguide

Læs den store guide til alle fire campusser her, eller vælg dit campus:

 

For de fleste studerende er City Campus synonymt med Center for Sundhed og Samfund, der i daglig tale kaldes ved forkortelsen CSS, som holder til i det gamle kommunehospital. Her læser psykologer, sociologer, økonomer, statskundskabere og antropologer, alle fra Det Samfundsvidenskabelige Fakultet (SAMF) – tilsat studerende fra Folkesundhedsvidenskab fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet (SUND).

Helt inde i Indre By finder du nu om dage ikke studerende – jo, kun på Studenterhuset, studentercaféen i Købmagergade 52 – for med Det Juridiske Fakultet (JUR) og Det Teologiske Fakultets (TEO) udflytning til Søndre Campus på Amager er kun universitetets fællesadministration (Førerbunkeren i daglig tale) tilbage i de smukke gamle lokaler ved Frue Plads.

Uniavisens redaktion bor lige ved siden af i en baggård i Store Kannikestræde 18. Sig hej. Vi giver en kop kaffe.

Sådan finder du rundt: På Center for Sundhed og Samfund finder du ikke rundt – og det er helt ok. Det er stedet, hvor navigation lægger sig hen og dør. Du kan blive bachelor uden at have fundet begge kantiner. Bygningernes fortid som hospital betyder, at meget lidt af arkitekturen er planlagt for at understøtte dit liv som studerende. Vend dig til at stå i en – sikkert super hyggelig – krog og tænke: ‘Hov, jeg troede, da, at bygning X lå her’ og overveje, hvordan du teleporterer dit legeme gennem de mure, der adskiller dig og dit auditorium. Det er nok ikke helt tilfældigt, at universitetets app MyUCPH’s allerførste feature var et detaljeret kort over Center for Sundhed og Samfund.

City Campus

Huser ca. 6.700 studerende, fordelt på 6 bacheloruddannelser og 8 kandidatuddannelser.

Studievejledningen: Hvert institut har sin studievejledning. De ligger i bygning 5.

Læsesale: Der er strøget læsepladser med let hånd på gangene over hele campus. I stuen i bygning 4 finder du CSS studiebibliotek, der omfatter tre ens stille læsesale og en avislounge, hvor man må snakke. Good luck med at få plads, hvis du kommer efter klokken 10. Du kan også gå i kælderen i bygning 7, bedre kendt som ’fængslet’. Det gode ved fængslet er, at der altid er plads. Det dårlige er, at der ikke er ilt. (Se mere i vores læsesalsguide). Rundt om hjørnet i Gothersgade finder du Det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbibliotek. Her er næsten tre gange så mange læsepladser som i studiebiblioteket.

Der er næsten altid læsepladser i 'fængslet' på Center for Sundhed og Samfund i kælderen i bygning 7. Til gengæld er der ikke ilt.
Du kan også læse uden for i en af de mange hyggelige gårdhaver - eller på læsesalsgangen i bygning 4.
billede: Lizette Kabré

Auditorier: Center for Sundhed og Samfund har to fine, nybyggede auditorier – Christian Hansen-auditoriet i det nordvestlige hjørne og det store auditorie ved bygning 35. Her bliver du ikke undervist alt for tit. Dine forelæsningslokaler vil i stedet bære præg af ikke at være bygget til formålet og kan således indeholde store betonsøjler, der – hvis du sidder helt rigtigt – blokerer udsynet til alle tavler i rummet.

Kantiner: Der er to, den store i kælderen under bygning 5, og den lille i kælderen under bygning 4. Ligesom Københavns Universitets øvrige kantiner kan prisen være pebret for en studerende på stramt SU-budget, så mange spiser madpakker i gården.

Kaffe: Kommunen har den billigste og tyndeste kaffe. 4 kr. for en lille kop, 7 for en halv liter. Til gengæld har de alle slags mælk – og Bastognesmåkager. Center for Sundhed og Samfund huser desuden en café i bygning 35, men her er priserne lidt nogle andre.

Fredagsbarer: Institutterne har deres egne cafeer/barer. Statskundskaberne har Jacques D, psykologerne Dræberkaninen, sociologer og antropologer holder til i Katedralen – men den helt store fredagsbarfest finder sted hver uge i Kommunen, hvor værtskabet går på skift mellem institutterne. Feinschmeckere varmer op med KØS (Se ‘Uni-lingo’ længere nede i artiklen).

Geologerne har Geobar på Øster Voldgade, en dejlig hule med skiftende, specialølfokuserede temabarer. Priserne er rimelige – især på grund af utilsigtede rabatter fra det ganske visne barpersonale.

Fredagsbarfest i Kommunen anno 2012, hvor rapperen Kidd lagde vej forbi.
billede: Janus Engel Rasmussen
Campusstemning på det gamle kommunehospitalet, der i dag huser hovedparten af de studerende på København Universitets City Campus.
billede: Lizette Kabré

Dresscode: Går fra dreadlocks og ansigtspiercinger (antropologistuderende) over flertallets anonyme nordsjællandske garderobe (sort, slankt) til embedsmandsklædte økonomistuderende og statskundskabere med synlige adgangskort fra studiejobbet i Finansministeriet hængende i bukselinningen.

Online: Meld dig ind i Sociale arrangementer på CSS på Facebook.

Gemmesteder: Fortidens hospitalspatienter skulle være omgivet af grønt, når deres liv ebbede ud – og det kommer dig til gode i dag. Center for Sundhed og Samfunds kaos-campus er spækket med hyggelige gårde, kroge og haver, hvor du kan være dig selv – eller gemme dig sammen med andre. Der er også masser af grupperum og små ubenyttede lokaler på gangene. Tip: Klem dig ind mellem bygning 9 og 23 – og find en grøn plæne med kaniner. Kaninerne er søde. De forstår dig, når du ikke fatter en brik af pensum, og underviseren var røvdårlig, og eksamen kiksede, og du er blevet smidt ud af lejligheden og har kærestesorger.

Derudover kan du også finde fred i Botanisk Have på den anden side af vejen og Østre Anlæg ved Statens Museum for Kunst.

Uni-lingo: KØS står for Kommunal Øl-service. Det er fredag kl. 14 i Kommunen og en alle tiders måde at møde rare specialøl (og mennesker på tværs af studierne).

Glæd dig til: Campusdag – som falder i maj og altid byder på sol, øl, streetfood og musik. I år var Kommunen medarrangør af festdagen.

# Skriv kommentar
Del

Deltag i debatten

Seneste