Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Kaniner, kommunen og bastognekager: Her er din guide til City Campus

Overblik — Københavns Universitet har fire campusser. Her kan du læse om City Campus - fredagsbarer, kantiner, gemmesteder, kaniner(!) – kort sagt alt det, du skal bruge for at få overblik over studielivet på campussen i Indre By.

Velkommen til verdens centrum – eller i hvert fald Københavns – hvor nogle ungersvende- og svendinder starter klatreturen mod magtens tinder (eller et skrivebord i kommunen), mens andre prøver at redde verden.

campusguide

Læs den store guide til alle fire campusser her, eller vælg din campus:

 

For de fleste studerende er City Campus synonymt med Center for Sundhed og Samfund, der i daglig tale kaldes CSS, og som holder til i det gamle kommunehospital. Her læser psykologer, sociologer, økonomer, statskundskabere og antropologer, alle fra Det Samfundsvidenskabelige Fakultet (SAMF) – tilsat studerende fra Folkesundhedsvidenskab fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet (SUND) og kandidatstuderende i global udvikling, sikkerheds- og risikoledelse og det nyeste skud på stammen: Social Data Science.

Helt inde i Indre By finder du nu om dage ikke studerende – jo, kun på Studenterhuset, studentercaféen i Købmagergade 52 – for med Det Juridiske Fakultet (JUR) og Det Teologiske Fakultets (TEO) udflytning til Søndre Campus på Amager er kun universitetets fællesadministration (Førerbunkeren i daglig tale) tilbage i de smukke gamle lokaler ved Frue Plads.

Uniavisens redaktion bor lige ved siden af i en baggård i Store Kannikestræde 18. Sig hej. Vi giver en kop kaffe.

SKRIV DIG OP TIL UNIAVISENS NYHEDSBREV HER

Sådan finder du rundt: På Center for Sundhed og Samfund finder du ikke rundt – og det er helt ok. Det er stedet, hvor navigation lægger sig hen og dør. Du kan blive bachelor uden at have fundet de tre kantiner. Bygningernes fortid som hospital betyder, at meget lidt af arkitekturen er planlagt for at understøtte dit liv som studerende. Vend dig til at stå i en – sikkert super hyggelig – krog og tænke: ‘Hov, jeg troede, da, at bygning X lå her’ og overveje, hvordan du teleporterer dit legeme gennem de mure, der adskiller dig og dit auditorium. Det er nok ikke helt tilfældigt, at universitetets app MyUCPH’s allerførste feature var et detaljeret kort over Center for Sundhed og Samfund.

LÆS OGSÅ: Din kuriøse guide til Københavns Universitet

City Campus

Huser ca. 6.700 studerende, fordelt på 6 bacheloruddannelser og 10 kandidatuddannelser.

Studievejledningen: SAMF Studenterservice vejleder om alle fag. Du finder dem her.

Læsesale: Der er strøget læsepladser med let hånd på gangene over hele campus. I stuen i bygning 4 finder du CSS studiebibliotek, der omfatter tre ens stille læsesale og en avislounge, hvor man må snakke. Good luck med at få plads, hvis du kommer efter klokken 10. Du kan også gå i kælderen i bygning 7, bedre kendt som ’fængslet’. Det gode ved fængslet er, at der altid er plads. Det dårlige er, at der ikke er ilt. (Se mere i vores læsesalsguide). Hvis du er fan af læsegrupper, kan du også booke grupperum i flere bygninger. Rundt om hjørnet i Gothersgade finder du Det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbibliotek. Her er næsten tre gange så mange læsepladser som i studiebiblioteket.

LÆS OGSÅ: Den store guide til læsesale i København

Der er næsten altid læsepladser i 'fængslet' på Center for Sundhed og Samfund i kælderen i bygning 7. Til gengæld er der ikke ilt.
Du kan også læse uden for i en af de mange hyggelige gårdhaver - eller på læsesalsgangen i bygning 4.
billede: Lizette Kabré

Auditorier: Center for Sundhed og Samfund har to store, nybyggede auditorier – Christian Hansen-auditoriet i det nordvestlige hjørne og det store auditorium i kælderen ved bygning 35 (plus to lidt mindre auditorier i samme bygning). Her kommer du ikke til at bruge al din tid. Dine undervisningslokaler vil i stedet bære præg af ikke at være bygget til formålet og kan således indeholde store betonsøjler, der – hvis du sidder helt rigtigt – blokerer udsynet til alle tavler i rummet.

Kantiner: Der er tre, den store i kælderen under bygning 5, den lille i kælderen under bygning 4, og den smarte café i bygning 35. Ligesom i de øvrige kantiner på Københavns Universitet kan prisen være pebret for en studerende på stramt SU-budget, så mange spiser madpakker i gården. Den store kantine har åbent 8-16, mandag til torsdag og lukker en halv time før om fredagen. Den lille kantine, som sælger streetfood, holder åbent 10-14 mandag til torsdag, og 10-13.30 fredag. Caféen i bygning 35 har åbent mandag-torsdag kl. 8.30-15.30 og fredag indtil kl. 15.00 (alle campus-kantinernes åbningstider er ajourført, men tjek lige om der skulle være covid-19-restriktioner).

Kaffe: Kommunen har den billigste kaffe, men den brygges af studerende og kan derfor svinge gevaldigt i intensitet. Fire kroner for en lille kop, syv for en halv liter. Til gengæld har de alle slags mælk – og Bastogne-småkager til én krone. Kantinerne er også godt fyldt op på kaffe, men her er priserne lidt nogle andre. Ellers går der et rygte om, at Dræberkaninen laver en solid kop mokka.

Fredagsbarer: Institutterne har deres egne cafeer/barer. Statskundskaberne har Jacques D, psykologerne Dræberkaninen, økonomerne Cafélitten, sociologer og antropologer holder til i Katedralen – men den helt store fredagsbarfest finder sted hver uge i Kommunen, hvor værtskabet går på skift mellem institutterne og alle studerende er velkomne. Hertil kommer de månedlige torsdagsbarer og lørdagsfester.

Geologerne har Geobar på Øster Voldgade, en dejlig hule med skiftende, specialølfokuserede temabarer. Priserne er rimelige – især på grund af utilsigtede rabatter fra det ganske visne barpersonale.

LÆS OGSÅ: Den store guide til Københavns Universitets fredagsbarer

Fredagsbarfest i Kommunen anno 2012, hvor rapperen Kidd lagde vej forbi.
billede: Janus Engel Rasmussen
Campusstemning på det gamle kommunehospitalet, der i dag huser hovedparten af de studerende på København Universitets City Campus.
billede: Lizette Kabré

Dresscode: Går fra gulvlange kjoler og ansigtspiercinger (antropologistuderende) over flertallets anonyme nordsjællandske garderobe (sort, slankt) til embedsmandsklædte økonomistuderende og statskundskabere med synlige adgangskort fra studiejobbet i Finansministeriet hængende i bukselinningen.

Online: CSS’erne kan ikke nøjes med ét virtuelt fællesskab, så der findes to Facebook-grupper, som du vil have lyst til at melde dig ind i. Den ene er til opslag med faglig relevans (og har titlen Faglige arrangementer på CSS), imens den anden opdaterer dig på festlige begivenheder og foreningsliv (Sociale arrangementer på CSS).

FØLG UNIAVISEN PÅ FACEBOOK

Gemmesteder: Fortidens hospitalspatienter skulle være omgivet af grønt, når deres liv ebbede ud – og det kommer dig til gode i dag. Center for Sundhed og Samfunds kaos-campus er spækket med hyggelige gårde, kroge og haver, hvor du kan være dig selv – eller gemme dig sammen med andre. Der er også masser af grupperum og små ubenyttede lokaler på gangene. Tip: Klem dig ind mellem bygning 9 og 23 – og find en grøn plæne med kaniner. Kaninerne er søde. De forstår dig, når du ikke fatter en brik af pensum, og underviseren var røvdårlig, og eksamen kiksede, og du er blevet smidt ud af lejligheden og har kærestesorger.

Derudover kan du også finde fred i Botanisk Have på den anden side af vejen og Østre Anlæg ved Statens Museum for Kunst.

LÆS OGSÅ: Uni-lingo: Din ordbog til Københavns Universitet

Seneste