Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

'HC Ovn', forårsfestival og PusteRum: Her er din guide til Nørre Campus

Overblik — Københavns Universitet har fire campusser. Her er din guide til Nørre Campus. Læs om fredagsbarer, kantiner, gemmesteder – kort sagt alt det, du skal bruge for at få overblik over studielivet på Københavns Universitets nordlige campus.

Velkommen til de våde videnskabers hjem, tilsmilet af guder, politikere og store forskningsfonde.

Nørre Campus er egentlig delt i tre: Syd for Tagensvej regerer medicinere, odontologer og deres sundhedsvidenskabelige venner i de to sammenbyggede kolosser, Panum og Mærsk Tårnet.

Campusguide

Læs den store guide til alle fire campusser her, eller vælg din campus:

Nørre Campus er egentlig delt i tre: Syd for Tagensvej regerer medicinere, odontologer og deres sundhedsvidenskabelige venner i de to sammenbyggede kolosser, Panum og Mærsk Tårnet. Nord for Tagensvej, i trekanten mellem Jagtvej og Nørre Allé, bor det meste af natur- og biovidenskaben i et arkitektonisk kludetæppe rundt om Universitetsparken, der hvert år lægger græs til Københavns Universitets store fællesfest, Forårsfestivalen. I toppen af trekanten, endnu en dosis sundhedsvidenskab i i form af de farmaceutstuderende.

Og så har vi ikke nævnt elefanten i Universitetsparken, den skandaleramte Niels Bohr Bygning, der skulle have samlet de fysiske, kemiske og matematiske fag allerede tilbage i 2016. Bygningen er endnu ikke færdigbygget, selv om studerende i september 2019 endelig kunne begynde at rykke ind.

LÆS OGSÅ: Breaking: Studerende har nu timer i Niels Bohr-bygningen

Sådan finder du rundt: I Panum er bygningerne bundet sammen af en laaaang vandrehal i to etager og nummereret fra 1 (bygningen med dekanatet ved Blegdamsvej) til 33 (tandlægernes bygning ved Nørre Side Allé) – med tilfældige bygningsnumre sprunget over undervejs. Mærsk Tårnets base hedder bygning 3 ét sted og bygning 13 et andet, og selve tårnet hedder bygning 7. Du lærer det.

I Tårnet bruger de studerende kun de møglækre auditorier og kantinen i bunden. Selve Tårnet tilhører forskerne, selv om du da kan stå af elevatoren på etagerne og kigge gennem låste glasdøre. Til gengæld er der fri entre på 15. sal, og und for Guds skyld dig selv en tur op og se udsigten over København.

På H.C. Ørsted Institutet (HCØ i daglig tale), old school naturvidenskabens hjemstavn, udgår alt fra den lange vandrehal. Skiltningen er glimrende og retvisende – undtagen når studerende finder ud af, hvor nemt det er at flytte rundt på nogle af skiltene. Der bliver MEGET varmt på HCØ om sommeren, derfor øgenavnet ‘HCOvn’.

HCØ - H. C. Ørsted Institutet er en deler. Mange finder det grimt. Uniavisens redaktør er fan.
billede: Wikipedia Commons
Festival - ... til gengæld ligger bygningen ved Universitetsparken, som lægger græs til liv og glad dag til den årlige endagsfestival Forårsfestivalen.
billede: Rasmus Preston
Nybyggeri - Også belligende ved Universitetsparken: Den stærkt forsinkede og skandaleramte Niels Bohr-bygning, som forhåbentlig bliver færdig en dag.
billede: Anders Fjeldberg

Studievejledningen: Nørre Campus huser to forskellige fakulteter: Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet (forkortes SUND) og Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet (SCIENCE). SUND har studievejledning på Panum i lokale 23.1.03 og en aflægger nordpå i Universitetsparken i bygning 10. Er du studerende på SCIENCE skal du en tur til Frederiksberg, hvis du ønsker vejledning irl.

Nørre Campus

Huser ca. 12.000 studerende fordelt på to fakulteter, 18 bacheloruddannelser og 30 kandidatuddannelser.

Læsesale: Institut for Matematiske Fag har en fin læsesal på H.C. Ørsted Institutet (som altså er et bygningskompleks på campus og ikke et reelt videnskabeligt institut), og Biocenteret på Ole Maaløes Vej har mange gode læsepladser – men bedst er biblioteket (Københavns Universitetsbibliotek Nord) ved Tagensvej med 489 læsepladser. På Panum har de fået en dejlig nyindrettet læsesal med lydsluse. Den gamle læsesal er nu ’tør’ læsesal med præparater i montrer. Og så er der den ’våde’ læsesal, hvor du kun bliver lukket ind, hvis du har en aftale om at måtte pille ved organer.

Kantiner: Farmaceuter, dataloger og August Krogh-bygningen (Universitetsparken 13) har deres egne kantiner. Kantinen på H.C. Ørsted Institutet byder på tjah-tjoh-mad og et begrænset antal siddepladser (matematikerne har hawket de bedste borde) – til gengæld er der åbent for kaffeserveringen før første forelæsning. Biocenterets kantine er bedre – og har gode kager – men smukkest og mest økologisk af alt er den swanky ny kantine i Mærsk Tårnet.

LÆS OGSÅ: Din kuriøse guide til Københavns Universitet

Kaffe: Der er gratis kaffe i Studenterklubben på Panum, ditto i mBAR – og også i Cafeen?, hvis du er medlem (og det koster en 20’er om året). Du kan også få kaffe for småpenge i de fleste kantiner – eller indynde dig hos en forskergruppe og tiltuske dig adgang til deres kaffemaskine. Apropos, så har forskerne i Mærsk Tårnet haner med kaffe. Ligesom vandhaner. For real.

Fredagsbarer: Farmaceuterne har deres elskede freBAR, bio-folket graviterer mod mBAR, der også holder en killer oktoberfest, mens naturvidenskabsfolket flokkes i Cafeen?, der har åbent til klokken 3. På Panum åbner Studenterklubbens populære fredagsbar allerede klokken 11 (åbningstiderne er ajourført, men tjek lige om der skulle være COVID-19-restriktioner). Du skal læse på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet for at komme ind, men kan nogle gange tage én ven med – dog ikke til semesterstart.

SKRIV DIG OP TIL UNIAVISENS NYHEDSBREV HER

Dresscode: Du finder alt muligt på Nørre Campus – inklusive de første 400 overtrædelser af modepolitiets vedtægter. Som en studerende sagde til os: »Ingen løfter et øjenbryn, hvis du ligner en idiot«. Forsikringsmatematikerne stikker ud med businessgarderobe, idrætterne med sportstøj (og et helt urimeligt aktivitetsniveau).

Gemmesteder: Find en rolig plet under et træ i Universitetsparken. Pusterummet – et prisbelønnet, studenterdrevet initiativ på Panum – kunne i februar åbne for deres fysiske ‘pusterum’ på campus, hvor de studerende kan slappe af. Besøg lokalerne, der er beliggende i den gamle del af Panum, 15.2.05 og 15.2.07, men husk at tage skoene af inden, du går ind, og medbring ingen faglitteratur.

LÆS OGSÅ: Medicinstuderende hjælper hinanden af med stress

Uni-lingo: Studerende fra Molekylær biomedicin er ’molboere’. H.C. Ørsted Institutet (HCØ) er ’HCOvn’, når klimaanlægget giver op. Faste gæster i Caféen? kalder den ’hjem’. Og fysikernes hjemstavnslokale hedder |RUM| – get it?.

Online: Facebook-gruppen KU SCIENCE Nørre Campus trænger til starthjælp.

Glæd dig til: 69-timers baren på Panum sidste weekend i oktober – som egentlig er omtrent 100 mere eller mindre vanvittige temabarer, der overlapper og afløser hinanden nonstop i tre døgn.

FØLG UNIAVISEN PÅ FACEBOOK

Seneste