Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Hvem er vi på KU? Fakultetsdirektør Kristian Boye Petersen

Hvem er vi? — Kristian Boye Petersen, fakultetsdirektør på Det Humanistiske Fakultet, bruger det meste af sin arbejdstid på økonomi og strategi, men lavpraktiske opgaver fylder også. Portrættet er en del af artikelserien 'Hvem er vi på KU?'

Kristian Boye Petersen hører som blot en af seks fakultetsdirektører på Københavns Universitet til blandt universitetets øverste ledelse – og de bedst lønnede.

Alligevel spænder jobbet fra de store diskussioner om strategi og økonomi med dekan og institutledere til rent lavpraktiske ting, fortæller han.

»Du bliver nødt til at involvere dig i detaljerne, hvis du vil have en fornemmelse af, hvad der foregår ude i organisationen. Personlige relationer er vigtige at pleje, hvis du vil have noget gennemført. Jobbet handler meget om at træffe beslutninger og få tingene til at ske,« siger han.

FAKULTETSDIREKTØR på KU

Månedsløn i gennemsnit: 92.432 kroner (inklusiv pension, tillæg og vederlag)
Antal ansatte: 6 (6 årsværk)

Kristian Boye Petersen vurderer, at han bruger 60-70 procent af arbejdstiden på politik, strategi og økonomi.

På Humaniora handler ledelse særligt meget om økonomi, da fakultetet er hårdt ramt af nedskæringer. De forsøger hele tiden at finde steder at effektivisere driften (både på bygninger og andet), for at undgå at måtte spare på løn, men det er vanskeligt.

Han nævner som eksempel, at undervisningslokalerne på det nye Søndre Campus med fordel kunne have været større, da man på grund af nedskæringer har været tvunget til at udvide holdene.

»Hvis det foreslås at rive nogle vægge ned, er det min rolle at sige ’fint nok. Det koster x antal kroner. Hvem skal vi så afskedige?’ Så pressede er vi økonomisk,« siger han.

Jeg har kontakterne og overblikket, men når folk først begynder at snakke sammen, kan jeg godt gå igen
Kristian Boye Petersen, fakultetsdirektør på KU

Kristian Boye Petersen husker tilbage på en dag i februar 2016, hvor han havde ni ansatte til samtale om uansøgt afsked.

»Da jeg kom hjem om aftenen, var jeg helt tværet ud, men jeg er klar over, at det var værre for dem, der blev afskediget. Det er bare ikke sjovt for nogen,« siger han.

På de gode arbejdsdage handler jobbet også om at bringe forskellige mennesker sammen og få dem til at samarbejde.

Det kan for eksempel være, når de studerende arrangerer det årlige melodi grand prix og skal bygge scene og sætte lys med hjælp fra det tekniske personale.

»Jeg har kontakterne og overblikket, men når folk først begynder at snakke sammen, kan jeg godt gå igen,« siger Kristian Boye Petersen.

Hvem er vi på KU?

Dette portræt er en del af artikelserien Hvem er vi på KU?, som tegner et billede af udviklingen i medarbejderstaben på Danmarks største universitet. Mød også:

PROFESSOR MSO ULRIKA K. STIGSDOTTER 
GLASVASKER AASE SANDER
LABORANT MARIT WARRER 
KONTORFUNKTIONÆR VICKI ANTOSZ 
SPECIALKONSULENT CAROLINE VOLF

Og læs om udviklingen i personalesammensætningen siden 2012.

Seneste