Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Hvem er vi på KU? Glasvasker Aase Sander

Hvem er vi? — Aase Sander har været glasvasker på Biomedicinsk Institut i otte år. Lønnen er blandt universitetets laveste, men hun er alligevel glad for sit arbejde. Portrættet er en del af artikelserien 'Hvem er vi på KU?'

Aase Sander har et job, hvor hun gør det godt, hvis ingen opdager, at hun er der. Hun er glasvasker på SUND, og så længe der er rene kolber, målebægre, spande og flasker i laboratorieskabene, er forskerne tilfredse.

Glasvasker på KU

Månedsløn i gennemsnit: 28.613 kroner (inklusiv pension, tillæg og vederlag)
Antal ansatte: 7 (5,5 årsværk)

»Jeg er typen, der har det godt med, at jeg har de og de områder, jeg skal sørge for, og jeg har det godt, så længe jeg passer mine pligter,« siger Aase Sander og tømmer en glasflaske, der har fået en tur med flaskerenseren.

På instituttet er de to, der samler glas ind i laboratorierne. I 2012 var der ni af slagsen på KU, i dag er der syv, og de hører til blandt de ti lavestlønnede, ufaglærte grupper på KU.

Det bliver til i omegnen af 100 glas om dagen, som først håndvaskes og siden skoldes og tørres i store maskiner. Inden glasvaskerne går hjem, sættes rene glas tilbage i skabene ude i afdelingerne, så de er klar til næste dag. Blandt arbejdsopgaverne er også at sende kitler til rens.

Jeg er glad for mit arbejde, fordi vi får lov til at passe og selv, og fordi der er brug for os
Aase Sander, glasvasker på KU

Aase Sander fortæller, at det bedste ved jobbet er, at ingen blander sig:

»Jeg er glad for mit arbejde, fordi vi får lov til at passe og selv, og fordi der er brug for os. Vi har et godt forhold til forskerne, men de ville klage, hvis der manglede glas,« siger hun.

Lønnen er hun ikke tilfreds med:

»Jeg ville gerne have mere, men jeg tror ikke på det. Der er ikke de store muligheder for at efteruddanne sig, og det er svært at opnå mere i løn ved lønrunderne. Jeg kan ikke rigtig sige andet end at brugerne er glade for mig,« siger Aase Sander og tilføjer:

»Jeg fik faktisk en lønforhøjelse og et engangsbeløb for nogle år siden, men som ufaglærte er vi jo en lavtlønnet gruppe.«

Hvem er vi på KU?

Dette portræt er en del af artikelserien Hvem er vi på KU?, som tegner et billede af udviklingen i medarbejderstaben på Danmarks største universitet. Mød også:

PROFESSOR MSO ULRIKA K. STIGSDOTTER 
LABORANT MARIT WARRER
FAKULTETSDIREKTØR KRISTIAN BOYE PETERSEN 
KONTORFUNKTIONÆR VICKI ANTOSZ 
SPECIALKONSULENT CAROLINE VOLF

Og læs om udviklingen i personalesammensætningen siden 2012.

Seneste