Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Navne

Navne

KU’s mest citerede kvinde om ulighed blandt eksperter: »Universitetet bør kigge indad«

Nana Wesley Hansen er kun én blandt fem kvinder på listen over de 50 mest citerede eksperter. Hun mener, at universitetet bærer en stor del af ansvaret for uligheden.

1
Navne

Tegneren, der kom ind fra baghaven og blev chefredaktør midt i en kulturkamp

Som studerende tegnede han Maltes Spalte, som færdiguddannet blev han fastansat webredaktør, og i 2019 blev Christoffer Zieler chefredaktør for Uniavisen. Hans tid blev præget af køn, krænkelser og corona.

1
Holdet

Studenterambassadør Bo Gad Køhlert rådgiver i studielivets sværeste situationer

Når KU’s svar på en ombudsmand rådgiver om universitets regler i sine 600 årlige henvendelser, trækker han på sin musikvidenskabelige erfaring med at spille efter musikkens regler.

1
Navne

Jørgen Bæk Simonsen fik omstyrtet sit verdensbillede i en kibbutz som ung

Som islamforsker har han været politisk skydeskive for højrefløjen. Som underviser har han banket i bordet over for troende studerende. Uniavisen har mødt lektor emeritus Jørgen Bæk Simonsen, som er det modsatte af historieløs.

1
Holdet

»Jeg ser mig selv som Eske Willerslevs sneplov«

Anna Razeto Richter styrer Eske Willerslevs hektiske kalender og holder sammen på store og små projekter på Center for Geogenetik. Hun har en ph.d. i arkæologi, en fortid hos Tiffany’s og en mening om administrationsreformen.

1
Navne

Ny dekan på SAMF: »Der skal mere fokus på trivsel«

Psykologiprofessor Vibeke Koushede overtager som dekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet efter Mikkel Vedby Rasmussen, der begrundede sin afgang med uenigheder med rektor.

1
Navne

Nanna MacAulay er dybt optaget af hjernevæske: »Vi er ekstremt bagud i forskningen«

Der er masser af huller i hjernen, som forskningen endnu ikke har belyst. Neurofysiolog Nanna MacAulay har identificeret hjernevæskens transportveje, og nu kan en stor bevilling gøre hende endnu klogere på det ukendte.

1
Navne

42 millioner til udvikling af ny medicin, der kan behandle autisme og skizofreni

Professor Kristian Strømgaard kan med to kæmpebevillinger i ryggen bruge tre-fem år på at nærstudere proteiners udvikling i hjernens celler.

1
Navne

KU-hjerneforsker, der kan løbe 24 timer i træk, røg ud af Slædepatruljen og gik glip af Grønland

Trine Lisberg Toft er en af de 18 kvinder, der i DR-programserien Slædepatruljen kæmper for at vise, at hun er stærk nok til Siriuspatruljen, der aldrig har haft kvinder med.

1
Navne

Forhenværende redaktør på Uniavisen: Universitets-demokratiet var helt langhåret

At nogen overhovedet fik et job, var årets nyhed i Henrik Egedes vennekreds i 1988. Han var chefredaktør på Uniavisen i perioden, hvor universitetet gjorde op med spøgelsesstuderende og nulforskere. Og hvor universitetet for alvor åbnede sig mod resten af verden.

1