Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Navne

Holdet

Hun redder verden en lille smule hver dag på Frue Plads

Mary Kagendo Kobia hjælper internationale forskere og deres partnere med at finde sig til rette i København. Det er nemlig langt fra let. Let er det til gengæld for Mary at lave en perfekt Peri-Peri sovs med syv forskellige chilier, en evne der sendte hende på tv i Masterchef.

1
Alumnerne

Pelle Dragsted: »Vi ville sgu få noget bedre politik, hvis politikere havde tid til at læse litteratur«

Selv om Pelle Dragsted som ung brugte mere tid på politisk arbejde end på at studere, havde han aldrig troet, at han skulle ende med at dele elevator med Pia Kjærsgaard. Han fik for travlt til at aflevere speciale, og han har stadig så travlt, at han ikke orker at læse »et eller andet højpandet om socialisme«, når han kommer hjem. 

1
Navne

KU-professor får kæmpe kirurgisk pris

Folk fra hele verden er strømmet til Danmark for at se Henrik Kehlets behandlingsmetode for kirurgiske patienter. Hans forskning har reduceret patienternes hospitalisering og nedbragt de medicinske komplikationer ved operationer markant.

1
Navne

Mikkel Vedby Rasmussen: Derfor stopper jeg som dekan

Uenighederne med rektor har slået gnister, og derfor må personen med færrest stjerner på skuldrerne trække sig, siger Mikkel Vedby Rasmussen, der til foråret stopper som leder af Det Samfundsvidenskabelige Fakultet.

1
Navne

Mikkel Vedby Rasmussen stopper som dekan på Samfundsvidenskab

Det skyldes blandt andet uenigheder med rektor, at Mikkel Vedby Rasmussen til foråret fratræder sin stilling som dekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet.

1
Navne

Uniavisen ansætter ny journalist

Det forpligter at være et lille nichemedie med store ambitioner, hvis man spørger Vu Nguyen, ny journalist på Uniavisen.

1
Holdet

Tillidsrepræsentant efter 38 års ansættelse: »Der er et A- og et B-hold på KU«

Hun kender alle KU’s campusser og har slidt cykler op for at komme rundt mellem dem. I sine 38 år som KU-ansat har hun både været fællestillidsrepræsentant for SUND og medarbejderrepræsentant i bestyrelsen. Mød Joan Lykkeaa her i Uniavisens serie om dem, der er en del af holdet på Københavns Universitet.

1
Navne

Mangfoldighedskonsulent drømte om at blive landets første kvindelige statsminister

Hun er ansat til at gøre Københavns Universitet til et mere mangfoldigt og inkluderende sted for studerende og ansatte. Mød Beate Sløk Andersen i Uniavisens serie om KU-holdet her, hvor hun fortæller om at skifte forskerlivet ud med administrativt arbejde i et job, der er lige så meget pleasure, som det er business.

1
Alumnerne

Laura Kreutzfeldt: »Jeg vil måske beskrive mig selv som trickster antropolog«

Hun er aktuel med bogen 'Abortfortællinger', der indeholder 50 personlige fortællinger om den provokerede abort i anledning af den fri aborts 50-års jubilæum. Her trækker hun på sin viden fra antropologistudiet på KU. Men egentlig har hun skiftet spor. Helt. Og går i dag på kunstakademiet i Bergen.

1
Navne

Mindeord om Staf Callewaert - en akademisk opkomling, der blev mellemlagets professor

Staf Callewaert er død, men borte bliver han aldrig, for han har smittet adskillige med sine intellektuelle staf-ylokokker. Vi bringer en hel polyfoni af mindeord om professoren, der blev 90 år.

1