Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Velkommen til Københavns Universitet: Her er fire vigtige datoer, du skal kende

Studiestart 2023 — Her er en håndfuld datoer, som er gode at huske, hvis du vil have den bedste start på dit nye uniliv.

Tillykke, hvis du er en af dem, der er blevet tilbudt en plads på Danmarks største universitet! Inden du begynder dit nye liv som universitetsstuderende, er der nogle datoer, du helt sikkert gerne vil have styr på. Vi guider dig igennem de vigtigste for studiestarten 2023.

25. august: Immatrikulation og velkomstfest

I år har Københavns Universitet slået pjalterne sammen med Studenterrådet om en fælles velkomst til de nye studerende. Frue Plads åbner kl. 14:00. Det er den fine plads mellem Vor Frue Kirke og universitetets smukke gamle hovedbygning. Klokken 15 begynder den officielle ceremoni, hvor rektor og hele hans følge byder velkommen med taler og løjer og tilbyder et håndtryk til alle, der har lyst til det.

Klokken 16:00 fortsætter festen på Nørre Campus, Universitetsparken 3 (så det er en god idé at være på cykel denne dag). Her vil du både kunne opleve universitetets mange foreninger, barer, madboder og koncerter. Kalaset spiller kl. 19:30, og kl. 21:00 er det Brimheim, der spiller studieåret i gang.

Du skal have en billet for at deltage. Den får du ved at tilmelde dig arrangementet i den mail, du modtager medio august.

SKRIV DIG OP TIL UNIAVISENS NYHEDSBREV HER

5. september: Nu begynder forelæsningerne

Dine institut- og fagtutorer har i de sidste uger af august forsøgt at klæde dig bedst på til dit nye uniliv. I uge 36, som begynder 5. september, er det ikke kun sommeren, der er forbi – introfester, navnelege og bongzillas skal nu udskiftes med tunge fagbøger og stilhed på læsesalen (indtil første fredagsbar, naturligvis). Dit første semester på Københavns Universitet starter.

LÆS OGSÅ: Den store guide til læsesale i København

Det er dog ikke alle, der har første undervisningsgang i uge 36, og det er heller ikke sikkert, du har undervisning om mandagen. Tjek universitetets kursuskatalog: Find dit kursus, og få detaljer om tid og sted for kurset med linket under ‘se skema’ i højre side.

30. september: Sidste chance for at søge om SU

Som ny studerende på Københavns Universitet har du typisk ret til SU fra september, men statens penge går ikke automatisk ind på din konto, så du skal selv sørge for at søge om uddannelsesstøtte. Det kan du tidligst gøre en måned før den måned, du er berettiget til at få SU fra – altså kan du søge SU allerede fra den 1. august for at sikre dig SU fra september.

Hvis du ikke vil snydes for september måneds sikkert nødvendige støttekroner, skal du søge om SU senest den 30. september. Frem med MitID og søg via MinSU. Vi anbefaler at du søger lige så snart du har takket ja til din studieplads, i begyndelsen af august.

LÆS OGSÅ: Den lille SU-guide

31. maj 2024: Du skal til festival på dit uni

Klap dig selv på skulderen over at gå på Københavns Universitet. KU er nemlig så street, at det har sin helt egen festival. Næste år åbner festivalbraget den 31. maj, og der er rigeligt at se frem til, selv om det er langt ude i fremtiden.

Der plejer at komme 16.000 studerende og ansatte, som er gode til at feste. Se bare med hér! Så du kan godt sætte kryds i kalenderen allerede nu og glæde dig til at feste med de andre fakulteter til masser af koncerter og events på tværs af hele universitetet.

… Og så er der alle de datoer i studiestarten, som er forskellige fra fag til fag. Herunder introdage, fester og meget andet godt. Du kan finde de datoer, der er relevante for netop dig, under dit fag på uddannelsessiderne på Københavns Universitets hjemmeside.

Følg Uniavisen på Facebook

Find os her

Seneste