Annonce
Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Velkommen til Københavns Universitet: Her er fem vigtige datoer, du skal kende

Studiestart 2022 — Her er en håndfuld datoer, som er gode at huske, hvis du vil have den bedste start på dit nye uniliv.

Tillykke, hvis du er en af dem, der er blevet tilbudt en plads på Danmarks største universitet! Inden du begynder dit nye liv som universitetsstuderende, er der nogle datoer, du helt sikkert gerne vil have styr på. Vi guider dig igennem de vigtigste for studiestarten 2022.

25. august: Studenterrådets rusarrangement

Studenterrådet byder traditionen tro alle årets russer velkommen ved en uformel, men informativ event, hvor du kan møde såvel nye som erfarne medstuderende fra alle hjørner af universitetet. I år foregår det torsdag den 25. august fra kl. 14.00 til ud på aftenen.

Alle mødes på Søndre Campus, Karen Blixens Plads, Njalsgade 98.  Hold udkig efter skiltet med navnet på din uddannelse, for alle mødes efter fag. Find flere detaljer om dagen her.

26. august: Immatrikulationsfest

Københavns Universitet hilser hvert år alle nye studerende velkommen ved immatrikulationsfesten, som er universitetets officielle velkomst til den nye årgang.

Uniavisen byder på KUiz med lækkert KU-merch i præmier, rektor Henrik C. Wegener holder tale, og Artigeardit spiller koncert. Det hele foregår fredag den 26. august kl. 14-17 på Frue Plads, 1168 København K.

Du skal derfor tilmelde dig immatrikulationen for at deltage. Nye studerende har fået et tilmeldingslink i forbindelse med besked om optagelse i slutningen af juli. Du kan også følge med via Facebook eller ku.dk.

SKRIV DIG OP TIL UNIAVISENS NYHEDSBREV HER

5. september: Nu begynder forelæsningerne

Dine institut- og fagtutorer har i de sidste uger af august forsøgt at klæde dig bedst på til dit nye uniliv. I uge 36, som begynder 5. september, er det ikke kun sommeren, der er forbi – introfester, navnelege og bongzillas skal nu udskiftes med tunge fagbøger og stilhed på læsesalen (indtil første fredagsbar, naturligvis). Dit første semester på Københavns Universitet starter.

LÆS OGSÅ: Den store guide til læsesale i København

Det er dog ikke alle, der har første undervisningsgang i uge 36, og det er heller ikke sikkert, du har undervisning om mandagen. Tjek universitetets kursuskatalog: Find dit kursus, og få detaljer om tid og sted for kurset med linket under ‘se skema’ i højre side.

30. september: Husk at søge om SU

Som ny studerende på Københavns Universitet har du typisk ret til SU fra september, men statens penge går ikke automatisk ind på din konto, så du skal selv sørge for at søge om uddannelsesstøtte. Det kan du tidligst gøre en måned før den måned, du er berettiget til at få SU fra – altså kan du søge SU allerede fra den 1. august for at sikre dig SU fra september.

Hvis du ikke vil snydes for september måneds sikkert nødvendige støttekroner, skal du søge om SU senest den 30. september. Frem med MitID og søg via MinSU.

LÆS OGSÅ: Den lille SU-guide

9. juni 2023: Du skal til festival på dit uni

Klap dig selv på skulderen over at gå på Københavns Universitet. KU er nemlig så street, at det har sin helt egen festival. Næste år åbner festivalbraget den 9. juni, og der er rigeligt at se frem til, selv om det er langt ude i fremtiden. Følg løbende med på KU Festivals hjemmeside.

Der plejer at komme 16.000 studerende og ansatte, som er gode til at feste. Se bare med hér! Så du kan godt sætte kryds i kalenderen allerede nu og glæde dig til at feste med de andre fakulteter til masser af koncerter og events på tværs af hele universitetet.

… Og så er der alle de datoer i studiestarten, som er forskellige fra fag til fag. Herunder introdage, fester og meget andet godt. Du kan finde de datoer, der er relevante for netop dig, under dit fag på uddannelsessiderne på Københavns Universitets hjemmeside.

Følg Uniavisen på Facebook

Find os her
Annonce

Seneste