Universitetsavisen
Nørregade 10
1165 København K
Tlf: 21 17 95 65 (man-fre kl. 9-15)
E-mail: uni-avis@adm.ku.dk
—
Politik
KORT NYT TORSDAG - 17 nye ledige akademikere hver dag - Ti gode uddannelsesprojekter på KU fik 1,5 mio. kroner - Paradigmeskift: Fondsekspert i klemme - Overlevelsesguide: Opfør dig som en spion og få en bedre studietid.
Akademikernes ledighed steg med næsten 500 personer fra marts til april – svarende til 17 om dagen – og er nu oppe på 12.511; en ledighedsprocent på 5,0. Ifølge Avisen.dk kan de arbejdsløse dog glæde sig til fremtiden, fordi da bliver der brug for dem.
66 projekter fra studerende og undervisere var kaldede, og ti er nu udvalgt til at udvikle og teste nye måder at forbedre kvaliteten af KU’s egne uddannelser på. Det skriver nyheder.ku.dk, der også bringer hele listen med de vindende projekter, der har fået 1,5 millioner kroner til at brede sig på Københavns Universitet (KU) med.
CBS-professoren Steen Thomsen er blevet kritiseret for at være kommet for tæt på fonde i sine bestræbelser på at skaffe midler til sit forskningsprojekt. Preben Stuer Lauridsen, tidligere professor ved KU, mener, at der har været tale om en »nærmest befamlende korrespondance« mellem de to parter, mens professor Mads Bryde Andersen fra Det Juridiske Fakultet ved KU mener, at der er sket et paradigmeskift. I dag er kontraktforskningen kommet ind i universitetsverdenen, ekstern finansiering spiller en større og større rolle inden for samfundsvidenskab og humaniora, og forskerne forventes selv at skaffe penge, siger Mads Bryde Andersen til Berlingske, side 8, torsdag 24. maj 2012.
KU’s rektor Ralf Hemmingsen har spurgt PET, hvordan forskere og studerende skal opføre sig i kontakten med fremmede magter, hvis de ikke vil arresteres for spionage ligesom KU-forskeren Timo Kivimäki. I svaret fra PET hedder det blandt andet, at tegn på spionage er “overdreven fotokopiering”, “påfaldende kontaktsøgende adfærd med henblik på at skabe venner og personlige relationer” og at “stille sig tilfreds med en meget begrænset eller slet ingen løn”. Dermed falder alle RUC-studerende ind under spionkriterierne, mener formand for Studenterrådet på RUC, Sidsel Gro Bang-Jensen.
Politiken, side 10, torsdag 24. maj 2012.