Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

All News

Campus

De har sparet 2.700 engangskopper og 2.000 plastikflasker

Forskere bag stresskonference har skrottet fysiske programmer og deltagerlister og kød på menuen. Og så har de vasket 1.000 termokrus op i hånden.

1
Campus

Hackere har fået Københavns Universitet til at indføre besværligt login

Studerende fortæller, at de har problemer med at bruge ny tofaktorgodkendelse, når de vil læse eller sende mails. Men der er ikke noget at gøre, siger it-ansvarlig.

1
Politik

»Det er okay at lukke ned for holdninger, der undertrykker andre«

De to venstreorienterede studerende Anna-Oline Grarup Hertz og Mette-Marie Nørlev siger, at de gerne tager en debat om skattelettelser med borgerlige, men når det handler om race og minoriteter stopper samtalen, for så handler det om menneskerettigheder, og de er ikke til debat.

1
Politik

»Jeg skal tage ekstra knubs for at stå ved mig selv på universitetet«

»Skabsborgerlige« studerende roser hende for at stå ved sine holdninger i medierne, men på campus oplever statskundskabsstuderende Cille Hald Egholm at blive frosset ud på grund af sin politiske overbevisning.

1
Politik

»Jeg mener, der er to køn, og det er nærmest en ulovlig holdning herude«

Man må lægge bånd på sig selv som borgerlig studerende på Københavns Universitets samfundsvidenskabelige fakultet, siger Christian Vigilius, der læser statskundskab og er aktiv i Konservativ Ungdom.

1
Politik

»Jeg har aldrig været et sted, hvor rummet for fri debat har været så begrænset, som det er på CSS«

Der er rigtige og forkerte holdninger på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, siger Thomas Rohden, som læser statskundskab, og man kan hurtigt blive stemplet som usympatisk, racist eller transfob.

1
Politik

Det kan være svært at ytre sig som borgerlig på knaldrødt fakultet

80 procent af de studerende på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet stemmer til venstre for midten. Forskning tyder på, at det kan gøre det svært for studerende at stå ved borgerlige holdninger.

1
Uddannelse

Forstander til studerende, der kræver mere klima: »Det kan vi godt se på«

Studerende kritiserer Skovskolen for at lefle for industrien og have for lidt klima på pensum. Thomas Færgeman svarer på kritikken.

1
Debat

Billedet af Københavns Universitets grundlæggelse: Dronningen skal op på tronen ved siden af kongen

1
Uddannelse

Nyuddannet kulturformidler: »Virksomhederne tør ikke ansætte mig«

27-årige Katrine Fugl blev færdig som cand.mag. i moderne kultur og kulturformidling fra Institut for Kunst og Kultur i sommer. Det har overrasket hende, hvor hårdt det er at søge job, og hvor svært det er at bevise, hvad man kan, når man er uddannet kulturformidler.

1