Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

All News

Campus

Amager får 251 nye ungdomsboliger

Eksercerpladsen er navnet på et nyt byggeri med 251 ungdomsboliger ved DR-byen. Byggeriet forventes færdigt i 2018.

1
Uddannelse

Humanistiske fag hængt ud med forkerte ledighedstal

På Humaniora er de trætte af at blive hængt ud som arbejdsløse akademikere, der ikke bidrager til samfundet. De mener, at ledigheden ikke er så høj, og måske har de en pointe. De har i hvert fald fundet fejl i ministeriets tal.

1
Campus

RUS-aften: 3.000 spændte russer mødtes for første gang

Stemningen gik fra nervøs og spændt til hyggelig og spændt til Studenterrådets Rus-arrangement i torsdags. Se om du kan finde dig selv i mængden eller mød dine nye medstuderende her.

1
Campus

Den store guide til KU’s fredagsbarer

VANDINGSHULLER - Det er en stolt tradition at fejre ugens akademiske bedrifter med at brænde hjerneceller af. Læs alt om KU-campus' bedste barer og klubber her. (opdateret juli 2017)

1
Videnskab

Datalogi hopper frem i verdenseliten

Datalogi på Københavns Universitet er hoppet frem til en 11. plads blandt verdens bedste datalogiuddannelser. KU er det eneste europæiske universitet på listen udover ETH i Schweiz.

1
Debat

»I kommer desværre ikke sovende til jeres uddannelse«

1
Debat

»Universitetet er et fællesskab, hvor vi er kammerater – ikke konkurrenter«

1
Politik

Efter fremdriftsreformen: Studerende med handicap dropper ud

Det står galt til med studerende med handicap, efter fremdriftsreformen blev indført i 2014. Det konkluderer en ny undersøgelse, som Danske Handicap-organisationer (DH), har lavet blandt studerende på de videregående uddannelser. Ifølge rapporten er de negative konsekvenser, som DH advarede om inden fremdriftsreformen, blevet til virkelighed.

1
Uddannelse

KU får kritik for ikke at fortælle studerende om cpr-læk

Ved en fejl blev en række studerendes cpr-numre lagt ud på intranettet på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, uden at de efterfølgende blev informeret. Nu får fakultetet kritik af Datatilsynet.

1
Uddannelse

Assyriologi førte til job på Harvard

For Gojko Barjamovic var en kandidatgrad i Assyriologi fra KU vejen til at få job på et af verdens mest prestigefyldte universiteter.

1