Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

All News

Politik

Efter 38 dages blokade og lange forhandlinger: Planen er klar på Det Humanistiske Fakultet

De fagsammenlægninger, der var et stort stridspunkt under blokaden, nævnes ikke direkte i den nye målplan. Det betyder dog ikke, at værktøjet slet ikke må tages i brug, siger prodekan.

1
Andet

Ingen penge, men masser af tid? Umut Sakarya lærer dig at lave langsomme lammeskanke for en slik

Corona-nedlukningen har efterladt mange med presset økonomi og/eller alt for meget tid derhjemme. Derfor har vi spurgt nogle af de kokke, vi er fans af, hvordan man får gang i gryderne for småpenge og al tid i verden. Umut Sakarya er første mand bag, selvfølgelig, kødgryderne.

1
Videnskab

Ole Wæver vil have ret på sine kritikeres præmisser, og det er vildt interessant

1
Coronavirus

Mens universitetet genåbner, må det administrative personale gå hjemme til august

Som led i genåbningen af universiteterne, får nogle forskere og studerende lov til at vende tilbage til universitet fra 27. maj. Det administrative personale kom ikke med i denne omgang og skal fortsætte med at arbejde hjemmefra indtil august.

1
Coronavirus

Ny undersøgelse skal afdække, om kvindelige forskere er hårdere ramt af corona

Vanessa Jane Hall og Claire Francesca skal skrive det danske bidrag til en stor undersøgelse af, om coronakrisen kradser hårdere hos et af kønnene.

1
Debat

»Jeg spurgte det teknisk-administrative personale, hvordan det går med hjemmearbejdet«

1
Kultur

Universitetet er lukket, men du kan finde den nye Uniavisen i hele København

Trænger du til en pause fra skærmen? Vi har allieret os med caféer og boghandlere fra Nordvest til Amager, så du kan få en dejlig fysisk udgave af Uniavisen i hænderne. Se listen her.

1
Coronavirus

University of Cambridge gør alle forelæsninger virtuelle helt frem til sommeren 2021

Samtidig med at universiteterne herhjemme tæller på knapper, og kun Copenhagen Business School har fremlagt en plan for efterårets undervisning, vækker et af verdens førende universiteter opsigt ved at gøre alle forelæsninger virtuelle indtil næste sommer.

1
Coronavirus

De færreste vil tale om deres studiegæld, og det forstår jeg godt

Fordomme og personlige angreb forpester debatten om studerendes økonomiske problemer under coronakrisen.

1
Kultur

Tidligere studerende blev verdensberømt sundhedsapostel

Før han blev international bestsellerforfatter og fortaler for en ny kropskultur var Jørgen Peter Müller studerende på Københavns Universitet. Her forenede han en kristen livsopfattelse med en ny tids sanselige holdning til kroppen og seksualiteten, og dét sammenstød af idéer – og måder at være studerende på – kan man læse mere om i dette alumneportræt skrevet af professor Hans Bonde.

1