Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

All News

Politik

Presset øges: Studerende kræver seriøs klimapolitik på universiteterne

Studerende støtter op om forskeres klima-brev til universitetsledelserne. I en underskriftsindsamling beder de deres universiteter om at gå forrest for en ambitiøs klimaindsats.

1
Uddannelse

Det er på tide at tage et opgør med perfekthedskulturen

Vi har fået en usund kultur, hvor de studerende planlægger deres uddannelsesforløb efter altid at få en høj karakter, selvom det både giver dem stress og lærer dem mindre. Direktøren for Studenterrådgivning mener, at det er på tide at tage et opgør.

1
Kultur

Ex on the KUA: Populær studiegruppe ser reality-tv i frokostpausen

To gange om ugen mødes studiegruppen Ex on the KUA for at diskutere reality-serien Ex on the Beach. De siger, at det har et tværfagligt formål – men er det ikke bare en dårlig undskyldning for at se saftig underholdning?

1
Videnskab

Her bliver danskerne over hundrede år

Hvis kongehuset bliver ved at sende lykønskningsbreve til alle danskere, der fylder 100 år, skal kongen eller dronningen i år 2050 skrive mere end 1.900 fødselsdagskort

1
Videnskab

Professor får tre millioner til at undersøge sukkers betydning for kræftprognoser

Professor Hans Wandall har fået tre millioner kroner til undersøge, hvordan ændringer i sukkerstrukturer påvirker kræftcellers vækst. Forskningen kan få betydning for behandlingen af de mange danskere, der hvert år rammes af fx lunge-, bryst- og mavecancer.

1
Politik

KU fyrer ansatte og ender året med millionoverskud

Ledelsen ventede oprindeligt et overskud på cirka 139 millioner kroner i 2018, men året ender med et plus på cirka 220 millioner. Alligevel er mindst 50 medarbejdere blevet afskediget. Universitetsdirektøren forklarer, at KU's decentrale økonomi gør det vanskeligt at ramme plet.

1
Campus

Studerende mediterer sig ud af stress og eksamensangst

En gruppe studerende tager stress-udfordringen i egen hånd og mødes regelmæssigt for arbejde med sindet. I Meditationsfællesskabet på KU er de fri for hokus-pokus, dogmer og økonomiske interesser.

1
Kultur

Denne dag i KU’s historie: Ole Rømer opdager, at lyset tøver

En ung dansk forsker får publiceret en artikel, der revolutioner videnskaben. Han har ikke selv forfattet teksten – men opdagelsen er hans: Ole Rømer har fundet ud af, at lyset har en bestemt hastighed.

1
Politik

Karakterbonussen er død, og retskravet er genfødt

Folketingets partier indgår aftale om universitetsuddannelserne: Retskravet udvides til tre år allerede fra næste sommer, karakterbonussen dør, det skal være nemmere at læse på deltid – og så skal universiteterne kunne oprette etårige kandidatuddannelser.

1
Videnskab

33 KU-forskere på ny liste over verdens mest citerede

Forskere på Københavns Universitet figurerer prominent på en ny liste over Highly Cited Researchers. Faktisk ligger KU på en 33. plads på verdensplan, når man opgør, hvilke universiteter, som har leveret flest navne til listen. Se de 33 forskere her.

1