Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Alle nyheder

Uddannelse

Det fik jeg ud af at være på udveksling

I år fylder Erasmus 30 år. Vi har spurgt fem tidligere udvekslingsstuderende om, hvorfor de tog ud, og hvad de fik ud af at bo et semester i et fremmed land.

1
Videnskab

En opfinders triumf og frustration

Et nyt behandlingskoncept, der anvender pulserende elektromagnetiske felter, kan helbrede patienter med kroniske depressioner. For opfinderen står det dog som et åbent spørgsmål, om Danmark bare er for konservativt et land til, at noget nyt kan få lov til at vinde frem i sundhedssystemet

1
Campus

Frank Jensen: København får 800 midlertidige studieboliger

Overborgmesteren vil anvende en ny planlov til at opføre midlertidige boliger til studerende på tomme grunde. Så snart loven er vedtaget i juni, vil anlæggelsen af de nye boliger gå i gang.

1
Campus

Tværfagligt cykelfællesskab vinder studiemiljøpris

I forbindelse med campusdagen på Center for Sunhed og Samfund blev en ny studiemiljøpris uddelt. Vinderen er initiativet 'Pedalarmen' - et frivilligt drevet cykelværksted, der lader studerende fra forskellige studieretninger mødes over rustne kæder og møre slanger.

1
Debat

Skal vi fortsat have laboranter på Københavns Universitet?

1
Uddannelse

Nye million-besparelser på Humaniora - der skal skæres 20 årsværk

Færre ansatte, mindre censur, kortere tid til vejledning af studerende og til bedømmelse af opgaver, færre valgfrie kurser og nedlæggelse af betjeningssteder på bibliotekerne. Det er nogle af elementerne i en ny spareplan på Det Humanistiske Fakultet.

1
Campus

»Der er et utroligt rod i den boligfond«

Svensk/østrigske Simone Schopper betaler 9.370 kroner i leje om måneden for to værelser på i alt 40 kvadratmeter - uden køkken, med bad - gennem Københavns Universitets Boligfond. Væsentligt for meget, mener Lejernes LO, der vil indbringe sagen for Huslejenævnet.

1
Uddannelse

Den alt andet end lige vej

Hvordan kommer en matematisk student og aspirerende retsgenetiker til at arbejde med torturofre? Ahlam Chemlali, kandidat fra KU, har både famlet, skiftet kurs og stolet på sin mavefornemmelse. Undervejs har det også reddet hendes liv.

1
Uddannelse

Rekordmange tager et semester i udlandet

Udlængslen trækker i de studerende, der i stigende grad tager til udlandet for at læse et semester. Siden 2011 er antallet af danske studerede, der tager på udvekslingsophold næsten fordoblet fra knap 6.000 studerende til 11.600 fire år efter.

1
Campus

Konkurrence kårer de smukkeste data

Igen i år kan du dele dine flotteste data i den videnskabelige fotokonkurrence Art in Science.

1