Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Alle nyheder

Campus

Uniavisen nomineret som Danmarks bedste specialemedie

Uniavisen er blevet nomineret til Anders Bordings Mediepris, som uddeles af Danske Medier, som uddeles 23. juni på Københavns Rådhus.

Uniavisen
Campus

Se mit studiejob. Cecilie sørger for ren luft til lungerne

Cecilie L. Carstens studerer Kemi og arbejder som laboratorieassistent i firmaet Infuser ApS, som har samarbejdet med KU siden 2012. Infuser ApS arbejder med teknologier til luftrensning og har deres hovedsæde i København.

1
Videnskab

March for Science: »Go fact yourself«

5.000 mennesker demonstrerede for videnskaben i København, da March for Science tog sine første skridt i 500 byer verden over den 22. april.

1
Uddannelse

Pinds ministerium: Studerendes engagement er »relativt lavt«

Studerende på de videregående uddannelser har vurderet deres medstuderendes engagement i ny undersøgelse. Resultatet er »relativt lavt« ifølge Uddannelses- og Forskningsministeriet – og minister Søren Pind mener, at de studerende »skal tage fat og tage ansvar«.

1
Campus

Revyen på Statskundskab nedbrød den fjerde væg

Den sidste konfetti er fejet af scenen. Ha Ha Land var en forrygende revy, der dog flød over af jokes om fjerdebølgefeminisme.

1
Campus

Studerende giver gratis førstehjælpskurser

En gruppe medicinstuderende fra Københavns Universitet underviser andre studerende i førstehjælp og hjertemassage. Kurserne, der er støttet af TrygFonden, er gratis for KU-studerende.

1
Andet

Når naturen heler

I sin ph.d-afhandling undersøger Dorthe Djernis, om stresssede studerende kan hjælpes med mindfulnesskurser, der foregår i en terapihave. Ny forskning viser nemlig, at naturen spiller en stor rolle i forhold til helbredelse af syge patienter.

1
Uddannelse

Studerende skal stille forskerne de frække spørgsmål

KU’s nye bestyrelsesformand Mads Krogsgaard Thomsen, koncerndirektør i Novo Nordisk, vil arbejde for, at de studerende får bedre kontakt til universitetets forskere.

1
Videnskab

Ny bestyrelsesformand vil sikre den frie forskning

Novo Nordisks koncerndirektør Mads Krogsgaard Thomsen er netop tiltrådt som bestyrelsesformand for Københavns Universitet. Han lover at slås for den frie forskning, og han vil sikre, at de studerende får tættere kontakt til forskerne.

1
Debat

Verdens bedste idé-generator

1