Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

All News

Uddannelse

Færdiguddannede kandidater fra Københavns Universitet må tilbage på skolebænken grundet ECTS-pointfejl

På grund af en administrativ fejl kan færdiguddannede fra Københavns Universitet risikere at skulle tilbage til studiet, hvis de vil kunne kalde sig gymnasielærere.

1
Kultur

Dobbeltmennesket

Ditlev Tamm er jurist, men skabshumanist. Han er succesrig, men selvkritisk. Pligtetiker og hedonist. Renæssancemenneske og first mover. 40-års-jubilæumsportræt af et universitets-ikon.

1
Campus

Døgnflueeksperten i ravkammeret

Statens Naturhistoriske Museum har erhvervet en kæmpe ravskat fra en privat samler. Sree Gayathree Selvantharan er i fuld gang med at katalogisere hele herligheden.

1
Politik

Ny grøn bevægelse vil uddanne unge i klimaudfordringerne

Den 26-årige KU-studerende Carl Valentin er en af drivkræfterne bag Generation Grøn, en ny klimaaktivistisk bevægelse med rødder i SF's ungdomsorganisation. Ifølge Valentin skal organisationen ikke konkurrere med Den Grønne Studenterbevægelse, men forsøge at skabe mere viden om klimaforandringerne.

1
Debat

Vi glemmer de studerende i krænkelses-debatten

1
Videnskab

Speed til kvante-computeren

Fremtidens kvanteinternet vil blive afhængigt af mange nye teknologier. I en kælder under Niels Bohr Institutet arbejder to unge forskere på, at kvantecomputere kan forbindes sikkert over store afstande.

1
Videnskab

Tidligere KU-forskere forsvinder fra annalerne

Hvis man som forsker på Københavns Universitet bliver fyret, går på pension eller afgår ved døden, kan man samtidig vinke farvel til sin profil på KU’s hjemmeside.

1
Videnskab

Peanutorme og ballonpigge: Annas unikke bachelorprojekt bliver videnskabelig artikel

Geologistuderende Anna Øhlenschlæger har banet vej for forskning inden for såkaldte sporfossiler, der er over 70 millioner år gamle. Nu skal hun skrive en videnskabelig artikel om emnet.

1
Videnskab

Erhvervslivet ansætter flest forskere

Langt de fleste forskere bliver nu ansat uden for universiteterne, viser rapport. Dårlige arbejdsforhold på universiteterne får forskerne til at søge væk, siger virksomhedsstifter og tidligere forsker på Københavns Universitet.

1
Campus

Ny bestyrelse for Uniavisen

Ni personer skal udstikke kursen for Københavns Universitets uafhængige medie i de kommende år. Fem af dem er netop udpeget.

Uniavisen