Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

All News

Campus

Skovskolen - hvor en håndværker er chef for en professor

En del af Københavns Universitet ligger i Nødebo ved Esrum Sø og har den kæmpestore Gribskov som udvidet campus. Det er et smukt sted. Og helt atypisk på uni.

1
Campus

Sommerskole: Når stranddage bliver til pensumlæsning

Bagud på studiet? Nemme ECTS? Studiejob til daglig? Grundene til at vælge sommerskole frem for dasedage ved stranden er mange. Vi har snakket med tre studerende der fortæller hvorfor de forsager de lyse nætter og bruger sommeren i undervisningslokalet i stedet.

1
Uddannelse

»Jeg ville bytte min sportsvogn, elbil og villa for at være der, hvor de studerende er. I har det fantastisk«

Uddannelsespolitikken var et af de mest debatterede emner på årets folkemøde. Vi har håndplukket 16 af de skarpeste citater med relevans for Københavns Universitet.

1
Campus

Medarbejdere og studerende får nyt KUnet til juli

Til juli lanceres KUnet version 2.0. Det nye intranet der har været tre år undervejs, er optimeret til mobil, har forbedret søgefunktion og så kan man dele opslag på Facebook.

1
Videnskab

To KU-forskere får prestigefuld pris på halvanden million

Anne Tybjærg-Hansen og Kristian Helin modtager priser fra Kirsten og Freddy Johansens Fond for deres banebrydende forskning inden for hjertekarsygdomme og epigenetik.

1
Videnskab

Hvad gør forskningen, når vi ikke tror på den?

I en velbesøgt debat på Folkemødet forsøgte to KU-professorer at finde løsninger på det, man kalder faktaresistens: afvisningen af alt fra klimaforandringer til HPV-vacciner. Vi fangede en af debattørerne, Klemens Kappel, efter debatten og bad ham uddybe forslagene.

1
Kultur

Visdomsord til dimittender fra en mand, der kendte til livet

Tillykke til de mange studerende, hvis tid på Københavns Universitet rinder ud. Men hvad nu? Hvordan skal man leve? Hvem skal man blive? Baseret på en læsning af den afdøde forfatter Kurt Vonneguts vise og uprætentiøse dimissionstaler, giver Uniavisen her en række livsråd til de snarligt alvorligt voksne.

1
Uddannelse

KU-debattører blæste til kamp mod karaktererne på Folkemødet

I Allinge inviterede Studenterrådet til debat om stressede studerende – og det kom hurtigt til at handle om karakterer. Forperson Amanda Büchert slog efter debatten fast, at hun ønsker et karakterfrit første semester på alle KU’s uddannelser – og afviste, at de studerende taler sig ned i en offerrolle.

1
Videnskab

Tusind år gamle pergamenter sladrer om de dyr, der lagde hud til dem

Professor i bioarkæologi Matthew Collins står i spidsen for et nyt forskningsprojekt, der skal undersøge tusindvis af gamle pergamenter for at få ny viden om fortidens husdyrbrug og håndværk. Ved at analysere tusind år gamle proteiner kan Collins udlede data om, hvordan datidens mennesker levede.

1
Politik

Nu vil S afskaffe uddannelsesloftet

Socialdemokratiet var med til at vedtage uddannelsesloftet i 2016, men nu vil Mette Frederiksen afskaffe det. Forperson for Studenterrådet, Amanda Büchert, er positiv, men afventende.

1