Uniavisen
Uafhængig af ledelsen

Alle nyheder

Uddannelse

Top-10: her er de mest populære fag på kvote 2

Selv om antallet af ansøgere er faldet en smule, er kvote 2 fortsat et nåleøje at knibe sig igennem på Københavns Universitet. Og den mest populære uddannelse er blevet endnu vanskeligere at komme ind på.

1
Videnskab

Topforsker er på konstant pengejagt

Janine Terra Erler har succes som cancerforsker, men succesen har konsekvenser. I dag er hun mere leder, fundraiser og koordinator.

1
Campus

Statskundskab dropper støtten til studerendes magasin

Som en del af besparelserne på Statskundskab har instituttet droppet støtten til det halvårlige studieblad Med Andre Ord. Redaktionen håber, at bladet kan fortsætte med finansiering fra studiemiljøpuljen og annoncører.

1
Videnskab

Forskere har IKKE tid til at forske

Professorer og lektorer bruger kun cirka en tredjedel af tiden på at forske. Administration og jagten på den næste bevilling æder en stigende del af deres arbejdstid.

1
Politik

Flere unge venter med at søge ind på universiteterne som følge af uddannelses-loftet

Ifølge en nyligt afsluttet studievalgsundersøgelse fra studentum.dk har uddannelsesloftet allerede resulteret i en stærk stigning af unge, der vælger at udskyde deres valg af uddannelse.

1
Uddannelse

Her er KUs nye studenterambassadør

1. april starter Bo Gad Køhlert som ny studenterambassadør. Han har 15 års erfaring fra studieadministrationen på RUC og ITU. På KU skal han være med til at vejlede og rådgive de studerende i mødet med universitetets forvaltning.

1
Debat

Eliteforskere, der elsker at undervise

1
Videnskab

Banebrydende forskning giver KU-forskere 120 millioner

3 forskere fra Københavns Universitet har hver modtaget tæt på 40 mio. kr. til teknisk og naturvidenskabelig forskning.

1
Politik

»Tyngdekraftens eksistens burde ikke være op til politisk debat«

On 22 April, scientists all over the globe will march in co-ordinated protests in 394 cities. Ian Bearden, a physicist and professor at UCPH, is organising the march in Copenhagen because he wants his children to inherit a liveable planet.

1
Campus

Se mit studiejob: Julia er youtuber med eget madprogram

Vil du gerne fortælle om dit studiejob? Så skriv en mail, hvor du besvarer samme spørgsmål, som bliver stillet i denne artikel – og fortæller om en dag på dit studiejob. Send mailen til uni-avis@adm.ku.dk.

1