Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

All News

Andet

Ny kampagne vil gøre op med mandsdominerede forskningsfonde

Bestyrelserne i landets forskningsfonde består af en overvægt af mænd, og mandlige forskere har større chance for at få bevillinger end deres kvindelige kolleger. Med kampagnen Promote Me vil lektor Vanessa Jane Hall udligne den kønsmæssige ubalance.

1
Videnskab

Forskere vil gøre op med Irans blakkede ry

Når danskerne tænker på Iran, skal de se mere end et tilbagestående præstestyre. Det er formålet med en ny bog, hvor 16 forskere kortlægger de brede linjer i Irans enorme historie og kulturhistorie

1
Uddannelse

Flere studerende tager studiejobs

Fremdriftsreformen har ikke haft indflydelse på antallet af studerende, der tager studiejobs. Derimod har flere studerende studiejobs nu end for tre år siden, viser nye tal fra Dansk Magisterforening.

1
Campus

Undergrunds-bevægelsen, der kæmper for det tyske sprog

Studerende og ansatte på teologi forsøger at skabe en bevidsthed om, hvorfor det tyske sprog er vigtigt for deres fag. Og de har taget et lidt utraditionelt middel i brug – undergrundsbevægelsen »Deutsch, bitte«.

1
Debat

Brug din stemme – også på universitetet

1
Videnskab

De brugte kroppen som laboratorium

Kokain injiceret i årerne, gummislanger i hjertet og implantater af mikrochips i armen. Vi har fundet 10 vilde eksperimenter, forskere har lagt krop til i videnskabens navn. Tre af dem er fra Københavns Universitet.

1
Uddannelse

På KU er adgangen til specialer hermetisk lukket – I Aalborg ligger de åbent fremme

Københavns Universitetsbibliotek har lukket for adgangen til at låne specialer. Ikke engang ved at søge aktindsigt har jura-studerende Peter Huggler kunnet få udleveret to om maritim erstatningsret. Han kalder det urkomisk, da Aalborg Universitet har deres specialer liggende åbent fremme. og i Aarhus har studerende og ansatte fri adgang på campus.

1
Uddannelse

Hvis det var nødvendigt, stod Margrethe Vestager op kl. 04.00 og læste

Lørdag den 6. oktober 2018 udnævnes Margrethe Vestager på æresalumne på Københavns Universitet. Her fortæller hun om tiden som økonomistuderende. Om at læse, når andre gik på Sommersko. Om at ændre studiet indefra. Og om, hvad hun tog med videre.

1
Andet

Når hjernen bliver rystet

25.000 danskere bliver årligt ramt af en hjernerystelse. Hoveder og hele liv bliver rystet og sat på pause uden tidsprognoser. På universitetet lever vi af vores hjerne, så hvad gør vi, når den går i stykker?

1
Uddannelse

Fagforeninger købte sig til positiv omtale hos KU-studerende

Rektor Henrik Wegener har sat en stopper, at fagforeninger får eksklusiv adgang til at hverve nye medlemmer til gengæld for økonomisk støtte til rusarrangementer.

1