Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

All News

Campus

Bohr-byggeriet: 13. forsinkelse i hus

Niels Bohr Byggeriet er nu forsinket for 13. gang. Den nye dato vil ifølge bygherren blive »på den anden side af sommerferien«. KU er ikke overraskede.

1
Navne

Ti mio. kroner til at undersøge, hvordan dna kan udvikle kræft og neurologisk sygdom

Vores dna er udtrykt forskelligt afhængigt af den celletype, det befinder sig i. For de uheldige fører det til sygdom i stedet for sundhed. Lektor Nils Krietenstein håber, at hans forskning ved hjælp af et Lundbeck Fellowship kan være med til at udvikle nye diagnosemetoder, der kan opdage sygdomme i tide.

1
Alumnerne

Alex Høgh Andersen: »Jeg er blevet en bedre skuespiller af at have en akademisk baggrund«

Skuespiller Alex Høgh Andersen lå på et slidt hotelværelse i Irland og så videoer af sine studiekammerater, der festede på Islands Brygge. For ham var det en stor sorg at skulle forlade studiet i film- og medievidenskab og vennerne han havde fået der, selvom han netop havde landet en hovedrolle i successerien Vikings.

1
Kultur

Den ene var ny læge, den anden patient. Nu laver de rockmusik om psykiatri

Læge og forsanger i Doula, Frederik Gøtzsche, var lige blevet færdiguddannet, da han mødte Lauge Jørn, som netop havde været indlagt i psykiatrien. Det møde førte til et debutalbum med sange om psykiatrien, som de håber, vil fjerne tabuet om psykisk sygdom.

1
Debat

Opråb til humanister: I skal ikke tro på dem. I er meget værd

1
Foreninger

HippoCampus - forening for fuldt hus og fuld plade

Fem psykologistuderende var trætte af klistrede dansegulve, høj musik og medstuderende, der gik hjem, så snart forelæsningen var forbi. Nu har de startet en brætspilscafé med masser af plads og tid til rolige samtaler.

1
Kultur

»Det er ærgerligt, at Ukraine skulle invaderes, før der kom interesse for landet«

At præsentere et Ukraine uden kontekst af krig var tanken bag en Ukrainefestival på KUA. I stedet bød programmet på historie, kirkekonflikter og en samtale med verdenskendt forfatter.

1
Debat

Den tid, der går med, at studerende retter i opgaver, går fra, at de skriver nye

1
Alumnerne

»Der er mange stereotyper om muslimer, men jeg har feminismen fra min far«

Imam og iværksætter Sherin Khankan var bragende forelsket, da hun startede på Religionsstudiet. Forlovelsen holdt ikke, men det gjorde kærligheden til islam.

1
Debat

Klimakrisen kan ikke løses af én gruppe alene

1