University Post
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

All News

Campus

Universitetstorvet på Søndre Campus bliver forsinket

Den skulle have været klar til december, men ansatte og studerende på Søndre Campus må vente med at tage den nye Karen Blixens Plads i brug, måske helt til foråret. Til gengæld kan de glæde sig til wifi-dækning, cykelparkeringshuler, udendørs stik til opladning - og sågar en smule grønt.

1
Videnskab

Europæisk planteforskning kraftigt svækket af ny EU-dom

1
Campus

Byggeskandale vil koste KU 32 mio. kr. årligt i ekstra husleje. Absurd, siger rektor

Bygningsstyrelsen vil have Københavns Universitet til at betale 445 mio. kr. af ekstraregningen for byggeriet, hvilket betyder 32 mio. kr. ekstra i husleje. KU har nu anlagt en voldgiftsag mod Styrelsen.

1
Uddannelse

Her er studierne med flest kvinder

Københavns Universitet har optaget 6.873 nye studerende denne sommer. 63 procent af dem er kvinder - men hvad læser de? Se listen over hvilke fag, der domineres af kvinder - og af mænd - på KU.

1
Debat

Studerende: Diversitet på Psykologi starter med ledelsen

1
Andet

Biologistuderende rydder op efter dig - på havbunden

I 2050 vil der være mere skrald end fisk i havet. Studerende bevæbner sig med net og dykkermasker for at fjerne noget af det affald, som ellers aldrig ser land igen.

1
Uddannelse

Undervisere er mænd - studerende er kvinder

Mens de fleste videnskabelige ansatte på KU er mænd, er der en overvægt af kvindelige studerende. Er det overhovedet et problem, og er den ene ubalance værre end den anden?

1
Politik

Forskere: Fonde skal forebygge chikane

I et debatindlæg i Science foreslår de tidligere KU-forskere Lars Lønsmann Iversen og Mette Bendixen, at forskningsfonde skal være med til at forbedre forskernes arbejdsmiljø ved at lade et adfærdskodeks indgå i ansøgningskravene. Villum Fonden mener dog ikke, det er fondenes ansvar.

1
Campus

Guide: How to KUnet

KU’s intranet er vanskeligere at finde hoved og hale i end selv den mest komplekse videnskabelige teori. Her er en guide - både til nye studerende og gamle, der ellers lige havde fået styr på genvejstasterne.

1
Uddannelse

Efterlysning: 8.400 studie-boliger i København

Ifølge Dansk Byggeri er der akut behov for mere end 22.000 boliger til studerende på landsplan og 8.400 boliger i hovedstaden. Radikale foreslår at stifte en almen fond, der skal bygge 20.000 nye studieboliger.

1