Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

All News

Politik

Enig DM-kongres: Fasthold demokratiet på universiteterne

Dansk Magisterforening opfordrer i en resolution til, at universitetsledelserne aktivt inddrager de ansatte og studerende og sikrer, at beslutninger træffes med demokratisk fundament i de faglige miljøer.

Uniavisen
Andet

Antropologi-studerende udvikler app til bønder i tredje verdens lande

Bachelor Ingrid Høgh Rasmussen har udviklet en app, der stiller landmænd i Myanmar bedre, når de skal handle med mellemmænd og eksportører.

1
Politik

Ministerium afviser utidig indblanding i sag om topforskere

Departementschef Agnete Gersing afviser, at Uddannelses- og Forskningsministeriet aktivt har arbejdet for, at Eske Willerslev, Minik Rosing og co. skulle blive på Københavns Universitet. Også selv om hun tidligere har skrevet, at det var »førsteprioriteten«.

1
Campus

Studerende: Vi vil gerne rykke ind i Mjølnerparken

Studerende forsøger at overbevise Københavns Kommune om ikke at sælge halvdelen af Mjølnerparken til private investorer, men i stedet lave billige studieboliger. De har en uge, og borgmester håber, at de lykkes.

1
Debat

Mjølnerparken: Bofællesskaber for studerende eller udsalg til private kapitalfonde?

1
Videnskab

Næsten 200 på Biologisk Institut har underskrevet kritisk brev til bestyrelsen

De ansatte på Biologisk Institut har i snart mange måneder tordnet mod en nu aflyst fusionsproces, der skulle smelte instituttet sammen med Statens Naturhistoriske Museum. Nu har de sendt et fælles brev til bestyrelsen, hvor de kritiserer KU’s ledelse for at forbigå de ansatte – og denne gang kræver de klare svar.

1
Debat

Åbent brev til Bestyrelsen for Københavns Universitet fra 193 ansatte ved Biologisk Institut

Mener medlemmerne af bestyrelsen for Københavns Universitet, at lovens krav om medarbejderinddragelse er overholdt i forbindelse med den omdiskuterede fusion af Statens Naturhistoriske Museum med Biologisk Institut? Sådan spørger 191 medarbejdere ved Biologisk Institut.

1
Uddannelse

Guide: Sådan bliver du ph.d.

Hvad er ph.d.-skolen, og hvilke krav er der til en ph.d.-ansøgning? Vi har lavet en guide til dig, der overvejer at skrive en ph.d, men ikke ved, hvor du skal begynde.

1
Videnskab

Arktis' blomster er begyndt at dufte. Det er skidt nyt

Når temperaturen stiger to grader, slår vegetationen i Arktis tilbage med kemiske stoffer imod grådige insekter. Det kan give en dominoeffekt på samspillet mellem arterne, som forskerne endnu ikke kan overskue konsekvensen af.

1
Videnskab

Københavns Universitet får trecifret millionbeløb til landbrugsforskning

To projekter forankret på Københavns Universitet har modtaget den største enkeltbevilling nogensinde til landbrugsforskning i Danmark.

1