Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

All News

Videnskab

Danmark får bundkarakter i europæisk forskningsfrihed

I en undersøgelse, der sammenligner forskningsfriheden på 28 EU-landes universiteter, lander Danmark på en nedslående 24. plads. Ifølge flere eksperter beskytter universitetsloven ikke forskernes akademiske frihed i tilstrækkelig grad.

1
Videnskab

Ny bog analyserer populismen i den vestlige verden

Lektor Emeritus Mogens Herman Hansen har skrevet adskillige bøger om demokrati, men overså selv populismens fremvækst. Det har han nu rådet bod på med en let læst bog om emnet.

1
Politik

Det akademiske prekariat slår igen

Flere og flere akademikere må tage til takke med korte, løse ansættelsesforhold. Så mange, at de løstansatte er den største forskergruppe på KU. Nu organiserer de sig med krav om et tryggere arbejdsliv - de siger, at det vil gavne forskningen.

1
Campus

Designeren: Alle har en mening om universitetets visuelle identitet

Signe Lund-Sørensen designer grafiske løsninger til KU's websider.

1
Kultur

Har din hjerne snakket med din tarm for nylig?

Den 7. oktober åbnede den nye udstilling Mind the Gut på Medicinsk Museion. Udstillingen udforsker sammenhængen mellem hjernen og kroppen, et forskningsområde, der i øjeblikket er under stor bevågenhed.  Uniavisen har besøgt udstillingen og snakket med den ene af hovedkuratorerne, Adam Bencard.

1
Politik

KU-studerende sætter turbo på studietiden

KU ræser mod 2020-målet for gennemsnitlig studietid. Humaniora er hurtigst på bacheloren, men DSF advarer mod at glemme kvaliteten.

1
Kultur

Når man har skrevet de bøger, der skal skrives

»Når man holder op med at arbejde, og får en god pension, som jeg gør, så har man fantastiske muligheder«. Lektor emeritus Tine Rask Eriksen kastede sig over kunsten, da hun i 2010 blev pensioneret. I sin seneste udstilling trækker hun erfaringer fra sin mangeårige karriere i universitetsverden - og leverer et lille svirp til fjerdegenerationsfeministerne.

1
Videnskab

KU-forskere bidrager til stor astronomisk opdagelse om neutronstjerner

Ved at sammenkoble målinger af tyngdebølger og observationer af lys har forskerne opdaget og beskrevet et sammenstød mellem to neutronstjerner. En analyse af lys fra eksplosionen - en såkaldt kilonova - viser dannelsen af tunge grundstoffer, hvilket løser en gammel gåde.

1
Uddannelse

Michelle med psykisk handicap klarer kun studiet med stædighed

Michelle Jensen kæmpede sig, trods sit mentale handicap, igennem første studieår på Jordbrugsøkonomi på normeret tid. Hun frygter at ryge ud , hvis hun søger om dispensation til at blive forsinket, for efter fremdriftsreformen vil universiteterne ofte ikke give de studerende med handicap ekstra tid til at gennemføre studierne, da de så bliver straffet økonomisk.

1
Campus

Derfor valgte en tysker, en franskmand og en amerikaner at kalde København for 'hjem'

FOMO i Berlin, stress i parisiske supermarkeder og flotte danske hankøn – grundende kan være mange til at vende tilbage til København efter endt udlandsophold. Uniavisen har talt med tre unge, som har gjort netop dette.

1