Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

All News

Uddannelse

SCIENCE laver kampagne mod chikane

I kølvandet på #Metoo lancerer SCIENCE en kampagne, der rådgiver de studerende om, hvad de skal gøre, hvis de bliver udsat for chikane på studiet.

1
Campus

Ugerevy nr. 6: Fra glitter til Kritiske Politter

Chris spiser konfliktkage, Lars Von Trier får en million kroner og så snakker vi om kritiske og kampklare studerende til lyden af et marxistisk 80'er-band.

1
Videnskab

Tarmbakterie-professor vinder Forsknings-kommunikations-prisen

KU-professor Oluf Borbye Pedersen vinder Forskningskommunikationsprisen for sin entusiasme for at formidle sin udforskning af menneskets utallige sundhedsfremmende tarmbakterier. Prisen overrækkes 20. april af Søren Pind.

1
Politik

Margrethe Vestager bliver æresalumne på Københavns Universitet

Margrethe Vestager har taget rejsen fra økonomistudiet på KU til posten som konkurrencekommissær i EU. Nu hædres hun som æresalumne på sit gamle universitet.

1
Kultur

Lars Von Trier fik en pris og en million - her er 18 citater fra hans takketale

Lars von Trier modtog 19. april Sonningprisen, Danmarks største kulturpris. I sin takketale fortalte han om sin tid som studerende på Københavns Universitet.

1
Campus

Unibolds Final Four: Vi er klar til kamp

2017/18-udgaven af universitetsfodboldturneringen er nået til semifinalerne. Hør de fire semifinalisters forventninger til kampene, deres refleksioner over deres eget hold, og hvad de ville sige til deres modstander, hvis de stod foran dem.

1
Uddannelse

Studerende med handicap skal have hjælp til at komme i job

Det tager meget længere tid for studerende med en funktionsnedsættelse at finde arbejde efter endt uddannelse. Det skal Københavns Universitet blive bedre til at rådgive om.

1
Politik

KU på pinebænken i et par uger endnu

Forligsmanden meddelte den 18. april, at konflikt-varslerne igen er udskudt med to uger. Dermed er det endnu ikke afgjort, om der kommer lockout på KU.

1
Campus

Kritiske studerende underviser sig selv

Flere steder på KU skyder nye studenterforeninger frem. Det er kritiske foreninger, der mener, at universitetet ikke formår at uddanne dem i alle de relevante aspekter af deres fag. I foreningerne tager de studerende sagen i egen hånd og uddanner sig selv og hinanden.

1
Campus

Maltes Spalte om det vi ka li

Kardinal Salmonello synger med uddannelsesministeren.

1