Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

All News

Campus

Ergoterapeuter kritiserer, at studerende skal undvære borde

Det Humanistiske Fakultet fjerner borde fra undervisningslokaler for at få plads til flere studerende uden at bryde afstandsregler. Ergoterapeutforeningen siger, at det kan give fysiske skavanker og koncentrationsbesvær.

1
Uddannelse

Psykolog: Optagelsestal er et wake up call til unge mænd

Det er ikke kun på de videregående uddannelser, at mændene er blevet overhalet af kvinderne. Mange mænd får slet ingen uddannelse, og det er et alvorligt problem, siger psykolog Svend Aage Madsen – for samfundet og for mændene selv.

1
Debat

Coronas kvindefælde: Gæt, hvem, der blev hjemme?

1
Navne

Institut for Kunst- og Kulturvidenskab fik ny leder under lockdown

Ny institutleder Helle Munkholm Davidsen siger, at hun ser frem til at møde sine studerende i den fysiske virkelighed.

1
Uddannelse

På disse uddannelser får du flest penge for dit lave gennemsnit

Du behøver ikke at have slidt dig gennem gymnasiet for at få en høj løn i fremtiden. Vi har kigget på de gennemsnitlige lønninger for uddannelser med de laveste og højeste karakterkrav på Københavns Universitet, og tallene kan måske overraske.

1
Campus

Hvornår er der mad? Se, hvordan kantinerne åbner

Nu åbner Københavns Universitet post Corona-lockdown. Men hvornår kan ansatte og studerende på Københavns Universitet stille sulten i kantinemad? Snart.

1
Uddannelse

Kønsfordelingen på de videregående uddannelser er pilskæv. Det er et stort samfundsproblem

Det er »helt vildt«, så kønsskævt vores uddannelsessystem er, og det har alvorlige konsekvenser, både for de videregående uddannelser og for samfundet generelt. Det siger flere organisationer, der opfordrer til forandring.

1
Uddannelse

Kvinder dominerer fagene med de højeste adgangskrav (men mænd læser de fag, der giver toplønninger)

57 procent af de nye studerende på videregående uddannelser er kvinder, men kønnene samler sig på forskellige fagområder. Her er tallene.

1
Studieliv

Kroppen skal styrkes i læringen efter fjernundervisning og corona

Dannelse skabes via kroppen og den konkrete erfaring. Så sanserne må i spil, når vi skal lære om verden, argumenterer professor Hans Bonde, som giver nogle anvisninger til, hvordan det kan ske.

1
Navne

Mindeord over Erik Kjær Pedersen, matematikkens fyrmester

Erik Kjær Pedersen udviklede som institutleder med grænseløst engagement det matematiske miljø i København, og hans indsats vil være til varig gavn for forskere og studerende, skriver professor og tæt samarbejdspartner i dette mindeord.

1