Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

All News

Kultur

Når billedkunst fortæller om forskning

Hvis andre end videnskabsfolk og akademikere skal interessere sig for forskningens resultater, kan det være en rigtig god ide at lave en billedkunstnerisk bearbejdning af den.

1
Campus

Mindeord for professor Anker Jon Hansen

Kollegaerne mindes dr.med. Anker Jon Hansen (14.01.1948 - 24.11.2017) som et stort menneske og en kompromisløs forsker.

1
Campus

Det er aldrig for sent at starte forfra

Hvad får en 40-årig familiefar eller 64-årig pensionist til at give sig i kast med en bacheloruddannelse? Vi har mødt fire studerende, der har valgt at skifte karrierespor og begynde på studiet i en sen alder.

1
Campus

Syddansk Universitet rykker ind i Juras gamle lokaler

Syddansk Universitet overtager nu en af de historiske adresser på Københavns Universitet.

1
Uddannelse

Problemer med administrationen? Tag studenter-ambassadøren med til møde

Fremover kan studenterambassadør Bo Køhlert deltage i møder mellem studieadministrationen og studerende som en neutral tredje part.

1
Campus

Tre kvinder hædret som naturvidenskabelige stortalenter

Prisen 'For Women in Science' hædrer kvindelige forskningstalenter, der har gjort sig særligt bemærkede, og to af årets tre pristagere, Kirsten Marie Ørnsbjerg Jensen, Katrine Ter-Borch Gram Schjoldager er fra Københavns Universitet.

1
Campus

Hvordan ser KU ud fra din synsvinkel?

Vi vil gerne lære vores læsere bedre at kende. Derfor søger vi ansatte og studerende, som vil være med i en række læserpaneler.

1
Campus

Hvad taskerne gemte

Kunstner Christina Bruun Olsson er aktuel med udstillingen Mandala-antropologi på Søndre Campus, hvor hun har arrangeret indholdet af studerendes og ansattes tasker i smukke symmetriske mønstre. Kan billederne lære os noget om hinanden?

1
Politik

Efter besparelser: Nu vil regeringen have nobelpriser

Dansk forskning skal være samfundsgavnlig, blandt den bedste i verden og udløse nobelpriser, fastslår regeringen med ny strategi, men de hæver ikke den statslige finansiering som fortsat vil være 1% af BNP.

1
Debat

Det livsforberedende eksperimentarium

1