Universitetsavisen
Nørregade 10
1165 København K
Tlf: 21 17 95 65 (man-fre kl. 9-15)
E-mail: uni-avis@adm.ku.dk
—
Politik
NYHEDSOVERBLIK TORSDAG - Akademikere i ny bredside mod aktivering - Døve får endelig tolke med på rusturen - KU følger op på illegal rengøring - Linda Koldau fastholder sin kritik på debatmøde - Jørgen Grønnegaard: Aarhus Universitet er i alvorlig krise - Fik straf for at være hurtigt uddannet.
2.000 akademikere, der er færdiguddannet mellem 2005 og 2012, sønderskyder endnu en gang ’dagpengelands’ aktiveringsindsats hos private jobfirmaer, i en undersøgelse, skriver Avisen.dk. I Dansk Magisterforenings fagblad beskrives aktiveringen som ‘et åbent fængsel’ for de aktiverede, som ‘fem uger i helvede’, og det fortælles, at akademikere er gået grædende hjem. Men for jobfirmaerne er systemet en pengemaskine.
Efter mange års kamp, får døve nystartede studerende endelig mulighed for at få en tolk med på deres rustur, så de ikke lukkes ude af det sociale fællesskab fra dag et på studiet, skriver Avisen.dk. Den nye regel gælder for alle videregående uddannelser, siger Den Nationale Tolkemyndighed.
Ledelsen på KU vil indkalde Forenede Service til et møde, efter politiet mandag anholdt ni rengøringsfolk. Forenede Service skal blandt andet redegøre for, om der er betalt skat, skriver fagforeningen 3F’s Fagbladet.
Musikprofessor Linda Koldau, Aarhus Universitet, er fortsat chokeret over niveauet og ledelsesstilen på de danske universiteter. Tirsdag aften var hun til debatmøde i Politikens foredragssal om tilstanden på de danske universiteter, skriver Kristeligt Dagblad. På mødet roste professor Troels Engberg-Pedersen fra KU’s Teologiske Fakultet Koldau, men stillede dog spørgsmål ved hendes kritik, mens lektor i musikvidenskab Erik Steinskog, også KU, stillede sig uforstående over for Koldaus udmelding om, at dansk musikvidenskab ikke vil blive anerkendt i udlandet. Linda Koldau var i øvrigt tilbage på sit arbejde mandag i denne uge efter længere tids sygemelding grundet stress.
Aarhus Universitet (AU) er i oprør, lærere og studenter har vendt sig mod ledelsen, og det er tid til forandring i Smilets By, skriver Jørgen Grønnegaard Nielsen, professor ved Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet. Det er dog ikke første gang den er gal, og Jørgen Grønnegaard ridser historien tilbage fra 1970’erne op for at forklare, hvorfor det er endt, som det er. Politiken, Kroniken, Kultur s. 7, onsdag 21. marts, eller her fra Forskningspolitiskarkiv.blogspot.com.
Der er mere revolte fra ‘dagpengeland’ for akademikere i et indlæg i Politiken. En højtuddannet pige blev færdig som 24-årig, og det betød bare, at hun ikke måtte vælge et kursus som de andre, der var 25 år eller derover. Hun opfatter det som en straf.