Universitetsavisen
Nørregade 10
1165 København K
Tlf: 21 17 95 65 (man-fre kl. 9-15)
E-mail: uni-avis@adm.ku.dk
—
Campus
EN UD AF 7.966 – Det første møde med ens medstuderende, de enslydende samtaler, de energiske forsøg på finde sig en plads i mængden af fremmede. Den nybagte KU’er Miriam Jensen fortæller om sine oplevelser til Studenterrådets rusarrangement.
»Bare sådan afslappet. En kjole og en trøje.«
Det er torsdag den 15. august. Der er ikke så mange timer til at Studenterrådets store velkomst for russer løber af stablen, og det er tydeligt, at Miriam Jensen ikke helt kan forstå Uniavisens interesse for hendes garderobe-overvejelser.
Men, insisterer vi, dette er jo det første møde med tutorer og kommende medstuderende. Så må man da være optaget af at gøre det rigtige første indtryk? Denne signatur erindrer i hvert fald en desperat påklædningsseance (hvordan ligner man en, der har læst mange bøger og set verden!?) forud for sin egen første studiedag engang i det forrige årti.
Det er dog ikke tilfældet for Miriam Jensen. Den 20-årige, nybagte religionsvidenskabsstuderende virker præcis så upåvirket, som første gang vi talte med hende. Lige dele imponerende og irriterende studiestarts-zen.
LÆS OGSÅ: Del 1 – »Wow, nu skal jeg faktisk til at studere«
Derfor er det også sært beroligende, da vi efter rusarrangementet igen taler med Miriam Jensen. For her afslører russen, at hun trods alt ikke er helt upåvirkelig.
Miriam Jensen havde i udgangspunktet tænkt at tage alene til arrangementet. Men kort før afgang ringede hendes venindes kæreste, Gustav, som skal til at begynde på Biologi. Han var ret nervøs over hele studiestartstingen – inklusive rusarrangementet – så mon Miriam havde lyst til at følges?
»Jeg sagde selvfølgelig ja,« siger Miriam Jensen.
»Og jeg endte selv med at være rigtig glad for ikke at komme alene. Jeg troede, jeg ville være ligeglad. Men det var altså rart, at have en at holde i hånden, da man kom, og der bare var mennesker og skilte over det hele.«
Makkerparret blev dog hurtigt nødt til at bryde op. Gustav satte kursen mod Biologi-skiltet; Miriam mod Religionsvidenskab.
Her blev det primært til tutorsnak og ufrivilligt upassende jokes, før rusarrangementets talere gik på. Størst indtryk gjorde rektor Ralf Hemmingsens tale med kække Roskilde-allegorier.
»Ralf var mega-cool!« siger Miriam Jensen begejstret. »Han har jo den sjoveste farmands-humor.«
Men den officielle del af programmet gjorde ikke det helt store indtryk på Miriam Jensen, der med egne ord også var ’lidt ukoncentreret’ og havde mere travlt med at småsnakke med sin kommende medstuderende.
Miriam Jensen indrømmer dog, at aftenen umiddelbart ikke bød på de store livsomvæltende samtaler.
»Altså, det bliver jo helt naturligt ret ensformigt. Sådan lidt ’havde du sabbatår’, ’hvorfor vil du gerne læse religionsvidenskab’, ’hvad var din førsteprioritet’, og så videre.«
»Og så er det tydeligt, at selv om man er der sammen, så er man stadig alene. Og derfor har man nok også behov for at vise, hvor interessant man lige præcis er. Derfor var vi nok alle sammen lidt oppe på dupperne – hurtige til at fortælle om alle de spændende ting, vi går og laver. Det var sådan lidt: ’Hold da op, du har travlt’.« griner hun.
»Men jeg vil ikke dømme nogen efter det første møde, og grundlæggende virkede alle søde og rare.«
Som aftenen skred frem blev denne oplevelse styrket. For selv om Miriam Jensen kun har stor ros til tutorerne på religionsvidenskab, så var det i virkeligheden efter den arrangerede socialitets navnelege m.v., at aftenen peakede.
»Det, der fungerede bedst, var, da vi bare sad og snakkede ved en af barerne. Der var det hele bare mere afslappet og naturligt.«
Derfor var det også en lidt ærgerlig Miriam Jensen, der måtte sige på gensyn allerede klokken 21.30. Hun skulle nemlig møde på arbejde i Københavns Lufthavn allerede klokken 4.30 næste morgen.
»Det var stadig en virkelig god oplevelse,« siger hun. »Men den har også gjort mig mere nervøs. Nu er det hele pludselig meget virkeligt.«
Nicklas.lund@adm.ku.dk
(Tallet for studenteroptaget er blevet opjusteret fra 7.727 til 7.966, så vi har rettet artiklen, red.)