Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Arbejdsløse bliver studerende for at få SU

NYHEDSOVERBLIK MANDAG - Arbejdsløse bliver studerende for at få SU - Mindre SU-stigning vil koste 3.300 kroner om året - København bygger ungdomsboliger i gammelt plejehjem - Kvote 2 er vejen frem - Fritidsdykkere gavner havforskningen

Arbejdsløse bliver studerende for at få SU

Mange danskere søger ind på en uddannelse for at få SU, fordi de har svært ved at få indkomst andre steder fra . Det viser en ny analyse fra Nykredit, skriver Politiken. Siden 2008 er antallet af studerende i aldersgruppen 25-45 år således steget markant. Men ifølge Nykredit er mange ikke interesserede i at få en uddannelse, men blot i et levegrundlag. På erhvervsskolerne er det så stort et problem, at Danske Erhvervsskoler mener at man først bør kunne få SU, når man har vist, at man er studieaktiv.

Mindre SU-stigning vil koste 3.300 kroner om året

Det vil koste fremtidens studerende knapt 300 kroner om måneden efter skat, at regeringen fremover vil lade SU’en stige i mindre takt. Til Politiken udtaler økonomiprofessor ved Aarhus Universitet Bo Sandemann Rasmussen, at den reducerede stigning vil betyde, at en udeboende SU-modtager i 2023 får reduceret sin indtægt efter skat med 3.300 kroner årligt .

København bygger ungdomsboliger i gammelt plejehjem

Københavns Kommune gør nu noget ved den massive boligmangel blandt studerende, skriver Politiken. Kommunens teknik- og miljøudvalg har nemlig besluttet, at der i budgettet for 2013 afsættes midler til at bygge 145 nye ungdomsboliger. 110 af de nye boliger skal findes via ombygningen af det gamle plejehjem Øselgården på Amager. Disse boliger forventes at stå færdige ved udgangen af 2014.

Kvote 2 er vejen frem

Optagelse med isoleret fokus på snittet fra ungdomsuddannelsen har en social slagside, skriver prorektor og professor i universitetspædagogik ved RUC Hanne Leth Andersen i et debatindlæg i Politiken. Et dårligt snit brændemærker den enkelte unge; Umodne drenge stilles dårligere end tilpassede dygtige piger. Derfor skal en større del af optaget foregå gennem kvote 2. RUC vil fremover optage 25 procent af sine studerende via kvote 2.
Politiken, 2. sektion, side 10, søndag den 17. marts

Fritidsdykkere gavner havforskningen

Mange frivillige SCUBA-dykkere indsamler hvert år data om havets dyr og planter. Det skriver kunet.dk (kræver login). Nu viser forskning fra Center for Makroøkologi, Evolution og Klima på KU, at fritidsdykkerne ikke behøver at bruge traditionelle, videnskabelige metoder for at yde et værdifuldt bidrag til forskningen. Det baner vej for, at flere forskere og forvaltere vil gøre brug af de tusindvis af eksisterende data om havmiljøet, som er indsamlet af frivillige.

Nicklas.Lund@adm.ku.dk

Seneste