Universitetsavisen
Nørregade 10
1165 København K
Tlf: 21 17 95 65 (man-fre kl. 9-15)
E-mail: uni-avis@adm.ku.dk
—
Politik
STORMØDE - Lederen på Institut for Geografi og Geologi forklarede på et møde fredag den 5. februar de studerende, hvordan han har tænkt sig, at det kriseramte institut skal klare skærene i de kommende år
»Tak for at I har skabt opmærksomhed omkring vores problemer,« indledte institutleder Lars Stemmerik dagens fagrådsmøde på Institut for Geografi og Geologi, hvor cirka 90 studerende var mødt op til orientering om de seneste planer for besparelserne.
»Jeg vil gerne berolige jer i forhold til, at jeres uddannelse hverken er truet af lukning eller massive kvalitetsforringelser, men det er klart, at vi har fået et større arbejde med at få det hele til at hænge sammen efter sommerferien,« fortsatte han.
De næste tre måneder vil ledelsen på Geologisk Institut derfor arbejde på at finde ud af, hvordan man kan opretholde uddannelseskvaliteten og sikre, at alle kurser kan fortsætte. Blandt andet vil man se på muligheden for i højere grad at benytte ph.d.-studerende som undervisningsassistenter samt skabe større holddannelser ved at koordinere kurser med Life.
Efter institutlederens orientering ville de studerende vide, hvad man fremover kan gøre for at skabe opmærksomhed på problemerne.
»Jeg mener, at det bedste, man kan gøre, er at blive ved med at lave støj,« sagde institutlederen med henvisning til de studerendes aktioner. Han påpegede, at ledelsen på Geologisk Institut vil fortsætte forsøget på at skaffe flere midler, men at man i forvejen har diskuteret problemerne med dekanatet det sidste halve år.
»Vi er nok meget tæt på at være der, hvor vi ikke kan skæres mere,« sagde han, da han blev spurgt, hvornår man ville sætte foden ned i forhold til den øverste ledelse for at stoppe flere besparelser. Han henviste dog til, at der ikke er udsigt til flere besparelser end dem, der er vedtaget for de næste tre år.
De studerendes talsmand Emil Bach Madsen var efterfølgende skeptisk over for institutlederens udmelding om, at der ikke ville ske massive forringelser af uddannelseskvaliteten.
Han glædede sig dog over ledelsens arbejde for at sikre kvalitet og kursusudbud.
»Det er positivt, at institutledelsen arbejder for at finde nogle løsninger, og at de er indstillet på at inddrage de studerende, og at det er gået op for dem, at de studerende spiller en kæmpe rolle,« sagde han og glædede sig over opbakningen til ugens aktioner.
»Men det er sørgeligt, at det er de studerende, der bliver nødt til at kontakte universitetsledelsen og lave aktioner for at få dem i tale, og at den ansvarlige fra vores institut ikke er i stand til at føre det til højeste niveau«.
De studerende holdt efterfølgende møde, hvor man blev enige om at fortsætte aktionerne.