Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Censor dukkede aldrig op – studerende gik forgæves til eksamen

EKSAMENSKIKS – En gruppe studerende på Statskundskab ventede forgæves på at blive eksamineret. Censor havde taget fejl af datoerne.

Mange studerende når at blive godt og grundigt nervøse, mens de venter på, at det bliver deres tur til at skulle til mundtlig eksamen.

Men et hold på Statskundskab fik trukket pinen ekstra længe ud, da de skulle op i faget international politik fredag den 6. januar.

Censor dukkede nemlig aldrig op, så de studerende endte med at vente forgæves på at aflægge deres prøve.

Brødebetynget censor

Ifølge Lektor Anders Berg-Sørensen, studieleder på Statskundskab, havde censor taget fejl af datoerne i eksamensplanen.

»Det er meget beklageligt, og det må ikke gentage sig. Vedkommende var meget brødebetynget, da vi gjorde opmærksom på det,« skriver han i et svar til Uniavisen per e-mail.

De 14 studerende må nu vente til den 16. januar på at gøre et nyt forsøg.

»Det nye tidspunkt passer heldigvis stadig ind i eksamensplanen i forhold til femte semesters anden eksamen i sammenlignende statskundskab, så de studerende skulle ikke komme i klemme,« skriver Anders Berg-Sørensen.

Han tilføjer, at at læren af sagen er, at instituttet i fremtiden skal minde censorerne om aftalte eksamensdatoer umiddelbart forinden, hvilket ikke er praksis i dag. I dette tilfælde var seneste korrespondance med censorerne lige inden jul, oplyser han.

Forlænger stressperiode

Mike Gudbergsen, formand for Aktive Statskundskabere, fagrådet på uddannelsen, har aldrig hørt om lignende tilfælde, hvor censor ikke dukkede op.

Han mener, at fejlen er alvorlig, da prøven i international politik giver 20 ECTS-point og dermed er den største enkelteksamen på hele bacheloren ud over det afsluttede projekt.

»Det er et stort pensum, så folk har brugt rigtig lang tid på at læse op. Du kan ikke rigtig slappe af mentalt, før eksamen er overstået, og nu har de studerende fået forlænget deres stressperiode med ti dage,« siger han.

Ingen må komme i klemme

Mike Gudbergsen mener, at instituttet som minimum må sikre sig, at ingen studerende kommer i klemme på grund af fejlen.

Han opfordrer studerende, der føler sig ramt til at kontakte fagrådet, så vil han tage det op med institut- og studielederen.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra de studerende fra det berørte hold.

clba@adm.ku.dk

Seneste