Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Censorformand angriber indspisthed på Psykologi

NYHEDSOVERBLIK MANDAG - Censorformand angriber indspisthed på Psykologi - Mørklagt kritik fra Rigsrevisor - Sponsorforskning får 30 gange flere penge end den frie kliniske forskning - Medicinalfirmaer modarbejder fri forskning - Britisk matematiker gør oprør mod dyre tidsskrifter - Uddannelse er ofte bare narreguld.

Censorformand angriber indspisthed på psykologi

Formanden for censorerne på Psykologistudiet, Karen Schultz, er gået til kamp mod det, hun kalder årtiers indavl og indspisthed på studiet, skrev Jyllands-Posten lørdag. Lektor på KU og formand for universitetslærerne i Dansk Magisterforening, Leif Søndergaard, siger til Jyllands-Posten mandag, at han kan godt genkende genbruget af censorer, men han mener ikke, at det bunder i nepotisme.
Jyllands-Posten: »Censorkultur vækker bekymring«, side 6, mandag 6. februar 2012.

Mørklagt kritik fra Rigsrevisor

Tre danske universiteter har modtaget kritik i en aktuel rapport fra Rigsrevisionen. Men det er hemmeligt, hvad kritikken bygger på. ForskerForum forsøger at optrevle sagen.

Sponsorforskning får 30 gange flere penge end den frie kliniske forskning

Medicinalindustrien dominerer suverænt den kliniske forskning i Danmark. De små offentlige bevillinger betyder, at forskerne får stadig sværere ved at forske i de behandlinger, der tjener patienterne bedst, skriver Information.

Medicinalfirmaer modarbejder fri forskning

Novo Nordisk og andre firmaer forhindrer uafhængige undersøgelser af deres produkter, skriver Information, der har talt med fire forskere, som har haft store problemer med at få udleveret placebo for at kunne kontrollere forsøg.

Britisk matematiker gør oprør mod dyre tidsskrifter

I udlandet har flere end 3.300 forskere skrevet under på, at de ikke vil offentliggøre artikler i tidsskrifter, som udgives af hollandske Elsevier, skriver Ingeniøren. Det sker i protest mod høje priser. Det er den kendte britiske matematiker Timothy Gowers fra Cambridge University, der startede protesten med et blogindlæg den 21. januar 2012.

Uddannelse er ofte bare narreguld

Vi narrer os selv, hvis vi bevidstløst påtvinger folk mere uddannelse, skriver Frederik Wiedeman, innovationsrådgiver, i Politiken.

Seneste