Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Der er fundet skimmelsvamp på Søndre Campus

Indeklima — Medarbejdere skal genhuses, mens undersøgelserne står på. Fundet kan forsinke flytningen af Det Samfundsvidenskabelige Fakultet.

Der er fundet skimmelsvamp i et kontor i bygning 21 på Søndre Campus på Københavns Universitet. Yderligere undersøgelser skal nu klarlægge, hvor stort problemet er.

Det skriver universitetet på KUnet.

Også nabobygningerne 22 og 27 bliver berørt.

Problemet blev opdaget, da Teknologisk Institut fandt skimmelsvamp mellem linoleumsgulvet og betondækket ved facaden i kontor 21.2.45. Efterfølgende målinger i to nabokontorer viste niveauer af skimmelsvamp, der overstiger det normale.

»Vi undersøger nu hele gangen, udvalgte kontorer på begge sider af gangen og kontorer i hver ende af bygningen, så vi kan få det fulde billede af problemets omfang,« siger Peter Schjøtt Andersen, projektleder i Campus Service.

De berørte medarbejdere er blevet tilbudt genhusning i bygning 25, mens problemet bliver håndteret.

Måske er det vand

Skimmelsvampen kan skyldes, at bygning 21 har haft problemer med vandindtrængning, og det samme gør sig gældende for nabobygningerne 22 og 27. Derfor vil Teknologisk Institut også her gennemføre prøver for at vurdere, om den har spredt sig.

Campus Service forventer svar på de første prøver inden jul. De kommende resultater vil være afgørende for, hvor lang tid det vil tage at udbedre skaden.

»Vi håber selvfølgelig, at der er tale om et afgrænset problem. Men uanset problemets størrelse, er det en udfordring, vi tager alvorligt,« siger Peter Schjøtt Andersen.

Kan forsinke SAMF’s indflytning

Fakultetsdirektøren på Det Humanistiske Fakultet siger, at arbejdsmiljøet har højeste prioritet og siger samtidig, at problemet med skimmelsvamp kan få konsekvenser for flytningen af Det Samfundsvidenskabelige Fakultet til Søndre Campus.

»Der skal være gode arbejdsforhold for alle medarbejdere. Heldigvis har vi hurtigt kunnet tilvejebringe genhusningsmuligheder for de berørte medarbejdere, men vi er selvfølgelig også optagede af, hvad det kan komme til at betyde for de forestående flytninger i campusprojektet,« siger fakultetsdirektør Kristian Boye Petersen i nyheden på KUnet.

Medarbejdere i de berørte bygninger opfordres til at kontakte deres arbejdsmiljørepræsentant, leder eller administrationen, hvis de er bekymrede. Hvis man oplever symptomer som irritation i øjne, næse eller luftveje, anbefales det at kontakte egen læge.

Seneste